Header Ads

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ : Παλλαϊκή Άμυνα και Νόμοι του Κράτους

Οι Νόμοι του κράτους ψηφίζο­νται από τη Νομοθετική Εξουσί­α και έχει θεσμοθετηθεί η Εκτε­λεστική Εξουσία για την εφαρμο­γή τους με Όργανα τη Δικαιοσύνη και τα Σώματα Ασφαλείας. Οι Νό­μοι βάσει του Συντάγματος αφο­ρούν όλους τους Πολίτες του Κρά­τους χωρίς διακρίσεις. Παρά ταύτα όμως, κάτι δεν πάει καλά σε αυ­τή την περίπτωση των διακρίσεων. Αφορμή παίρνουμε εν προκειμέ­νω από την αναγγελία κάποιων Α­στυνομικών Δελτίων, που αναφέ­ρονται στην παράνομη κατοχή ό­πλων.
Διαβάζουμε σε Δελτία Τύπου π.χ. ότι συνελήφθη ο τάδε και ο δείνα, γιατί σε κατ΄ οίκον έρευνα βρέθηκε να κατέχει ένα κυνηγετι­κό όπλο ή ένα ειδικό μαχαίρι ή έ­να πεπαλαιωμένο πιστόλι ή ανα­βαθμισμένο μουσκέτο. Τέτοιες πε­ριπτώσεις πολλές και διάφορες, που σηκώνουν πολύ κουβέντα, η οποία καταλήγει σε εύλογα ερω­τήματα.
Από τις στήλες της εφημερί­δας μας έχουμε επισημάνει πολ­λές φορές την ανάγκη υλοποίη­σης ενός Σχεδίου Αυτοάμυνας του Κράτους υπό τύπον Πολιτοφυλα­κής ή Παλαϊκής Άμυνας. Το περι­βάλλον, που υφίσταται στη χώρα μας ό,που τρία εκατομμύρια – κι ας μας λένε για 60.000 - λαθρο­μετανάστες Μουσουλμάνοι ζουν ανάμεσά μας, λέγει πολλά. Αν δε λάβουμε υπόψη μας ότι το δόγμα του Πολέμου έχει αλλάξει την τε­λευταία δεκαετία, η περίπτωση γί­νεται πιο ενδιαφέρουσα.
Όπως διαπιστώνεται καθημερι­νά όλο και περισσότερο, η δημι­ουργία εστίας πολέμου σε μία Α­νεξάρτητη και προβληματική χώ­ρα, αποτελεί την πιο εύκολη υπό­θεση για τους Πράκτορες Ξένων Δυνάμεων, που έχουν ως στόχο την Αποσταθεροποίηση Κρατών, ακόμα και την άλωσή τους από Ι­σλαμιστές ή άλλες Ανορθόδοξες Δυνάμεις. Τα Μέτωπα αναρχίας στη Συρία, στο Ιράκ, στην Ουκρα­νία και στην Αφρική, αποτελούν έ­να δείγμα του τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. 
Κανονικά δια Νόμου, αν οι Κυ­βερνήσεις ήταν Εθνικές με την κυ­ριολεξία των λέξεων, θα έπρεπε να είχαν θέσει σε εφαρμογή το Σχέδιο ΠαλαΙκής Άμυνας και οι Πο­λίτες, που είχαν ορισμένα εχέγγυα ασφαλείας, να έχουν το ελεύθερο να έχουν όπλα, όπως οι πολιτοφύ­λακες των ΗΠΑ. 
Όσο για τους Νόμους, στην Κο­ρινθία μπορεί η Αστυνομία να συλ­λαμβάνει τον οποιονδήποτε με έ­να παράνομο λιανοτούφεκο, που κάποτε μπορεί να φανεί σωτήρι­ο, αλλά στην Κρήτη, δεν τολμάει κανείς να σκεφθεί κάτι τέτοιο, α­φού σχεδόν όλοι οπλοφορούν. Είναι δίκαιη, λοιπόν, η εφαρμογή του Νόμου;

Δεν υπάρχουν σχόλια