Header Ads

Ερντογάν: Ας είμαστε έτοιμοι για επιστράτευση - Θερμό το καλοκαίρι!

 Για ενδεχόμενο επιστράτευ­σης στην Τουρκία μίλησε χθες οΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Ο πρό­εδρος της γειτονικής χώρας, σε ομιλία που έδωσε στην πόλη Kahramanmaras της νοτιονα­τολικής Τουρκίας με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση «Κλά­δος Ελαίας» στο Αφρίν της Συρί­ας, δήλωσε χαρακτηριστικά: 
«Ας είναι όλοι σε ετοιμότη­τα για επιστράτευση. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντί­στασης. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάνουμε με τη στρατιωτι­κή ηγεσία, και αν κληθεί ο λα­ός μας με φύλλα πορείας, ο λα­ός θα σπεύσει, με πρώτο εμέ­να». Ο Ερντογάν μίλησε και για το «ένδοξο παρελθόν της οθω­μανικής αυτοκρατορίας», λέγο­ντας με νόημα πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμε­τρα, όταν κάποτε ήταν «18 εκα­τομμύρια τετραγωνικά χιλιόμε­τρα. Πού φτάσαμε...»! 
Η ομιλία του Τούρκου προέ­δρου προκάλεσε πανικό στους πολίτες της χώρας. Λίγο μετά τις δηλώσεις τού Ερντογάν, δε­κάδες χιλιάδες Τούρκοι άρχι­σαν μέσω ηλεκτρονικής διακυ­βέρνησης στο διαδίκτυο να ψά­χνουν τα φύλλα πορείας τους και για το πού θα πάνε σε περί­πτωση επιστράτευσης! 

Δεν υπάρχουν σχόλια