Header Ads

Οι κυβερνήσεις ελέγχουν τις συνειδήσεις μας

Γι’ αυτό και φορούν κάποιοι καπελάκια από αλουμινόχαρτο στο κεφάλι! Την ώρα που γελάμε ωστόσο βλέποντάς τους, δεν μπορούμε παρά να μη σκεφτούμε τις εποχές που η CIA έκανε αυτά τα σοκαριστικά πειράματα σε αμερικανούς πολίτες για να βρει αποτελεσματικούς βιολογικούς και χημικούς παράγοντες και να τους ρίξει στην ψυχροπολεμική κόντρα με την ΕΣΣΔ.
Το Πρόγραμμα MKUltra της CIA για τον έλεγχο του νου και τη χειραγώγηση της συνείδησης παραείναι γνωστό για να προκαλέσει έκπληξη, συνεχίζει να προκαλεί ωστόσο ανατριχίλα. Μυστικές υπηρεσίες, από κοινού με τμήματα του αμερικανικού στρατού, υπέβαλλαν αθώους πολίτες σε φρικιαστικά πειράματα που σήμερα αποκαλούμε κοινώς «πλύση εγκεφάλου».
Για περισσότερο από δύο δεκαετίες (1950-1970), CIA και Πεντάγωνο είχαν στήσει περισσότερα από 80 ιδρύματα-βιτρίνες σε νοσοκομεία, φυλακές και πανεπιστήμια κάνοντας ανθρώπους ινδικά χοιρίδια χωρίς καμία συγκατάθεσή τους. Τους υπέβαλλαν σε παρατεταμένη χρήση σκληρών ναρκωτικών, τεχνικών ύπνωσης, αλλά και λεκτική ή σωματική βία, σε αγαστή πάντα συνεργασία με φαρμακευτικούς κολοσσούς.
Για το Project MKUltra έμαθε ο κόσμος για πρώτη φορά το 1975, όταν η Επιτροπή Τσερτς του Κογκρέσου (με πρόεδρο τον Φρανκ Τσερτς), αλλά και μια δεύτερη κυβερνητική επιτροπή του Τζέραλντ Φορντ, έφεραν στο φως τα όσα έκνομα έκανε η CIA για 20 ολόκληρα χρόνια. Τα περισσότερα αρχεία είχε φροντίσει να καταστρέψει βέβαια ο τότε διευθυντής της Υπηρεσίας, Ρίτσαρντ Χελμς, μόλις δύο χρόνια νωρίτερα (1973), κάποια επιβίωσαν όμως και το 2001 αποχαρακτηρίστηκαν κιόλας, όταν έμαθε ο κόσμος χωρίς καμία σκιά πια ότι τουλάχιστον μία κυβέρνηση προσπάθησε να μάθει πώς να ελέγχει τη συνείδηση των πολιτών της…

Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια