Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ : Ο ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΟΣ ΟΧΛΟΣ ΚΑΙ Ο... ΜΠ. ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

ΤΟΥ ΦΑΗΛΟΥ Μ . ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ *


Γι’ αυτό, όποτε η «μάζα», όπως τη θεωρούν, τους πά­ει κόντρα και τους απογοη­τεύει, την καθυβρίζουν, συ­νήθως φορτώνοντας στον λαό τα δικά τους κατα­στροφικά λάθη, αφού αυ­τοί, οι Φύρερ, Ντούτσε, Γ. Γραμματείς ή πρωθυπουρ­γοί, «ξέρουν καλύτερα» και είναι ο λαός που δεν στέ­κεται στο ύψος των περι­στάσεων. Και ο κ. Τσίπρας μπορεί συχνά να αναφέρε­ται στους «ανθρώπους του μόχθου», αλλά στην πρά­ξη, ως γνήσιο τέκνο του α­ριστερίστικου εξαρχειώτι­κου ακτιβισμού, τους περι­φρονεί και το απέδειξε με την ομιλία του στην Κ.Ο., ό­ταν αναφερθηκε απαξιωτι­κά στον «ετερόκλητο όχλο των συλλαλητηρίων». 
Παράλληλα, βέβαια, επι­χειρηματολόγησε ως άτσα­λος δικολάβος υπέρ της εκ­χώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους παλαιο­ναζί του VMRO, στους απο­γόνους των κομιτατζήδων και του αλήστου μνήμης Ι­βάν Μιχαΐλοφ, του ιδρυτή τριών δοσιλογικών βοηθη­τικών ταγμάτων των SS α­πό σλαβόφωνους, φίλους του Χίτλερ, του Χίμλερ και του Πάβελιτς. Εμφάνισε δε την εκχώρηση ως αναπό­φευκτη. 
Για τον σκληρό ηγετι­κό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακατανόητο ένα τεράστι­ο πλήθος ανθρώπων που πάνε σε διαδήλωση χωρίς κομματικό νταβατζή, χω­ρίς ρόπαλα, κουκούλες και μολότοφ, αλλά με τα παι­διά τους στα καρότσια ή στους ώμους, ολόκληρες γειτονιές ή χωριά και ενο­ρίες με τους παπάδες τους, τρεις γενιές μαζί στον δρό­μο, χωρίς να ανοίξει μύτη και να σπάσει τζάμι, χωρίς να γεμίσουν οι τοίχοι με αν­θελληνικά συνθήματα μί­σους. Ο κ. Τσίπρας, εδώ χέ­ρι χέρι με τον Μητσοτάκη, μέσω εσμού δημοσιογρα­φούντων και τραμπούκων του διαδικτύου, κατασυκο­φάντησε προκαταβολικά τα συλλαλητήρια, πιστεύ­οντας στη βέβαιη αποτυχία τους, αφού συστημικά κόμ­ματα, Αρχιεπίσκοπος και ΜΜΕ ήταν εναντίον. Τρό­μαξαν από το μέγα πλήθος που τους ταπείνωσε. 
Τότε ο σκιέρ Μητσοτά­κης αποφάσισε να αποπει­ραθεί κωμικά να καπηλευ­θεί τα συλλαλητήρια, ενώ ο πρωθυπουργός, ξεκινώ­ντας βαθιά μέσα από τα Ε­ξάρχεια, αποφάσισε να βρί­σει τον λαό, πιστός στην παράδοση του ολοκληρω­τισμού. Ανίκανος να αφου­γκραστεί το ακηδεμόνευ­το πλήθος, που αντιδρά με συλλογική συνείδηση και ι­στορικό ένστικτο στη δή­θεν αναπόφευκτη μειοδο­σία, αντί να καβαλήσει το κύμα της Ιστορίας, ξεπέ­φτει σε υβριστή του λαού. Ο Τσίπρας ξεκίνησε ως φτη­νή απομίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου και καταλήγει να φορέσει τα στενά πα­πούτσια του ελάχιστου και κυνικά ενδοτικού Σημίτη. 
Και Μνημόνια και εθνι­κές υποχωρήσεις. Και αντι­λαϊκή, αντεργατική πολιτι­κή και ανικανότητα να επι­βάλει τα ελληνικά συμφέ­ροντα ακόμη και στα ξε­βράκωτα 2.000.000 Αλβα­νών και Σλάβων στα Σκό­πια. Τότε τι θα κάνει απέ­ναντι στην Τουρκία των 70.000.000; Μικροί άνθρω­ποι σε μεγάλους καιρούς... 

*Ο κ. Φαήλος Κρανιδιώ­της είναι Πρόεδρος της ΝΕ­ΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, Δικηγόρος, αρ­θρογράφος της «δ» 

www.neadexia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια