Header Ads

Παρέμβαση του Χρίστου Δήμα για αγροτικά θέματα

Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής για τη νεα Κοινή Αγροτική Πολιτική, ο βουλευτής Χρίστος Δήμας έθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μία σειρά από ερωτήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. 

Πιο συγκεκριμένα:

1) Τι σχεδιασμός υπάρχει και ποιες πρωτοβουλίες έχει λάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για το ενδεχόμενο η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική να έχει λιγότερους διαθέσιμους πόρους, λόγω της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

2) Στο κομμάτι των αγροτικών αποζημιώσεων, ο Χρίστος Δήμας ζήτησε να ενημερωθεί κατά πόσο αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η περαιτέρω χρηματοδότηση και η επέκταση των μέτρων ενεργητικής προστασίας (αντιχαλαζικά δίχτυα, αντιβροχινες μεμβράνες κλπ) των αγροτικών προϊόντων. Ο κ. Δήμας εξέφρασε την άποψη πως σημαντικότερο είναι να επιδοτούνται ακόμα και με 100% οι πιστοποιημένες ομάδες παραγωγών και οι αγρότες, ώστε να προστατεύσουν την παραγωγή τους παρά να τους αποζημιώνει το κράτος και ρώτησε τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο.

3) Που βρίσκεται η απορρόφηση στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης αλλά και ειδικότερα, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας και θάλασσας. Κατά το πρώτο έτος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Κυβέρνηση έστειλε μηδενική έκθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.

4) Πότε επιτέλους θα καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια