Header Ads

Διαπιστώσεις και προβληματισμοί για το Δήμο Σικυωνίων Του πρώην Αντιπροέδρου του Δημ. Συμβουλίου Χάρη Βυτινιώτη

Κιάτο, 12-3-2018: Μια από τις αιτίες της σημερινής οικονομικής κρίσης είναι ο μικροπολιτικός τυχοδιωκτικός, που έχει περάσει ακόμα και στη τοπική αυτοδιοίκηση, τον οποίο εκφράζει με το καλύτερο τρόπο και ο Δήμαρχος Σικυωνίων. Ο Δήμος Σικυωνίων στη Περιφέρειά μας, είναι σήμερα, ένας μικρός και αδύναμος Δήμος, ενώ κάποτε είχε οντότητα με λόγο και ιστορία, αλλά κυρίως γιατί διέθετε όλα τα χαρακτηριστικά μιάς αναπτυσσόμενης περιοχής στο κέντρο της Κορινθιακής γης και ως δεύτερος Δήμος της Π.Ε. Κορινθίας. Η σημερινή δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη, αφού κατάφερε να κάνει πράξη το λόγια του Θουκυδίδη, που είχε πεί ότι «ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλει η αδυναμία του».
Αγαπητοί φίλοι της Σημερινής Δημοτικής αρχής, εύκολα διαπιστώνει κανένας ότι κουραστήκατε πολύ και είναι ανθρώπινο γι’ αυτό ετοιμαστείτε να κάνετε στην άκρη για άλλους ακάματους.
Καλέσατε στις 9/3/2018 Δημοτικό συμβούλιο σε καφενείο της Δ.Ε. με μοναδικό θέμα «προστασία των υδάτινων πόρων της Στυμφαλίας και αειφόρος χρήση τους». Είναι αλήθεια ότι τούτη τη φορά υπήρχε απαρτία Δημοτικού Συμβουλίου κάτι που δεν είναι συνηθισμένο στις μέρες σας.
Όσοι παρευρέθηκαν άκουσαν από τη Δημοτική αρχή ακριβώς τα ίδια λόγια, που είχαν ακούσει και πρίν 6 χρόνια σε λαϊκή συνέλευση στο ίδιο καφενείο, που μοίραζε ο Δήμαρχος «ψεύτικες ελπίδες με λεονταρισμούς και κραυγές χωρίς νόημα» για ορθολογική τάχα διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής και συμπέραναν ότι το πολύτιμο αγαθό έχει αφεθεί στη τύχη του, ως βορά αρπακτικών.
Κε Δήμαρχε, υπάρχει πρόβλημα με την αναποτελεσματικότητά σας και την πολιτική ανικανότητά σας, τις οποίες προσπαθείτε να συγκαλύψετε με ατάκες και χυδαιολογίες, που εσείς φέρατε στο τόπο μας, ως πολιτικό λόγο, αλίμονο βέβαια αν επικρατούσε και ως ιδεολογία του χυδαίου δηλαδή ως χυδαιολαϊκισμός, γιατί αυτή ακριβώς η στάση αναπαράγει τη φαυλότητα και διαμορφώνει συμπεριφορές και προτιμήσεις και εικόνα και ομοιώσή σας και όλο αυτό είναι μια νέα θλιβερή εξέλιξη στον τόπο μας.
Επιτεθήκατε με σφοδρότητα χωρίς να προκληθείτε σε θεσμικούς παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού για να καλύψετε τις αδυναμίες σας. Ξεπεράσατε κάθε όριο με κραυγές για βοήθεια από τους πολίτες της Στυμφαλίας τους οποίους έχετε αφήσει στη τύχη τους χωρίς νερό, τροφοδοτώντας με ανεξέλεγκτες ποσότητες όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων!!
Τι εννοείται όταν λέτε ότι θα πάρετε και εσείς τα περισσεύματα νερού για την ύδρευση την περιοχής Κιάτου με ανταποδοτικά μέτρα χωρίς να έχετε προσδιορίσει ποίες είναι οι ποσότητες των περισσευμάτων σε ετήσια βάση και ανά εποχές; Μήπως τελικά το πολυπόθητο δίκτυο προς το Κιάτο όταν και εφ΄όσον ολοκληρωθεί, το περισσότερο καιρό μένει κενό; Η έχετε βαλθεί να αποξηράνετε τη λίμνη Στυμφαλίας;
Κε Δήμαρχε και αυτή τη φορά είσαστε ο ίδιος όπως πριν 8 χρόνια.
Κάτω από το βάρος των συσσωρευμένων προβλημάτων στο τόπο μας περιμένουμε μια νέα κατάσταση, την οποία δεν μπορείτε να φέρετε εσείς. Η πιστοποίηση του θλιβερού καταντήματος επιβεβαιώνεται και από την αποστασιοποίηση των Δημοτών μας για κάτι καλύτερες ημέρες απ΄ εσάς γιατί είσθε η Δημοτική αρχή που πήρε ότι ζήτησε αλλά δε έδωσε εκείνα που έταξε ούτε καν εκείνα που έπρεπε…

Δεν υπάρχουν σχόλια