Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ







«Πόντιος Πιλάτος» ο Βρετανός ΥΠΕΞ : Συνιστά γενικώς αυτοσυγκράτηση στην κυπριακή ΑΟΖ


Απέφυγε να πάρει σαφή θέση κατά της τουρκικής προκλητικότητας ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπορίς Τζόνσον.
Απαντώντας σε ερώτηση του Euronews είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η εν γένει πολιτική μας είναι υπέρ της αυτοσυγκράτησης σε τέτοιες ενέργειες. Αλλά αυτό που δείχνει είναι η ζωτική σημασία να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο και γιατί ήταν τόσο ντροπιαστικό που πέρσι στο Κραν Μοντανά δεν φτάσαμε σε αυτό. Σχεδόν φτάσαμε αλλά δεν το πετύχαμε. Πρέπει να έχουμε μία συμφωνία για την Κύπρο, διότι μεταξύ άλλων πραγμάτων αυτή ( η συμφωνία) θα είναι και η λύση στο δύσκολο ερώτημα του πώς θα γίνει η διαχείριση των πηγών υδρογονανθράκων στο νησί».Ο ίδιος εξέφρασε την ευχή να υπάρξει συμφωνία στο Κυπριακό λέγοντας: «Ελπίζω να μπορέσουμε να επιτύχουμε μία συμφωνία φέτος, Θεού θέλοντος».
03/03/2018 ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος, Λευκωσία




Έρχονται δωρεάν σκάφη ειδικών επιχειρήσεων MK V για την ΔΥΚ και για την ΑΣ από τις ΗΠΑ


Με ενίσχυση στο ΠΝ και το ΣΞ δημοσιεύθηκαν οι κατάλογοι για πλεονάζον αμυντικό υλικό από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα. Σε αυτούς κυρίαρχη θέση έχουν τα ταχέα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων MK V τα οποία θέλει το ΠΝ για τις δυνάμεις της ΔΥΚ προκειμένου να ενισχύσει τους βατραχανθρώπους και τις ομάδες ανορθόδοξου πολέμου με ένα σκάφος υψηλών επιδόσεων, σχεδιασμένο ειδικά για αυτό το ρόλο. Ταυτόχρονα αξιοσημείωτη είναι και η διαθεσιμότητα προς παραχώρηση εκτοξευτών Α/Τ βλημάτων Hellfire για τα εξοπλισμένα ελικόπτερα OH-58D 70 εκ των οποίων πρόκειται να προμηθευτεί η ΑΣ.
Ποιο συγκεκριμένα για την Ελλάδα και να σημειωθεί με βάση αντίστοιχα ελληνικά αιτήματα οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν για την αναφέρονται τα παρακάτω:
Το συγκεκριμένο υλικό προσφέρεται δωρεάν από τις ΗΠΑ αλλά με τη προϋπόθεση ότι η χώρα παραλήπτης θα πληρώσει τα έξοδα μεταφοράς και πιθανώς ενεργοποίησης των συστημάτων όπου αυτή απαιτείται. Επομένως και τουλάχιστον σε ότι αφορά τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου (ΣΑΠ) Mark V το ΠΝ μπορεί να τα παραλάβει ακόμη και αύριο, αρκεί να βρει τα απαιτούμενα κονδύλια για τη μεταφορά τους. Τα ταχύπλοα Mark V χρησιμοποιούνται από τους US Navy SEALS για την διείσδυση αλλά και αποχώρηση ομάδων υποβρυχίων καταστροφών. Ταχύτατα, αθόρυβα, με χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας στα ραντάρ, θα είναι, εάν γίνει, μια ωφέλιμη προσθήκη στα μέσα της ΔΥΚ αν και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι άγνωστη προς το παρόν.



Εμπλέκουν τον Έντι Ράμα με εμπόριο 600 κιλών κοκαΐνης




Σε νέο σκάνδαλο με ναρκεμπόρους εμπλέκει η αντιπολίτευση τον Έντι Ράμα, καθώς στην Αλβανία, εντοπίστηκε ποσό- ρεκόρ κοκαΐνης και για μια ακόμη φορά λέγεται ότι πίσω βρίσκεται ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός. Μετά από την οργανωμένη επιχείρηση «χιόνι» κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Δυρραχίου 613 κιλά κοκαΐνης αξίας 180 εκατομμυρίων. Το κύκλωμα είχε κρύψει τα ναρκωτικά σε κοντέινερ μέσα σε 528 φακέλους κάτω από μπανάνες σε ειδική κρύπτη που είχαν φτιάξει μέσα στο φορτηγό. Στη συνέχεια θα διοχετεύονταν σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Η αντιπολίτευση στην Αλβανία κατηγορεί τον Ράμα ότι κρύβεται πίσω από αυτό το αλισβερίσι και αναρωτιούνται αν σε ένα βράδυ εντοπίστηκαν 613 κιλά κοκαΐνης πόσες ποσότητες ναρκωτικών έχουν περάσει κατά καιρούς χωρίς να ανοίξει ρουθούνι; ...





Περισσότεροι από 2.000 Παλαιστίνιοι Φενταγίν ρίχνονται στη μάχη για την απελευθέρωση της Γκούτα!


Από την άφιξη στη Δαμασκό των Παλαιστίνιων μαχητών της «Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ», για την απελευθέρωση της Γκούτα...Περισσότεροι από 2.000 Παλαιστίνιοι μαχητές της «Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ» (Liwaa Al-Quds) συγκεντρώθηκαν στη Δαμασκό και τέθηκαν κάτω από τον Αραβικό στρατό της Συρίας για την απελευθέρωση της Γκούτα. Οι Παλαιστίνιοι γνωρίζουν πολύ καλά πως η Συρία είναι η μοναδική Αραβική χώρα, που δεν πούλησε την Επανάσταση, το δικαίωμά τους για επιστροφή στην Πατρίδα! Η «Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ» γνωρίζει πολύ καλά τους «μετριοπαθείς» δολοφόνους της Δύσης... Ποιος ξεχνάει; Η δήλωση της Παλαιστινιακής «Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ» (Liwa al-Quds) στο Χαλέπι της Συρίας, για τον αποκεφαλισμό του 15χρονου Παλαιστίνιου από τους «μετριοπαθείς» φονιάδες, τους λακέδες των ιμπεριαλιστών της «πολιτισμένης» δύσης: το μόνο του έγκλημα ήταν ότι ήταν... Παλαιστίνιος... (Στα Ελληνικά Χαλέπι = Βέροια από το όνομα της πόλης, που κατέκτησε ο Μ.Αλέξανδρος)
«Εμείς, η Ταξιαρχία Al Quds στο Χαλέπι θα κόψουμε τα κεφάλια αυτών, που δεν έχουν καρδιά στα στήθη, αυτών των ανδρείκελων... Αυτών που θέλησαν να δείξουν την ανδρεία τους σφαγιάζοντας ένα παιδί στην πιο τρυφερή του ηλικία... Αυτών των υπανθρώπων που τους αποκαλούν μετριοπαθείς... Η ηγεσία της «Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ»... θα αποδώσει το θείο δίκιο. Πήραμε όρκο η εκδίκηση έφθασε!»
- Ο Παλαιστίνιος στρατηγός Mohamed Tariq al-Khadra, στη μάχη για την απελευθέρωση της Γκούτα! Kανένα έλεος με τους φονιάδες! Να τελειώνουμε με τους υποστηρικτές των δολοφόνων στην πατρίδα μας! Με τα μορμολύκεια της «αριστεράς» του Σόρος, του 4ου Ράιχ! 

Πηγή: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2018/03/2000.html




Καταγγελία της Τουρκίας στο Συμβ. Ανθρ. Δικαιωμάτων




Tην παρεμβατική πολιτική της Άγκυρας κατήγγειλε στοΣυμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Λευκωσία. Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, Πρέσβης Γιώργος Κασουλίδης κατήγγειλε ότι η πρόσφατη διπλωματία των κανονιοφόρων στην κυπριακή ΑΟΖ από πλευράς Αγκυρας, εμπίπτει στο πλαίσιο της παρεμβατικής πολιτικής της Τουρκίας και εξέφρασε, παράλληλα, βαθιά θλίψη για τη στάση των Τουρκοκυπρίων στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.
Ο κ. Κασουλίδης σε ομιλία του στο πλαίσιο γενικής συζήτησης της 37ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Γενεύη, αναφέρθηκε στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Υπάτου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, συνεπεία της τουρκικής εισβολής και κατοχής, εκφράζοντας την ελπίδα να εκλείψει σύντομα η ανάγκη υποβολής της, με τη λύση του Κυπριακού. O Πρέσβη Κασουλίδης, εξέφρασε ακόμη τη λύπη του για το αδιέξοδο που προκλήθηκε στο Κρανς Μοντανά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και επιμονής για διατήρηση του δικαιώματος της μονομερούς στρατιωτικής επέμβασης και μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο.
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος διαβεβαίωσε για την αμείωτη αποφασιστικότητα του Προέδρου Αναστασιάδη να συνεχίσει εντός του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της αποστολής των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τις προσπάθειες για τη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, η οποία θα αποκαταστήσει την πλήρη απόλαυση των δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

http://ikypros.com/?p=297654




Γιουγκέρ: Τα Δυτικά Βαλκάνια να επιλύσουν τις εδαφικές διαφορές και μετά ένταξη στην ΕΕ


«Σε αυτό το στάδιο, καμία από τις χώρες των ΔυτικώνΒαλκανίων δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξη στην ΕΕ». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο bgnes. «Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις προσχώρησης, αλλά σε αυτό το στάδιο καμία από αυτές τις χώρες (δηλαδή τα Δυτικά Βαλκάνια) δεν πληροί όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις αν και υπάρχει τεράστια πρόοδος σε όλες αυτές τις χώρες. Τονίζω την ανάγκη συνεργασίας και αποτελεσματικής καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και καταπολέμηση της διαφθοράς που καταστρέφει την κοινωνία», τόνισε ο Γιουγκέρ.
Ο Ζαν Κλων Γιουγκέρ βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας στη βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια, με την Φεντερίκα Μογκερίνι, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Υπάτου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, και τον Γιόχανες Χαν, Επίτροπο αρμόδιος για την Πολιτική Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων για τη διεύρυνση. Η συνάντηση, στο Μπογιάνια Ρέζιντενς πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των ηγετών από όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, τον πρόεδρο της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης Ντράγκαν Κόβιτς, του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και των πρωθυπουργών του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς, Αλβανίας, Έντι Ράμα και Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

(Στοιχεία από bgnes.com) The Hellenic Information Team




Τι λέει ο Στρατηγός ε.α Παναγιώτης Φαραντάτος για την «Αρπαγή» στον Έβρο




Ο τ. Διοικητής της «XII ΜΚ/ΜΠ» Στρατηγός ε.α Παναγιώτης Φαραντάτος , ένας Στρατηγός που δεν καταλάβαινε ,ούτε από Πασάδες ,ούτε από Χοτζάδες και ξέρει την περιοχή καλύτερα από τον καθένα ,τα λέει έξω από τα δόντια !Αυτές τις ώρες η σκέψη όσων υπηρετήσαμε και υπηρετούμε στις Ε.Δ. της Χώρας μας αλλά και όλου του ελληνικού λαού είναι κοντά στα δύο παλικάρια μας, τον Ανθυπολοχαγό Μητρετωδη Άγγελο και τον ΕΠΟΠ Λοχία Κουκλατζη Δημήτρη, που οι θρασύδειλοι Τούρκοι κρατούν “ομήρους” στην Αδριανούπολη. Ότι είναι δειλοί το έχουν αποδείξει σε πολλές στιγμές της ιστορίας τους. Και μόνο ότι κήρυξαν τον πόλεμο στην Γερμανία λίγο πριν την πτώση του Βερολίνου το 1945 δείχνει το μέγεθος της δειλίας τους.
Για το θράσος τους όμως ευθύνεται η επιδειχθείσα μέχρι τούδε υποχωρητικότητα και ατολμία της Ελληνικής κυβερνήσεως σε πλείστες περιπτώσεις. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι πρέπει να είμαστε το ίδιο επιπόλαιοι και προκλητικοί όσο οι ιταμοί γείτονες. Αντίθετα, πρέπει να επιδεικνύουμε αποφασιστικότητα και ψυχραιμία στην αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων.
Άλλο ψυχραιμία όμως και άλλο απραξία. Η τελευταία ενισχύει την θρασύτητα.
Η απαίτηση όλων των Ελλήνων είναι η άμεση απελευθέρωση των δύο παλικαριών μας εδώ και τώρα !

Πηγή: Ε.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια