Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ και αντιπαραθέσεις : Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


Τσίπρας: Ενημερώσαμε την ΕΕ για το απαράδεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο επεισόδιο στο Αιγαίο


Τόνισε την ανάγκη να μην συρικννωθεί ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, προτείνοντας φορολόγηση στον πλούτο και όχι στους Ευρωπαίους φορολογούμενους - Για Σκοπιανό είπε: «Δεν είμαστε εμείς που βιαζόμαστε» Για «απαράδεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο επεισόδιο στο Αιγαίο» και για «τουρκική προκλητικότητα» και «κόκκινες γραμμές» που θα πρέπει να χαράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην Τουρκία, έκανε λόγο στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του άτυπου Συμβουλίου Ασφαλείας ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας.Τόνισε επίσης την ανάγκη να μην συρρικνωθεί ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, προτείνοντας φορολόγηση στον πλούτο και όχι στους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του είπε:
«Στο Άτυπο Συμβούλιο Κορυφής συζητήσαμε δύο θέματα: Τη διαδικασία εκλογής του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το σχεδιασμό για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, μετά το 2020. Στην ατζέντα της σημερινής συζήτησης στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες τέθηκαν δύο πολύ σημαντικά ζητήματα, αυτό που αφορά στη διαδικασία εκλογής του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκείνο για τον σχεδιασμό για το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο μετά το 2020, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου. Ανέφερε ότι αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν με το τι Ευρώπη θέλουμε, πόσο κοινωνική Ευρώπη θέλουμε. Με τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Αναστασιάδη, θέσαμε το θέμα των τουρκικών προκλητικών ενεργειών, αλλά και την εν γένει αυξανόμενη παραβατική τουρκική αεροναυτική δραστηριότητα κατά το περασμένο έτος. Να ενημερώσω για το πρόσφατο απαράδεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο επεισόδιο στο Αιγαίο».
Οι ευρωτουρκικές σχέσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν με παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών. Η Τουρκία οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορούμε να οικοδομήσουμε οποιαδήποτε θετική ατζέντα ξανά στο μέλλον, στους πολλούς τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε», τόνισε…


Βασίλης Κικίλιας:

Η ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης τροφοδοτεί την προκλητικότητα της Τουρκίας

Την εκτίμηση πως η προκλητικότητα της Τουρκίας τροφοδοτείται από την «ανεύθυνη» και «επικίνδυνη» στάση της κυβέρνησης εκφράζει ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον υπουργό Εξωτερικών πως ασκεί εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση.
Ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής τονίζει πως για τη ΝΔ στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, πως τα Ίμια είναι ελληνικά και πως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κατηγορεί τους κκ Τσίπρα και Κοτζιά πως επέλεξαν συνειδητά το δρόμο της μυστικής διπλωματίας και πως βρίσκονται εκτός κοινωνίας, τονίζοντας πως «ακόμα και αν η κυβέρνηση προσπαθήσει καταλήξει σε μια συμφωνία που θα παραχαράσσει την ιστορία μας, ο ελληνικός λαός θα το αποτρέψει». Μάλιστα, όπως λέει:
Τσίπρας και Καμμένος κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα προς τα μέσα, προσπαθώντας να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Χρησιμοποίησαν ακόμα και το Σκοπιανό, ένα μείζον εθνικό θέμα, ως εργαλείο διεμβολισμού της Νέας Δημοκρατίας. Δεν τα κατάφεραν. Είναι προφανές, ότι διχάζοντας δε χτίζεις ενότητα. Εμπιστοσύνη και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έννοιες ασύμβατες.
Αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, ο κ. Κικίλιας κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου πως ακολουθεί «σταλινική» στρατηγική, εμπνευσμένη μάλλον, όπως λέει από τις περίφημες Δίκες της Μόσχας: «Πρώτα εξοντώνεις τους εσωκομματικούς σου εχθρούς και μετά λασπολογείς στους πολιτικούς σου αντιπάλους.



Καμία σύλληψη για τα γεγονότα στον Πειραιά – Προφανής σκοπός η συντήρηση της λάσπης



Πόσο τυχαία είναι άραγε η σύμπραξη αριστεριστών, ΜΜΕ και προβοκατόρων κάθε προελεύσεως, μία μόλις μέρα μετά από την δημοσκόπηση της Metron Analysis, σύμφωνα με την οποία η Χρυσή Αυγή σημειώνει εκρηκτική άνοδο φτάνοντας το 10%. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι τόσο τυχαία, όσο και η απραγία των αρχών, οι οποίες για άλλη μία φορά «αδυνατούν» να προβούν στην σύλληψη των εμπλεκομένων. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς «αδυναμία» που επέδειξαν οι αρχές όταν ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να συλλάβουν τους δράστες της άνανδρης ληστρικής επίθεσης εναντίον Συναγωνιστή, Περιφερειακού Συμβούλου με την Ελληνική Αυγή, παρότι αυτοί βρισκόντουσαν ακριβώς μπροστά τους. Πρόκειται σαφέστατα για την αγαστή συνεργασία κράτους, παρακράτους και ΜΜΕ, προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία τους επί ενός δοκιμαζόμενου Λαού.

Ενδεικτικό αυτού, η ημερήσια δραστηριότητα των αναρχοκομμουνιστών, οι οποίοι (σε μία μέρα!) έσπασαν τα γραφεία της Novartis δηλώνοντας την στήριξή τους στον Σαμαρά και πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Παπαδήμου προς υποστήριξη του τρομοκράτη που του έστειλε δέμα – βόμβα. Σε καμία εκ των δύο «εκδηλώσεων» της αριστεράς δεν πραγματοποιήθηκε σύλληψη. Και, βεβαίως, ούτε στην προβοκατόρικη ενέργεια κατά της καταλήψεως στον Πειραιά πρόκειται να λάβει χώρα καμία σύλληψη, αφού δεν είναι δυνατόν να συλληφθούν τα «δικά τους παιδιά», αυτοί που έδωσαν το έναυσμα για κατασυκοφάντηση της Χρυσής Αυγής, του μόνου πραγματικού εχθρού του καθεστώτος. Προηγουμένως στείλαμε δελτίο Τύπου – δήλωση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής για το θέμα προς όλα τα ΜΜΕ και κυρίως προς αυτούς που προσπάθησαν να συσχετίσουν την Χρυσή Αυγή με το περιστατικό. Αναμένουμε την έστω εκ των υστέρων δημοσίευση της αλήθειας, ειδάλλως επιφυλασσόμαστε της χρήσεως παντός νόμιμου δικαιώματός μας.



Παρέμβαση
ΔΗ ΣΥ Διακομματική Επιτροπή για το φάρμακο ζητά η Γεννηματά

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων: «Συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για την χάραξη μακροπρόθεσμης εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο» Περισσότερο από ποτέ, σήμερα χρειαζόμαστε μια φαρμακευτική πολιτική που να απαντά πειστικά στο μείζον θέμα της κάλυψης των αναγκών των ασθενών και της προστασίας της δημόσιας υγείας με ποιοτικά και ασφαλή φάρμακα.
Στην Ελλάδα, παρά το ότι κατά καιρούς υπήρξαν σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις με ωφέλιμα αποτελέσματα, η είσοδος των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών στην αγορά φαρμάκου δημιούργησε νέα δεδομένα, τα οποία η εθνική νομοθεσία δεν μπόρεσε επαρκώς να ακολουθήσει. Αυτό επέτρεψε την αλόγιστη αύξηση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης κατά την περίοδο 2004-2009, οπότε η Ελλάδα αναδείχθηκε ως η χώρα με την υψηλότερη κατά κεφαλή φαρμακευτική κατανάλωση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ (δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στα 5,09 δις ευρώ)….
Για όλους αυτούς τους λόγους, η Δημοκρατική Συμπαράταξη λαμβάνει την πρωτοβουλία να ζητήσει τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής με αντικείμενο τη διαμόρφωση πλαισίου με κατάλληλες ρυθμιστικές παρεμβάσεις και υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων για τη χάραξη μακροπρόθεσμης Εθνικής Πολιτικής για το Φάρμακο. Αναμένοντας τη θετική ανταπόκρισή σας,

Με εκτίμηση 
Η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά






Δημ. Κουτσούμπας
: Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που μιλάει για τη βαρβαρότητα του συστήματος

«Φοβόμαστε ότι κι αυτή η περίπτωση οδεύει σε συγκάλυψη, όπως έγινε και άλλες φορές στο παρελθόν». Αυτό ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis. Ως προς το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων απάντησε «είναι όνειδος για όσους μιλάνε εξ ονόματος της «αριστεράς» κι έχουν ακόμα λίγη τσίπα, έστω να αποδέχονται την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι οι ανώνυμοι- προστατευόμενοι, υποτίθεται, μάρτυρες είναι ήρωες με διεθνή διάσταση μάλιστα. Οι ήρωες πρέπει να ξέρει ο κ. Τσίπρας δεν φοράνε ποτέ κουκούλες ακόμα κι όταν κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή». Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσούμπας είπε, στην εφημερίδα «Τα Νέα» πως το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, που μιλάει καθαρά για τη βαρβαρότητα του συστήματος, που έχει όνομα, είναι καπιταλισμός, κάτι που στον ΣΥΡΙΖΑ «κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν».




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ ΠΡΕΣΒΥ E.TOYBASSI


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη και του Πρέσβυ της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Marwan Emile Toubassi. Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης.
Η Ένωση Κεντρώων αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση διεθνούς διάσκεψης για το παλαιστινιακό, τα ισχύοντα ως προς τα σύνορα του 1967, όπου το Παλαιστινιακό κράτος θα έχει τη δυτική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα, το δε Ισραήλ την ανατολική. Στα θέματα προσφύγων και εποίκων να ξεκινήσει διάλογος.
Ζητήσαμε από τον Παλαιστίνιο Πρέσβυ στήριξη προς την Ελλάδα στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ώστε να μην χρησιμοποιηθεί η λέξη Μακεδονία και πίεση προς την Τουρκία να σεβαστεί σύνορα και συνθήκες, να παύσει τις πτήσεις αεροσκαφών στο Αιγαίο και τις παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων, καθώς και να παύσει την παρεμπόδιση άντλησης φυσικών πόρων στην Κυπριακή ΑΟΖ.


Ο Στ.Θεοδωράκης για την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης



Στη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης, με αφορμή και την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο κ. Θεοδωράκης, σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «θα έπρεπε να κάνουμε ένα πιο τολμηρό βήμα και να συζητήσουμε χωρίς ταμπού και για την ψυχαγωγική της χρήση από τους ενήλικες. Να μην συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην ανεξέλικτη και παράνομη χρήση χασίς. Η αποποινικοποίηση θα βοηθούσε κυρίως τα παιδιά που πάντα έλκονται από το απαγορευμένο».



Στην επέτειο ίδρυσης των ΑΝΕΛ

Μανταλένα Παπαδοπούλου : Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη προς όφελος των Ελλήνων

«Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια, χιλιάδες Έλληνες πατριώτες από διαφορετικούς ιδεολογικούς και κοινωνικούς χώρους αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα και προχωρήσαμε στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα, κόντρα στα κατεστημένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα με στόχο να βγάλουμε την Πατρίδα μας από το επονείδιστο καθεστώς των μνημονίων» σημειώνει η κυρία Παπαδοπούλου προσθέτοντας ότι «τα ιδεώδη που μας ενέπνευσαν πριν από έξι χρόνια συνεχίζουν να μας εμπνέουν: της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, της προάσπισης του εθνικού συμφέροντος, της ενωμένης Ευρώπης των εθνών - κρατών, με τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας του κάθε κράτους, της ιδιαιτερότητας και των παραδόσεων του κάθε λαού και όχι μιας Ευρώπης που θα κηδεμονεύεται από μια χώρα η μια γραφειοκρατική μειοψηφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια