Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ : «Εξαντλήθηκε η υπομονή μας!»: Ποιοι • προειδοποιούν για αναρχία και χάος στους ελληνικούς δρόμους

Με την κυβερνητική ανοχή για τις δράσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου να ξεπερνάει κάθε όριο, η υπομονή καταστηματαρχών, αστυνομικών υπαλλήλων αλλά και απλών πολιτών εξαντλείται, προμηνύοντας επέλαση της αναρχίας στους δρόμους των μεγάλων ελληνικών πόλεων. Καθημερινά λοιπόν βλέπουμε τα τσιράκια του Τζορτζ Σόρος και πολλούς άλλους «καλοθελητές» να αναλαμβάνουν δράση. Μετά τα νέα σοβαρά επεισόδια σε πολυκαταστήματα επί της οδού Ερμού από αναρχικούς, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε μία οργισμένη ανακοίνωσή του προειδοποιεί για τα χειρότερα στους ελληνικούς δρόμους, «δείχνοντας» παράλληλα την προκλητική ανοχή της πολιτείας.
Μία ομάδα αναρχικών αποφάσισε πως είναι θεμιτό να καταστρέψουν ιδιωτικές περιουσίες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Για άλλη μια φορά ο εμπορικός κόσμος βιώνει εικόνες καταστροφής στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού.
Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, αφ’ ενός δε λαμβάνεται κανένα μέτρο πρόληψης και καταστολής και αφ’ ετέρου δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την αποζημίωση των πληγέντων εμπόρων από τους βανδαλισμούς. Επισημαίνουμε, ότι και αυτή την φορά η Ελληνική Αστυνομία δεν κατόρθωσε να συλλάβει ούτε έναν ένοχο.
Απαιτούμε αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα βίας να καταδικαστούν από όλους και ζητούμε:
-Να μην υπάρχει πλέον ανοχή από την πολιτεία σε αντίστοιχα φαινόμενα βίας
-Ένταση των μέτρων αστυνόμευσης στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, για εμπέδωση κλίματος ασφαλείας.
-Πρόβλεψη διαδικασίας άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων εμπόρων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, δεν θα επιδείξει την παραμικρή ανοχή σε αντίστοιχα θέματα και θεωρεί μονόδρομο την άμεση και μόνιμη εξεύρεση λύσεων, σε παρόμοια φαινόμενα βίας». Είχε προηγηθεί η χθεσινή κραυγή αγωνίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, που σε ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για επέλαση των τρομοκρατών αλλά και των αναρχικών στοιχείων στην πρωτεύουσα: «Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί διαχρονικά στόχο ακραίων κύκλων που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση και την κοινωνική αναταραχή. Τα τελευταία ιδίως χρόνια έχουμε παρατηρήσει έξαρση του φαινομένου αυτού, με στοχευμένη κατεύθυνση ιδιαιτέρως εις βάρος των εργαζόμενων αστυνομικών. Η τελευταία «αποσιωπημένη» επίθεση με χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής ήρθε να επιβεβαιώσει τη νοσηρή εγκεφαλική λειτουργία ορισμένων, οι οποίοι με μανδύα την ιδεολογική τους ανωμαλία, θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών, αλλά και ανυποψίαστων πολιτών.
Οι τρομοκράτες δρουν ανενόχλητοι σε ένα περιβάλλον ιδιότυπης ανοχής και αφού εξάντλησαν τη χρήση των καλάσνικοφ άρχισαν να πετούν χειροβομβίδες σαν «κομφετί». Δυστυχώς ορισμένοι άλλη μια φορά «αγρόν ηγόρασαν», έχοντας καταστήσει την ανομία και την ασυλία ταυτόσημες έννοιες!!! Ούτε μία παρουσία, ούτε μία επίσημη καταδίκη, ούτε μία αντίδραση. Άλλωστε η αντίδραση απαιτεί σχεδιασμό και βούληση…. και δυστυχώς εκλείπουν και τα δύο.
Συνοψίζοντας, μπορεί κάποιοι να δηλώνουν «αμετανόητοι» εγκληματίες, εμείς όμως αμετανόητα θα προασπίζουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας και τα δημοκρατικά ιδεώδη. Μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να κρύβουν ή να χάνουν το μέτρημα και να αλλοιώνουν καταστάσεις, εμείς όμως θα τα βγάζουμε όλα στο φως. Μπορεί όλα τα άκρα να είναι απέναντί μας, είναι όμως δίπλα μας η συντριπτική πλειοψηφία του λαού που μας εμπιστεύεται! Αυτή είναι η δική μας αυτοάμυνα… η δική μας ασπίδα!».
Μέσα αυτό το πολεμικό κλίμα, απλοί πολίτες κάθε ηλικίας καλούνται να επιβιώσουν μέσα στις ελληνικές πόλεις που ορισμένες ολιγομελείς ομάδες απειλούν να βυθίσουν στην αναρχία, με τις «πληγές» του 2008 και το κάψιμο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να είναι ακόμη νωπές .

Πηγή el.gr Του Άρη Δημόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια