Header Ads

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Σικυωνίων έκανε για μια ακόμα φορά αισθητή την παρουσία του Σε Διασυλλογικό Αγώνα με τους Αθλητές του


Από τον Ιστιοπλοϊκό Ό­μιλο Σικυωνίων αναφέρεται σε δελτίο τύπου: «Στον με­γαλύτερο ίσως διασυλλογι­κό αγώνα ιστιοπλοΐας, με­τά τα πανελλήνια πρωτα­θλήματα, ο Ιστιοπλοϊκός Ό­μιλος Σικυωνίων έκανε για μια ακόμα φορά αισθητή την παρουσία του. 
Στον αγώνα που διοργά­νωσε, το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαΐου, η Σχολή Ναυτι­κών Δοκίμων σε συνεργα­σία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και τον Ιστιοπλοϊ­κό Όμιλο Πειραιώς, συμμε­τείχαν πάνω από 400 ιστιο­πλόοι από όλη σχεδόν την Ελλάδα και ανάμεσά τους τρείς αθλητές του Ιστ.Ο.Σ., ο Χρήστος Πανταζής και η ΆννυΠαναγοπούλου στην κατηγορία EUROPE και ο Γιώργος Γκιζαριώτης στην κατηγορία OPTIMIST. 
Την πρώτη θέση στα Europe πήρε ο Χρήστος Πα­νταζής που ανέβασε τη ση­μαία του Ιστ.Ο.Σ. στο ψη­λότερο σκαλί του βάθρου. Ο 16χρονος Χρήστος πάλε­ψε τη δεύτερη μέρα του α­γώνα με πολύ πιο έμπει­ρους αντιπάλους και κατά­φερε να περάσει στην πρώ­τη θέση, στον 2ο μόλις α­γώνα του με σκάφη αυτού του τύπου. Πολύ πιο δύ­σκολο έργο είχε η Άννυ­Παναγοπούλου που αγωνί­στηκε στην ίδια κατηγορί­α σκαφών. Με αντιπάλους πρωταθλήτριες προηγού­μενων ετών αλλά και την απειρία της σε αυτά τα σκά­φη πήρε άξια την 5η θέση στις γυναίκες. 
Εξαιρετική εμφάνιση και από τον «μικρό» της παρέ­ας, τον 12χρονο Γιώργο Γκι­ζαριώτη, που αγωνίστηκε στην κατηγορία Οptimist. Ο Γιώργος έπεσε στο «λάκ­κο των λεόντων» για τους ι­στιοπλόους (σ.σ. τον Αρ­γοσαρωνικό) και επιβίω­σε. Κάνοντας πολύ καλές κούρσες, για την ηλικία και την εμπειρία του, πήρε την 29η θέση στη γενική κατά­ταξη και τη 2η μεταξύ των αθλητών εκτός Αργοσαρω­νικού. Και θα μπορούσε να ήταν στην 19η, αν δεν εί­χε δεχθεί ποινή για λανθα­σμένη εκκίνηση στην προ­τελευταία κούρσα. 
Στην εντυπωσιακή απο­νομή που έγινε στη Σχο­λή Ναυτικών Δοκίμων, πα­ρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη, μελών του Ανώ­τατου Ναυτικού Συμβουλί­ου, του ακολούθου άμυνας της Αιγύπτου πλοιάρχου HanyKhalil καθώς και πλή­θους φίλων της ιστιοπλο­ΐας, η απόδοση των αθλη­τών του Ιστιοπλοϊκού Ομί­λου Σικυωνίων, για μια α­κόμα φορά, έκανε το Κιάτο θέμα συζητήσεων, προβλη­ματισμών και αναφορών και απέδειξε τη σοβαρή και υ­πεύθυνη δουλεία που γίνε­ται τόσο από τον προπονη­τή, Γιώργο Γιαβούρογλου, όσο και από τα μέλη του ο­μίλου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια