Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ : Για θέματα του Δήμου Σικυωνίων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

-Δυστυχώς για το τόπο μας, για την πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής, οι κοινόχρηστοι χώροι σε όλη την έκταση του Δήμου και κυρίως στην πόλη του Κιάτου, όπως πλατείες, χώροι παιδικών χαρών, χώροι στάθμευσης, πεζόδρομοι κ.λ.π. είναι βρόμικοι και απεριποίητοι και έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους.
-Ο Δήμος Σικυωνίων, η περιοχής μας, τα τελευταία χρόνια, στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη περιοχή, έχει περιέλθει σε πλήρη χωριοποίηση και παρακμή και θα απαιτηθούν μεγάλες προσπάθειες να ανακάμψει.
-Η πραγματική εικόνα των κοινόχρηστων χώρων είναι η κεντρική πλατεία Ελευθερίας, που έχει εγκαταλειφθεί στη τύχη της από κάθε πλευρά.
-Κατάντησε να είναι στέκι των αθιγγάνων, των ευρωπαίων πολιτών όπως τους αποκαλεί ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής, που τους συνοδεύουν τα αδέσποτα ζώα και τη χρησιμοποιούν για ζητιανιά, ξεκούραση, υπνωτήριο, τουαλέτα κ.λ.π. με αποτέλεσμα να την εγκαταλείψουν τα παιδιά με τους γονείς τους.
-Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα, εδώ και πολλά χρόνια, παρά τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες των πολιτών και των επιχειρηματιών της περιοχής.
-Η εικόνα αυτή «μεταφέρθηκε» και στις παιδικές χαρές και κυρίως στο νέο παιδότοπο, στην οδό Μιαούλη, που είναι ο μοναδικός σχεδόν κοινόχρηστος χώρος στη περιοχή μας για να παίζουν τα παιδιά.
-Ο χώρος αυτός εγκαταλείφθηκε παντελώς από τη Δημοτική αρχή, δεν φυλάσσεται δεν περιποιείται και δεν προστατεύεται.
-Έγινε χώρος εναπόθεσης των πάσης φύσεως απορριμμάτων.
-Άγνωστοι τον καταστρέφουν και τον χρησιμοποιούν για υπνωτήριο και τουαλέτα.
-Κατάντησε χώρος των αδέσποτων ζώων.
-Εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι από γυμνά καλώδια και σπασμένα τζάμια & γυαλιά.
-Με λίγα λόγια, όχι μόνο δεν είναι χώρος για να παίζουν τα παιδιά, όπως είναι προορισμένος, αλλά κατάντησε χώρος επικίνδυνος για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.
-Οι δημότες και κυρίως οι γονείς, που πληρώνουν από το υστέρημά τους για να είναι οι κοινόχρηστοι χώροι καθαροί και περιποιημένοι, οφείλουν να αντιδράσουν και να απαιτήσουν τη περιποίηση, τη καθαριότητα και τη προστασία των παιδικών χαρών, για να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά με ασφάλεια στην υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.
ΚΙΑΤΟ 1 - 3-2018
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-Δ.Σ.
ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Υστερόγραφο:

Επιπλέον, δημοσιεύω φωτογραφία που ελήφθη πρόσφατα από τους επαρχιακούς και Δημοτικούς δρόμους στη περιοχή Φενεού.
-Κάποιοι μιλάνε για υποδομές και ανάπτυξη, τουριστική-αγροτική- κ.λ.π. της περιοχής Φενεού, του Δήμου Σικυωνίων.
-Για να μην αδικήσω κανέναν, γιατί κάποιοι λένε ότι με τα δημοσιεύματά μου αδικώ τη Δημοτική αρχή, ας βγάλει ένας-έκαστος τα συμπεράσματά του..

Δεν υπάρχουν σχόλια