Header Ads

Οικουμενικό μήνυμα για την Μακεδονία - Τι ζητούν Έλληνες και φιλέλληνες

Του Κίμωνα Χαραλάμπους


 «Είμαστε εδώ για την Μακεδονία, Είμαστε ε­δώ για την αλήθεια». 
Αυτό ήταν το σύνθημα Αυστραλών φιλελ­λήνων σήμερα στην Μελβούρνη, δίνοντας οικουμενικό χαρακτήρα στην αντίσταση α­πέναντι στην προσπάθεια παράδοσης του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας σε διεθνή συμφέροντα, γεγονός που ενδε­χόμενα οδηγήσει στην απώλεια ελληνικών εδαφών στο μέλλον. Πλήθος κόσμου συ­γκεντρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Μελβούρνης διαδηλώνοντας για την διαφύ­λαξη του ονόματος της Μακεδονίας. Ομο­γενείς κάθε ηλικίας βρέθηκαν μπροστά α­πό το ελληνικό Προξενείο της Μελβούρνης, διατρανώνοντας ειρηνικά πως η Μακεδονί­α είναι ελληνική. Υπενθυμίζεται πως συγκέ­ντρωση Ελλήνων, κατά ελληνικής κυβέρνη­σης, μπροστά στο Ελληνικό Προξενείο είχε να συμβεί από την εποχή της «των Συνταγ­ματαρχών». 
Μάλιστα οι ομογενείς, με την στήριξη των φιλελλήνων, ζήτησαν πανελληνικό δημο­ψήφισμα σε όλον τον κόσμο. Κεντρικός ομι­λητής στο συλλαλητήριο ήταν ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας Παναγιώτης Ιασωνίδης, ο ο­ποίος ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσμα­τος για το ονοματολογικό, ακόμη και στις τάξεις της ομογένειας, προαναγγέλλοντας αδιαπραγμάτευτη στάση. 
«Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να δηλώσουμε, ότι δίνοντας το όνομα της Μακεδονίας ή πα­ράγωγό του, αποσχίζουμε την καρδιά από το σώμα του Ελληνισμού, ακρωτηριάζουμε τη συνείδησή μας, ματώνουμε τον πατριω­τισμό μας, τραυματίζουμε την ίδια την Ελ­λάδα. Η αποδοχή συμφωνίας που θα περιέ­χει τον όρο Μακεδονία, θα αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας», ανέφερε αρχικά. «Δια­μαρτυρόμαστε γιατί μια κυβέρνηση μειοψη­φίας επιμένει θρασύτατα να αποφασίζει για το σύνολο του λαού μας», συμπλήρωσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια