Header Ads

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας στο Γαλατάκι Κορινθίας επισκέφτηκε το ελαιοτριβείο Μάρκελλου

Διήμερη Επίσημη Επίσκεψη στην χώρα μας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας Michael D. Higgins, την Πέμπτη και την Παρασκευή 22 και 23 Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου. Ο κ. Higgins είχε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλου και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρόεδρος της Ιρλανδικής Δημοκρατίας κατά την παραμονή του στην Χώρα μας κατάθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη,
Ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης και επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο, ενώ σε ειδική Τελετή Ανακηρύχθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο κ. Πρόεδρος είχε εκφράσει ενδιαφέρον να επισκεφθεί και ένα ελαιοτριβείο κατά την παραμονή του στην χώρα μας. Έτσι την Κυριακή και εκτός προγράμματος, λίγο πριν αναχωρήσει επισκέφθηκε το Ελαιοτριβείο της Οικογένειας Μάρκελλου στο Γαλατάκι, λίγα μόνο χιλιόμετρα από την πόλη της Κορίνθου. Ένα ελαιοτριβείο με μακρά πορεία στο χώρο παράγωγης ελαιολάδου, καθώς δραστηριοποιείται από το 1932 και βρίσκεται πλέον στα χεριά της τέταρτης γενιάς.
Εκεί τον υποδέχθηκε όλη η οικογένεια και το προσωπικό της Επιχείρησης, όπως επίσης ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Γκίκας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Απ. Παπαφωτίου και Γ. Πετρίτσης. Τον κ. Πρόεδρο, την σύζυγό του, αλλά και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε,
τους ξενάγησε στο ελαιοτριβείο προσωπικά ο Επιχειρηματίας Νικόλαος Μάρκελλος. Ο κ. Χίγκινς και οι Ιρλανδοί, που τον συνόδευαν δοκίμασαν και εντυπωσιάστηκαν από την άριστη ποιότητα και πλούσια γεύση του ελαιόλαδου. Ο κ. Μάρκελλος δώρισε στον κ. Πρόεδρο μια συλλεκτική συσκευασία ελαιολάδου με χαραγμένο το όνομα του, με το πρώτο συσκευασμένο προϊόν από τους ιδιόκτητους ελαιώνες.
Ο κ. Higgins όμως εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί και έναν ελαιώνα κοντά στο ελαιοτριβείο και αψηφώντας την βροχή, που έπεφτε εκείνη την ώρα, όχι μόνο περιηγήθηκε τους ελαιώνες αλλά έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και περιέργεια. Συνεχώς ρωτούσε να μάθει για την περιοχή και τέλος φωτογραφήθηκε με θέα τον Σαρωνικό. Έμεινε δε πολύ εντυπωσιασμένος από την φιλοξενία, που του επιφύλαξε η οικογένεια Μέρκελλου και ενθουσιασμένος υποσχέθηκε να ξανάρθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια