Header Ads

«(Όχλος) τα συλλαλητήρια κατά τον αμετροεπή Τσίπρα» και υπότιτλον «Απίστευτη ύβρις κατά των Ελλήνων από τον Πρωθυπουργό του διχασμού»

Αρχαία Σικυών τη 24η Φεβρουαρίου 2018 :

Κύριε Διευθυντά,

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας εις την ομιλίαν του προς την κοινοβουλευτικήν ομάδα του κόμματός του, την Δευτέραν 12ην τ.μ., εχαρακτήρισε ως «όχλον» τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι έλαβαν μέρος εις τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης (21 ιαν.) και Αθηνών (4 Φεβ.).
Την είδησιν αυτήν εδημοσίευσε εις πρωτοσέλιδον άρθρον της η έγκρυτος «ΕΣΤΙΑ» την 13-2-18 υπό τον τίτλον «(Όχλος) τα συλλαλητήρια κατά τον αμετροεπή Τσίπρα» και υπότιτλον «Απίστευτη ύβρις κατά των Ελλήνων από τον Πρωθυπουργό του διχασμού».
Δια της ως άνω δηλώσεώς του ο κ. Πρωθυπουργός διέπραξε δύο σοβαρά ατοπήματα. Δεν αντελήφθη πρώτον, ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων οίτινες συνέρρευσαν εις τα δύο συλλαλητήρια δεν μετέβησαν εις αυτά ως οπαδοί κομμάτων. Τας κομματικάς των προτιμήσεις και τα κομματικαί των ταυτότητας είχαν αφήσει εις τας οικίας των. Εις τα συλλαλητήρια μετέβησαν ως υπερασπισταί των συμφερόντων της Πατρίδος, μνήμονες όντες των λόγων του Περικλέους, «Πατρός τε και μητρός και των προγόνων απάντων, τιμώτερον εστίν η Πατρίς και εν μείζον μοίρα παρά Θεοίς και απ΄ανθρώποις τους νουν έχουσιν».
Το δεύτερον και σοβαρότατων του πρώτου, ατόπημα του κ. Πρωθυπουργού είναι ότι μετεχειρίσθη το ζήτημα της Μακεδονίας, ως θέμα αντιπολιτεύσεως δι’ εσωτερικήν κατανάλωσιν και ουχί ως ύψιστον ΕΘΝΙΚΟΝ, χρήζον την ομόνοιαν και σύνεσιν άπαντας του πολιτικού κόσμου, αφού η ομόνοια του λαού εκ των συλλαλητηρίων αποδεικνύεται δεδομένη.
Ο κ. Πρωθυπουργός χαρακτηρίσας τους Έλληνες των συλλαλητηρίων ως «όχλον» απέδειξε ότι την έννοιαν του όρου, δεν του διαφεύγει όμως ότι είναι χαρακτηρισμός υποτιμητικός. Κατά το λεξικόν «ΠΑΠΥΡΟΥΣ – ΛΑΡΟΥΣ» «όχλος = συφερτός. Χύδην λαός, άνθρωποι ατάκτως συνηγμένοι και συναγκωνιζώμενοι». Ας μας ενημερώσει ο κ. Τσίπρας, ποιόν εκ των άνω χαρακτηριστικών επαρουσίασαν τα δύο συλλαλητήρια;
Ο Πρωθυπουργός ηγνόησεν ότι εις τα συλλαλητήρια παρέστησαν και γέροντες 80 και 82 ετών, οι οποίοι άφησαν την πολυθρόνα ή τον καναπέ των και από τα ακρότατα σημεία της Χώρας, διήνυσαν χιλιάδων χιλιομέτρων ίνα παραστούν και ενώσουν την φωνήν των μ’ αυτήν των νέων, οι οποίοι πλειοψηφούσαν, υπέρ της Μακεδονίας, «για την Ελλάδα ρε γ…..».
Οι αγνοί αυτοί Έλληνες ούτε πολιτική, ούτε αντιπολίτευσι έκαναν.
Δυστυχώς τους αντεπολιτεύθη η κυβέρνησις και κάποιοι πολιτικάντες. Ο δε κ. Πρωθυπουργός προσεπάθησε όπως υποτίμηση του αγώνα των και τους εξύβρισε .
Ήταν μέγα λάθος και αδικία.

Μετά τιμής ,
Ανδρέας Ντάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια