Header Ads

Με Άρωμα «Πελοποννήσου» η έκθεση τουρισμού της Στοκχόλμης PANORAMA WORLD FESTIVAL

Στη Σουηδία ταξίδεψε η Πελοπόννη­σος, δίνοντας δυναμικά το παρόν στην έκθεση τουρισμού της Στοκχόλμης. Ο­λοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, αφού η χώρα μας συγκέ­ντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον α­πό τους Σουηδούς επισκέπτες, όπως και αντίστοιχα μεγάλη υπήρξε η συμ­μετοχή των Ελλήνων εκθετών. 
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο στην Stockholmsmässan, στις 17 και 18 Φε­βρουαρίου 2018, με σημαντικές πα­ράλληλες εκδηλώσεις την ημέρα των επαγγελματιών στις 16 Φεβρουαρίου, όσο όμως και εντός των έκθεσης όπου η γαστρονομία και οι πολιτιστικές επι­δείξεις είχαν τον κύριο λόγο. 
Μεταξύ των σημαντικότερων ελλη­νικών προορισμών που είχαν δυναμική παρουσία και μεγάλη συμμετοχή ξεχώ­ρισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ο­ποία ενθουσίασε το κοινό και κέρδισε τις εντυπώσεις. Στο περίπτερο της συμ­μετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών φο­ρέων και επαγγελματίες τουρισμού α­πό όλη την Πελοπόννησο. Στο πλαίσιο της έκθεσης οι επιχειρηματίες, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Πε­ριφέρειας Πελοποννήσου, πραγματο­ποίησαν προγραμματισμένες B2B συ­ναντήσεις με επαγγελματίες του τουρι­σμού από χώρες του εξωτερικού.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκ­προσώπησε στην έκθεση ο Εντεταλ­μένος σύμβουλος της Περιφέρειας Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους μεγά­λων τουριστικών γραφείων, τα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητώντας τη στήριξη για τη συνδιοργάνωση εκ­δηλώσεων. Σε δηλώσεις του επεσή­μαινε χαρακτηριστικά ότι «βασική αρ­χή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη είναι ότι σε μια δύσκο­λη για τη χώρα μας περίοδο μόνο με δυναμικές δράσεις εξωστρέφειας μπο­ρούμε να αντιμετωπίσουμε τη κρίση». Ακόμα αναφέρθηκε στη μεγάλη προ­σπάθεια που καταβάλει η Περιφέρει­α Πελοποννήσου καθώς και στην καλή συνεργασία που έχει με το Υπουργεί­ο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και άλλους φο­ρείς. Τέλος υπογράμμισε ότι τα ενθαρ­ρυντικά αποτελέσματα και η εξαιρετική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννή­σου μας δίνουν ακόμη μεγαλύτερη δύ­ναμη, στην προσπάθεια μας να επιτύ­χουμε, μέσω της συνεργασίας μας με τις παραγωγικές τάξεις, την ανάπτυξη.
Από την έκθεση δεν έλειπαν οι συμ­μετοχές από τον ιδιωτικό τουριστικό τομέα της Ελλάδας, όπως αλυσίδες ξε­νοδοχείων και μεγάλες μονάδες σε ση­μαντικούς τουριστικούς προορισμούς.
Την ημέρα των επαγγελματιών, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, πραγμα­τοποιήθηκαν δύο παράλληλες εκδη­λώσεις, μία για τον τουρισμό και μία για τη γαστρονομία και τα εξαγώγιμα προϊ­όντα της Ελλάδας με σημαντική επιτυ­χία. 
Και στις δύο εκδηλώσεις απεύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας κος Παύλος Μούρ­μας συνδέοντας άρρηκτα τη γαστρο­νομία με την ταυτότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, και την προ­σέλκυση ποιοτικών επισκεπτών στην χώρα μας.
Η έκθεση PANORAMA WORLD FESTIVAL είχε συμμετοχές και από τις χώρες της Κύπρου, της Τυνησίας, της Ι­σπανίας, του Μαυροβουνίου, της Κρο­ατίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας και από τις Φιλιππίνες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας έ­χει σταθερή παρουσία στα μεγάλα του­ριστικά γεγονότα, εντός και εκτός Ελ­λάδας, με σημαντικές ενέργειες προώ­θησης του τουριστικού της προϊόντος και της γαστρονομίας. Βασικός στόχος μας αποτελεί η ανάδειξη της Πελοπον­νήσου, του πολιτιστικού αποθέματος, της κουλτούρας μας και της Πελοπον­νησιακής Γαστρονομίας, έτσι ώστε να γίνουν σημαντικούς παράγοντες, οι ο­ποίοι προσθέτουν υπεραξία στο σύνο­λο της τοπικής οικονομίας μας.

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοπον­νήσου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια