Header Ads

H “ Υπόθεση Κληροδοτήματος Ν. Νικολάου”


Εκκρεμεί η “ Υπόθεση Κληροδοτήματος Ν. Νικολάου” στο Δήμο Κορινθίων;

Στην Παρούσα Επισήμανση θα επανέλθουμε για πολλοστή φορά σε ένα θέμα, το οποίο μας έχει απασχολήσει δημοσιογραφικά και στο παρελθόν. Αφορά την υποχρέωση του Δήμου Κορινθίων να υλοποιήσει το Κληροδότημα του συμπολίτη μας, Αείμνηστου Σμηνάρχου ε.α. Νίκου Νικολάου, ο οποίος πριν το θάνατό του είχε αναθέσει με Διαθήκη του το 1998 στον εκάστοτε Δήμαρχο Κορίνθου, ως Εκκαθαριστή, τη σύσταση Ιδρύματος με την αξιοποίηση των παρακάτω Ακινήτων του:

1)Eνός διαμερίσματος (3άρι) στην περιοχή Παπάγου, στην Αθήνα.

2)Eνός διαμερίσματος (3άρι) στην Κυψέλη, στην Αθήνα.

3)Mίας διώροφης οικοδομής επί της Κύπρου 38, στην Κόρινθο.

4)Eνός αγροτεμαχίου 4 στρεμμάτων στο τέρμα Αγίας Άννης, στην Κόρινθο.

Τα ανωτέρω Ακίνητα είναι μισθωμένα και τα ενοίκια κατατίθενται στην ΑLPHA Τράπεζα, είναι δε αξίας αγνώστου συνολικού ποσού μέχρι σήμερα. Ειδικότερα τα Ακίνητα κληροδοτήθηκαν στο Δήμο Κορίνθου υπό τον όρο Ίδρυσης “Ιδρύματος Υποτροφιών και Φιλανθρωπίας Ν. Νικολάου”, το οποίο θα λειτουργεί με τα έσοδα από την εκμετάλλευση των ακινήτων, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.
Ο σ. Δικηγόρος, Κώστας Φιλιππίδης, ως Αντιδήμαρχος Κορινθίων, επί Δημαρχίας Θωμά Θωμαϊδη, προσπάθησε να προωθήσει το θέμα, αλλά όπως δηλώνει, βρήκε άρνηση και αδιαφορία με αποτέλεσμα να μην υλοποιηθεί το αίτημα της Διαθήκης, το οποίο εκκρεμεί και επί των ημερών της παρούσης Δημοτικής Αρχής.
Επειδή στο Δήμο μας υπάρχουν πάντα Φοιτητές και συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη κάποιας Οικονομικής Βοήθειας και επειδή το θέμα αυτό θα πρέπει να πάρει το δρόμο του ή να αποποιηθεί ο Δήμος την εκτέλεση της Διαθήκης και να αναζητηθούν τα χρήματα από την Τράπεζα, κρίνεται σκόπιμο να αναθέσει ο Δήμαρχος την όλη υπόθεση σε Δικηγόρο, ώστε να ευοδωθεί ο σκοπός και το αίτημα του Διαθέτη, που αποτελεί αντικείμενο Κοινωνικής Πρόνοιας. Είναι κρίμα να καρπούται η Τράπεζα χρήματα, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προώθηση της οικονομικής ενίσχυσης Κορίνθιων φοιτητών.

Κάθε χρονοτριβή επί του θέματος θα αποτρέψει και άλλους τυχόν Δωρητές, οι οποίοι θα ήθελαν να συνδράμουν στα πλαίσια της Κοινωνικής Αποστολής του Δήμου. Κύριε Δήμαρχε, παρακαλείσθε να μεριμνήσετε για την αντιμετώπιση του θέματος..

Δεν υπάρχουν σχόλια