Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ : ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΣΚΟΠΙΩΝ

 Του Ιωάννη Ασλανίδη *

«Τι γαρ φίλτερον ανδρί πατρώας χθόνος;» (ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ)

Ο Ειδικός διαμεσο­λαβητής των Ηνωμένων Ε­θνών κ. Μάθιου Νίμιτς, μετά από αρκετό χρόνο απραξίας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και καλεί εκ νέου τους εκπρο­σώπους Ελλάδος Σκοπίων, με στόχο και πάλι εξεύρεσης α­μοιβαίας αποδεκτής λύσεως, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. 
- Υπάρχουν άπειρα και ατράνταχτα στοιχεία, α­κόμη και από Πολιτικούς των Σκοπίων, ότι η χώρα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την Ελ­ληνική Μακεδονία, ούτε Μυ­θολογικά, ούτε Ιστορικά, ούτε Πολιτισμικά, ούτε γλωσσικά, ούτε και Γεωγραφικά, πλην βορείου τμήματος της Μακε­δονίας, 6% εις Σκόπια και 3% εις Βουλγαρία, λόγω αδυνα­μίας χαράξεως συνόρων, με­τά τους Βαλκανικούς Πολέ­μους. Παρ’ όλα αυτά το Κρά­τος των Σκοπίων, δι’ επισή­μων Πολιτικών, προβαίνει κα­τά καιρούς σε αισχρές, απα­ράδεκτες, ακόμη και αλυτρω­τικές Εδαφών και λαού δηλώ­σεις, όπως: «…Ο Μακεδονικός λαός είναι υπό Ελληνική Κα­τοχή», «Τα σύνορα του Κρά­τους των είναι στον Όλυμπο», «Η Ελλάς δεν επιθυμεί την ε­ξεύρεση λύσης», «Να αλλάξει το Σύνταγμά της η Ελλάδα», «το θέμα της ονομασίας είναι αδιαπραγμάτευτο», «την Σλα­βική γλώσσα των Σκοπίων, να την χαρακτηρίζει ως αρχαία Μακεδονική γλώσσα» και δεν υπάρχει τέλος στις αθλιότη­τες αυτές. Συμπληρώνονται δε οι αθλι­ότητες αυτές και με στήσιμο αγαλμάτων και ονομασία οδών και αεροδρομίων α­πό την αρχαία Ελληνική Ιστορία της Μα­κεδονίας. 
- Κατά την επίσκεψή του, ο Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα στις 2-10-1992, έχο­ντας βέβαια υπ’ όψιν τις ενέργειες και α­ποφάσεις του Υπουργού των Εξωτερικών των Η.Π.Α. Έντουαρτ Στετίνους το 1944, όταν ο πανπόνηρος ΤΙΤΟ έδωσε στην πε­ριοχή των Σκοπίων το όνομα Δημοκρατί­α της Μακεδονίας, χαρακτήρισε την πρά­ξη αυτή, ως πρόσχημα επιθετικών ενερ­γειών κατά της Ελλάδος. Αυτό ανέφερε ο κ. Κλίντον, μπορεί να γίνει ξανά, αιτία αστάθειας και συγκρούσεων. Επίσης! κα­τά την επίσκεψη τότε ˙ «Χαιρέτιζε την α­πόφαση της Ε.Ε. σύμφωνα με την οποί­α, η νοτιότερη πρώην Γιουγκοσλαβία α­ναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο Κράτος, υ­πό τον όρο να μην περιλαμβάνεται στην ονομασία του η λέξη «Μακεδονία». 
- Η Μεγάλη Βρετανία για να γί­νει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., μετονο­μάσθηκε σε «Ηνωμένο Βασίλειο», κατ’ α­παίτηση των Γάλλων, για να μην συγχέε­ται το όνομα της Αγγλίας με την Γαλλική Βρετάνη, της οποίας σημειωτέον οι αρχι­κοί κάτοικοι ήσαν Αγγλικής καταγωγής. 
- Κάποιοι! καλοπροαίρετοι βέ­βαια αναφέρουν ότι, και στους Σκοπια­νούς είναι δύσκολο, μετά από 2-3 γενε­ές από το 1944, ν’ αλλάξουν ονομασία, αφού με τα σκόπιμα ανακριβή ιστορικά βιβλία των εδιδάσκοντο, ότι είναι Μακε­δόνες. 
Αλλά! από την άλλη πλευρά η Μακεδονία είναι Ελληνική εδώ και 4.000 χρόνια, αναφερόμενη ως ελληνική ακό­μη και μέσα στην Ελληνική Μυθολογία. 
Το 1991 διαλύθηκε η Γιουγκο­σλαβία. Ένα από τα Κράτη που δημιουρ­γήθηκαν είναι και το Κράτος των Σκοπί­ων. Η επαρχία αυτή της Γιουγκοσλαβί­ας, μέχρι το 1944 ως γνωστόν ελέγετο «Βαρτράσκα» και ονομάστηκε «Δημοκρα­τία της Μακεδονίας» ως είναι γνωστόν, από τον ΤΙΤΟ με σκοπό την κάθοδο στο Αιγαίο. Σήμερα το Κράτος αυτό διεκδικεί το όνομά μας, την Ιστορία μας, τον Πολι­τισμό μας, την Ταυτότητά μας και ακόμη, εμμέσως μεν σταθερά δε, τα εδάφη της Βορείου Ελλάδος. 
Ο Ελληνισμός πολύ ορθώς α­ντέδρασε, αντιδρά και θα επιμένει να α­ντιδρά μέχρις εσχάτων, στην χρήση του ονόματος «Μακεδονία», από ένα συνον­θύλευμα κράτους, το οποίο θρασύτατα και με το έτσι θέλω πλαστογραφεί την Ελληνική Ιστορία και το οποίο μάλιστα πιστεύει στο ιδεολόγημα του ΤΙΤΟ, δηλ. η «Μακεδονία» των Σκοπίων, θα απελευ­θερώσει την Μακεδονία του Αιγαίου. Αυ­τό μπορεί να γίνει μόνο εάν η Ελλάς κά­νει το ιστορικό λάθος και υπογράψει ό­νομα για το Κράτος αυτό που θα περιέχει την λέξη «Μακεδονία». 
Διότι! όλα τ’ άλλα να τα σβήσει δρόμους, αεροδρόμια, Σύνταγμα κ.λπ. και κρατήσει την λέξη Μακεδονία στ’ ό­νομά της, τότε! ποιος θα την απαγορεύ­ει να ονομάζεται Δημοκρατία της Μακε­δονίας, να επαναφέρει το νυν Σύνταγμά του, τις ονομασίες και τα αγάλματα και τις διεκδικήσεις; Και! είναι αμφίβολο, εάν αργότερα αλλάξουν οι ισορροπίες στην περιοχή μας, να μπορεί να διασωθεί η Μακεδονία μας. 
Έτσι! εγκρίνοντας η Ελλάς, τε­λείως αδικαιολόγητα, όνομα που να πε­ριέχει τον όρο Μακεδονία, κλίνει το «Μα­κεδονικό ζήτημα» εις βάρος της, με τελι­κή απώλεια της Μακεδονίας. 
Θα πει κάποιος, όλα σχεδόν τα Κράτη αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακε­δονία! Θα πω όχι όλα τα Κράτη, μόνον αυτά που δεν τους ενδιαφέρει (Κολομβί­α, Αργεντινή κ.λπ.) ή είναι εχθροί της Ελ­λάδος (Τουρκία κ.λπ.). Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς! όλα τα Κρά­τη του Κόσμου αναγνώρισαν την Ανατο­λική Γερμανία ως Κράτος, εκτός από την Δυτική Γερμανία, έτσι μετά από χρόνια, η ανατολική Γερμανία διαλύθηκε. 
Το Κράτος των Σκοπίων δεν πρόκειται ποτέ να ονομασθεί Μακεδονί­α, εκτός εάν βρεθεί Ελληνική Κυβέρνη­ση, η οποία θα κάμει το Ιστορικό Έγκλη­μα και υπογράψει την καταδίκη της, χα­ρίζοντας το όνομα Μακεδονία. Άλλως! ε­άν το Κράτος των Σκοπίων δεν ανατρέξει στην Ιστορική πραγματική καταγωγή του και πάρει από εκεί το όνομά του, θα έχει με μαθηματική ακρίβεια την τύχη της Α­νατολικής Γερμανίας, που δεν θα το θέ­λαμε ούτε εμείς. 
Μετά από τα ανωτέρω αναφερ­θέντα και εάν δεν αλλάξει συμπεριφο­ρά το γειτονικό Κράτος, θα είναι αστεί­ο και διπλωματικά επικίνδυνο και αδια­νόητο, να καθίσουμε ξανά στην Τράπε­ζα διαπραγματεύσεως. Διότι δεν φαίνε­ται στον ορίζοντα να υπάρχει σημείο ε­παφής, εις ότι αφορά το Όνομα του Κρά­τους των Σκοπίων. Πρόταση! τι μέλλει γενέσθαι:
 
ΠΡΩΤΟΝ: Με το όνομα επειδή παραμένει ο αλυτρωτισμός, με καμία δύ­ναμη δεν πρέπει να δεχθούμε, οποιαδή­ποτε σύνθετη ή παράγωγη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδο­νία. Η Μακεδονία είναι μία Ελληνική, α­πό την Μυθολογική Εποχή του Ησιόδου και είναι αδιαπραγμάτευτη. 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οι προσδιορισμοί Ά­νω, Βόρεια, νέα, γρήγορα θα ξεχασθούν και θα απαλειφθούν και θα μείνει μό­νο ο όρος «Μακεδονία» για το Κράτος των Σκοπίων. «Μακεδονική» Εθνότητα για τους κατοίκους των Σκοπίων και ως γλώσσα «Μακεδονική» η Σλαβοσκοπια­νή διάλεκτος. Τότε θα έχου­με πρόβλημα εμείς οι Έλλη­νες, όπως σημειώνει ο εξαίρε­τος επιστήμων κ. Κων. Χολέ­βας, να χρησιμοποιούμε τον όρο Μακεδονία. Οπότε! Ε­γώ που γεννήθηκα στην Δρά­μα της Μακεδονίας, τι! θα δη­λώνω για καταγωγή: Κατωμα­κεδόνας, Νοτιομακεδόνας, Α­νατολικομακεδόνας ή Παλαι­ομακεδόνας. Θεέ και Κύριε! Έλεος! δώσε σώφρονα λογι­σμόν εις τους ηγέτες μας. 

ΤΡΙΤΟΝ: Τα Κόμματα της α­ντιπολιτεύσεως οφείλουν να ξεκαθαρίσουν την θέση τους, για να ξέρει ο Λαός τι ψηφί­ζει. Δηλ. « Το όνομα των Σκο­πίων να περιέχει με προσδι­ορισμό την λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙ­Α ή σε καμία περίπτωση σύν­θετης ονομασίας, που να πε­ριέχει την λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ». Τ’ άλλα όλα είναι σάλτσες και δεν έχουν καμία ουσιαστική και μελλοντική σημασία. 

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Προτρέπω τους αρμόδιους πολιτικούς ηγέτες μας, ν’ ακούσουν και να εν­στερνιστούν την φωνή της Ι­στορίας μας και την φωνή του Ελληνικού Λαού. Όπως αυτή εκφράστηκε με τα δύο μεγά­λα συλλαλητήρια στην Θεσ/νίκη και την Αθήνα. Ως δε εκ­φραστές και εντολοδόχοι του Ελληνικού Λαού και με την βοήθεια του Θεού, να ενερ­γήσουν έτσι ώστε να μην μεί­νει μετέωρο για το μέλλον η Μακεδονία μας και για να επι­κρατήσει, η Ιστορική Αλήθεια και η δικαιοσύνη. 
«Δεν υπάρχει λαός εις τον Κόσμο, ο οποίος να έ­χει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνι­κός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ, από τόσους πολ­λούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτε εις αυ­τήν!...» (Φ. ΝΙΤΣΕ)

*Ο κ.Ιωάννης Μ. Ασλανίδης είναι Αντγος ε.α. 
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια