Ξανά και ξανά μας παραπλανούν
Το ίδιο έγινε μάλιστα και για ένα θέμα που κανείς δεν συζητά πλέον, τη ζάχαρη. Δεν ήταν βλέπετε μόνο οι καπνοβιομηχανίες που μπήκαν σε τόσο κόπο να κρατήσουν το ζήτημα κρυφό, κάνοντας τις αποκαλύψεις να μοιάζουν με θεωρίες συνωμοσίας, αλλά και η βιομηχανία της ζάχαρης.
Η οποία πέρασε εξίσου πολλά χρόνια κρύβοντας τα επιστημονικά δεδομένα από κοινή θέα, λαδώνοντας ακόμα και ερευνητικά εργαστήρια πανεπιστημίων για να κρατούν τις άβολες μελέτες στα συρτάρια τους. Έπρεπε ξανά να περιμένουμε ως το 2016 για να μας καταμαρτυρήσει η επιστήμη το πώς κράτησε κρυφή η βιομηχανία της ζάχαρης τους κινδύνους για την υγεία των πολιτών από το προϊόν της (όπως στη στεφανιαία νόσο).
Το πώς χρηματοδοτούσε δηλαδή μυστικά δικές της έρευνες στη δεκαετία του 1960 που υποβάθμιζαν τους κινδύνους, ένα μοτίβο που απλώθηκε σε πέντε ολόκληρες δεκαετίες. Βάζοντας ουσιαστικά τα γυαλιά ακόμα και στον εξπέρ του χώρου, την καπνοβιομηχανία. Ακόμα και το 2011 (το 2011!) κυκλοφόρησε μια έρευνα που έκανε τη συγκλονιστική (αν και καθόλου επιστημονική) ανακάλυψη πως τα παιδιά που τρώνε γλυκά είναι λιγότερο παχύσαρκα από αυτά που δεν τρώνε. Αργότερα βέβαια αποδείχτηκε πως η εν λόγω μελέτη είχε χρηματοδοτηθεί από την Εθνική Ένωση Ζαχαροπλαστών…
Και μιας και αυτά δεν σταματάνε να γίνονται, κάτι αντίστοιχο έκανε η βιομηχανία χέρι-χέρι με τον πολιτικό κόσμο για να κρατήσουν μυστικούς τους κινδύνους από τη χρήση του αμιάντου. Παρά το γεγονός ότι η επιστήμη το ήξερε ήδη από το 1930, μόλις το 1962 θα ξεκινούσαν να αποκαλύπτονται οι συνδέσεις του με αναπνευστικά προβλήματα και καρκίνους…
Πηγή : Newsbeast.gr
Αφήστε ένα σχόλιο