Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων






Δημ. Παπαδημούλης: ΕΕ και Κίνα μπορούν να χτίσουν πάνω σε επιτυχημένα πλαίσια πολιτιστικής, τουριστικής και ναυτιλιακής συνεργασίας, ενισχύοντας περαιτέρω τη στρατηγική συνεργασία και τη φιλία των λαών μας


Στη φωτογραφική έκθεση για τη «10η επέτειο του σεισμού του Wenchuan, στην επαρχία Sichuan», που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απηύθυνε χαιρετισμό ως τιμώμενος ομιλητής, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο Δημ. Παπαδημούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας βελτιώνονται» και πως «θα ήταν πολύ θετικό και για τις δύο πλευρές να ενισχύσουν τις διακυβερνητικές, διακοινοβουλευτικές και διαπροσωπικές επαφές και σχέσεις, προκειμένου να προωθήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, ως μέρος της συνολικής στρατηγικής μας». Μεταξύ των παρευρισκόμενων στην έκθεση ήταν ο Πρέσβης της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Zhang Ming και ο Αντικυβερνήτης της επαρχίας Sichuan Yang Hongbo. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Δημ. Παπαδημούλη:
«Εξοχότατε Πρέσβη Zhang,
Αγαπητέ Αντικυβερνήτη της επαρχίας Sichuan κ. Γιανγκ
Αισθάνομαι τιμή που είμαι επίτιμος προσκεκλημένος, για να ανοίξω μαζί σας την έκθεση φωτογραφίας για τη 10η επέτειο του σεισμού του Wenchuan, στην επαρχία Σετσουάν.
Είμαι πραγματικά ευτυχής που η έκθεση αυτή διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκπροσωπεί όλους τους πολίτες της ΕΕ.
Πριν από δέκα χρόνια, ένας τεράστιος σεισμός έπληξε την περιοχή Wenchuan της επαρχίας Sichuan, στην Κίνα. Αυτή η έκθεση φωτογραφίας προβάλλει τις απίστευτες προσπάθειες ανακούφισης και ανασυγκρότησης του κινεζικού λαού και τα τελευταία επιτεύγματα ανάπτυξης της περιοχής αυτής. Χαίρομαι που βλέπω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρείχε υποστήριξη και βοήθεια. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που φέρνει πιο κοντά την ΕΕ και την Κίνα, σε μια κοινή προσπάθεια.
Η έκθεση αυτή διεξάγεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή, όταν οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας βελτιώνονται συνεχώς.
Θα ήταν πολύ θετικό και για τις δύο πλευρές να ενισχύσουν τις διακυβερνητικές, διακοινοβουλευτικές και διαπροσωπικές επαφές και σχέσεις, προκειμένου να προωθήσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη ως μέρος της συνολικής στρατηγικής μας. Μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε επιτυχημένα πλαίσια πολιτιστικής, τουριστικής και ναυτιλιακής συνεργασίας, ενισχύοντας περαιτέρω τη στρατηγική μας συνεργασία και τη φιλία των λαών μας.




ΜητσοτάκηςΠρωτοφανές να διαπραγματεύονται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία



Τα ζητήματα ασφαλείας που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση. «Η βία και η ανομία δυστυχώς επεκτείνονται από το κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι πολίτες νοιώθουν ανασφάλεια, καθώς κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι περιουσίες τους από διάφορους ανεξέλεγκτους κουκουλοφόρους» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να διαπραγματεύεται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία και εν τέλει να κάνει ό,τι της ζητούν». «Αυτό συνιστά βαρύ πλήγμα για τη δημοκρατική νομιμότητα και το κράτος δικαίου. Είναι πρόκληση για τους πολίτες που αισθάνονται απροστάτευτοι» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Εγγυώμαι ότι τα φαινόμενα αυτά θα σταματήσουν αμέσως από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το ελληνικό κράτος δεν θα ανέχεται πράξεις ή απειλές βίας. Οι πολίτες θα προστατεύονται».





ΓεννηματάΗ κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα ώστε να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί



«Η κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα, ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές, και να σταματήσει η Τουρκία να μας διασύρει ως χώρα και ως κράτος», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Η κ. Γεννηματά είπε ότι ζούμε μια ένταση και όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το κόμμα της παραμένει προσηλωμένο στις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες προϋποθέτουν σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, που όμως δεν σέβεται η Τουρκία. Γι αυτό προτείνει η ελληνική πλευρά να δείξει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και αξιοποίηση της θέσης και σχέσης μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, από τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση έχε αναλάβει δεσμεύσεις για πάρα πολλά χρόνια, έχει αποδεχτεί ένα τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Σε ερώτηση αν συμφωνεί με την πρόταση για προληπτική πιστωτική γραμμή ή με την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία αποθεματικού «μαξιλαριού» η κ. Γεννηματά απάντησε ότι «η συζήτηση αυτή στον δημόσιο διάλογο δεν βοηθάει τη χώρα και έπρεπε να παραμείνει χαμηλά, σε τεχνικό επίπεδο, διότι εκπέμπει μηνύματα στους ξένους πως δεν έχουμε κάποιο σχέδιο και θα τα βρούμε μπροστά μας με νέα αδιέξοδα και προβλήματα».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση, καθώς το τέλος του προγράμματος δεν σημαίνει και οριστική έξοδο από την κρίση, είπε και γι αυτό χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Σε ερώτηση για υποθέσεις διαφθοράς η κ. Γεννηματά επισήμανε πως η θέση της είναι σαφής: «Όλα στο φως, εγώ είμαι αμείλικτη στο εσωτερικό του κόμματός μου», είπε χαρακτηριστικά.Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμιά σχέση με κάθαρση και δικαιοσύνη, θολώνει τα νερά, δηλητηριάζει το κλίμα, πολώνει την κατάσταση». 
Πηγή: EUROKINISSI





Ιδού οι πράκτορες:

Ο πρώην βουλευτής του κλεφτοΠασόκ, Χατζηοσμάν συμμετείχε σε τουρκική αποστολή στην Αφρική!






Σε μια ξακάθαρα προκλητική ενέργεια προέβη ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος συμμετείχε σε επίσημη κρατική τουρκική αποστολή στο Σουδάν και στη Σομαλία συνοδεύοντας τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Τσαβούσογλου!
Την επίσκεψη αυτή δημοσιοποίησε ο ίδιος, αναρτώντας μάλιστα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook φωτογραφίες και αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Είδαμε με λύπη τους λαούς αυτών των χωρών να αγωνίζονται στη φτώχεια για ζωή. Είδαμε ορφανά παιδιά και ανθρώπους με ανάγκες. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον αγαπητό μου αδερφό Χακάν Τσαβούσογλου».
Ένας τύπος, δηλαδή, ο οποίος βρισκόταν στην Ελληνική Βουλή συμμετείχε σε μια τουρκική αποστολή στο εξωτερικό, επικεφαλής της οποίας ήταν ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας με την γνωστή προκλητική στάση του κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Θράκη.
Να τον χαίρονται εκεί στο κλεφτοΠΑΣΟΚ τον Χατζηοσμάν. Αφού δεν έβγαλαν ανακοίνωση καταδίκης του πρώην βουλευτή τους, σημαίνει ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την προκλητική ενέργειά του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ



                                     
                            


Όπλα Σαουδική Αραβία


Πλήρη ανατροπή της κυβερνητικής αφήγησης για το σκάνδαλο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία επιφέρει η κατάθεση του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου στην εισαγγελέα Διαφθοράς. Η κατάθεσή του διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 22 Φεβρουαρίου ώστε να προστεθεί στην υπόλοιπη δικογραφία για την υπόθεση αυτή αφού ο Παπαδόπουλος δεν είχε εμφανιστεί στην εισαγγελία όταν είχε κληθεί αρχικά. Σε μόλις 1,5 σελίδα, παρότι του έγιναν ερωτήσεις γενικές χωρίς ουσία, πρόλαβε και είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, απαντώντας στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση παραβλέπει ακόμα και τον Κανονισμό της Βουλής προκειμένου να αποτρέψει την εμφάνισή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως ζητεί η αντιπολίτευση. Στην κατάθεσή του ο Βασίλης Παπαδόπουλος δηλώνει ότι ασχολείται με το διεθνές εμπόριο όπλων, και στην ερώτηση «τι γνωρίζετε για την υπόθεση» απαντά ως εξής: Στις αρχές του 2016 συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη και συζήτησαν για την πώληση όπλων από τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Οταν πρωτοδημοσιεύτηκε αυτή η υπόθεση, περίπου έναν χρόνο μετά, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν γνώριζε τον Παπαδόπουλο.
Ο Παπαδόπουλος καταθέτει ακόμα ότι ενημερώθηκε για την επίσκεψη του επίσημου κλιμακίου που είχε στείλει στο τέλος του Αυγούστου το Υπουργείο Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας και για το γεγονός ότι ζήτησαν τα στοιχεία μεταφορικής εταιρείας για 100.000 βλήματα και αμέσως ενημέρωσε με γραπτό μήνυμα στο κινητό τον Πάνο Καμμένο και τον εξ απορρήτων του Πτέραρχο Θεολόγο Συμεωνίδη.




Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπόσπαστο κομμάτι του παλιού σάπιου συστήματος



Αναπόσπαστο κομμάτι του σάπιου παλιού συστήματος αποτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με την οποία σχολιάζει την ομιλία του πρωθυπουργού στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, καθώς και τη δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». «Οι συχνές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να υπάρξει “επιστροφή στο παρελθόν” δεν αφορούν τα σκάνδαλα, στα οποία μονοδιάστατα προσπαθεί να αποδώσει τις αιτίες της κρίσης και των μνημονίων, αλλά τη μη επιστροφή όσων δικαιωμάτων έχασε ο λαός όλα αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο ξεκαθαρίζει προς το κεφάλαιο ότι οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και μετά το όποιο τυπικό τέλος των μνημονίων» επισημαίνεται συγκεκριμένα στο σχόλιο του ΚΚΕ, που καταλήγει.




Βασίλης Λεβέντης: Κάθε πρωθυπουργός βιάζεται να πετύχει



«Τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, απαντώντας στην ερώτηση, αν βλέπει καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, στη διάρκεια συζήτησης, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. «Και ο Σαμαράς έλεγε «βγαίνουμε από τα μνημόνια». Κάθε πρωθυπουργός βιάζεται να πετύχει», είπε και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναρωτήθηκε: «Πώς θα βγούμε από τα μνημόνια; Μπορείτε κ. Τσίπρα να μου πείτε μια επένδυση που έγινε;».
«Αν ήξερε ο ελληνικός Λαός τι υπογραφές έχουν μπει, είναι για φυλακή οι κυβερνώντες. Δεν είναι έξοδος από τα μνημόνια, είναι είσοδος στην κόλαση. Και ο κ.Μητσοτάκης δεν μιλάει γιατί και το κόμμα του έχει βάλει υπογραφές μειοδοσίας».
Πηγή:ΕUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ



Διαφωνίες στην προσυνεδριακή διαδικασία για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής


Δύο εβδομάδες πριν από το ιδρυτικό συνέδριο (16-18 Μαρτίου) του νέου προοδευτικού φορέα, όπου αναμένεται να επικυρωθεί η ονομασία Κίνημα Αλλαγής ή οποιοδήποτε άλλο, ο προσυνεδριακός πυρετός ανεβαίνει, με εκατοντάδες συγκεντρώσεις κι εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Όπως έχει αποφασιστεί από την Οργανωτική Επιτροπή, την επόμενη Κυριακή (11 Μαρτίου) πρόκειται να εκλεγεί το 50% των συνέδρων με εσωκομματική εκλογή (υπολογίζεται περίπου 2000), ενώ οι υπόλοιποι θα ορισθούν από τα κόμματα και τις πολιτικές κινήσεις που συμμετέχουν στο εγχείρημα. Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, αυτό ακριβώς το ζήτημα προκαλεί τριβές και διαφωνίες, κυρίως ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, το οποίο θεωρεί ότι δεν κατανέμονται αναλογικά, με αποτέλεσμα η τελική σύνθεση του Συνεδρίου να είναι σχεδόν πλειοψηφική και άραελεγχόμενη για τη Χαριλάου Τρικούπη. Επίσης, δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί πως θα συγκροτηθεί η νέα Κεντρική Επιτροπή.
Επιπλέον, τα δύο κόμματα έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε δύο κομβικά πολιτικά ζητήματα.Το πρώτο, αφορά στο Μακεδονικό όπου ναι μεν όλες οι πλευρές συμφωνούν στη θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και νομικές εγγυήσεις για την εξάλειψη του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης θεωρεί ότι θα πρέπει να στηριχθεί ανάλογη λύση ανεξάρτητα από τη στάση των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Η επίμονη ρητορική του επικεφαλής και στελεχών του Ποταμιού έχει ενοχλήσει τη Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγή: eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια