Header Ads

Είμαστε δέσμιοι αρχομανών...



Σαν τέτοιες μέρες, την Πρωτομαγιά του 2015, η Ελλάδα, λοιδορήθηκε, προπηλακίστηκε και έτυχε «Ασύμμετρες Απειλές» σαν και αυτές που είχε δεχθεί η Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, τότε που έκαψαν δάση, κατέστρεψαν χωριά και δολοφόνησαν 63 άτομα στην Πελοπόννησο, ενώ έγινε το έλα να δεις από τους εγκάθετους των Μυστικών Υπηρεσιών, στην Αθήνα. Ήταν φανερή η «Μαύρη Επιχείρηση Αποσταθεροποίησης» της χώρας με στόχο την απομάκρυνση της Νέας Δημοκρατίας, που ήταν εμπόδιο στα σχέδια του «Συστήματος».
Προβληματιζόμουν τότε, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες πολίτες, για την εν γένει συμπεριφορά και εικόνα του Υπουργού Οικονομίας Γιάννη Βαρουφάκη. Δεν ήμουν βέβαιος για την επικοινωνιακή τακτική του Υπουργού μας και για τις τραβηγμένες εκάστοτε δηλώσεις, πολλές από τις οποίες εφαίνοντο εκ πρώτης όψεως, παράξενες και αναποτελεσματικές. Κατά κάποιον τρόπο ήμουν σχεδόν εχθρικά ταγμένος εναντίον του και για την εκπροσώπηση της χώρας στις Βρυξέλλες από την αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητά του. Αν και έχω διατελέσει Εκπαιδευτής Ανορθοδόξου Πολέμου στα νιάτα μου, με ενοχλούσε ο ανορθόδοξος επικοινωνιακός τρόπος, που χρησιμοποιούσε, ως πολιτικός, ως άνθρωπος και ως Οικονομολόγος, ως Υπουργός της δικομματικής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Έτσι ένοιωθα και δεν το έκρυβα σε κάθε παρουσιαζόμενη ευκαιρία. Αυτά μέχρι την Τρίτη 28 Απριλίου 2015.
Από την επομένη, όμως ημέρα Τετάρτη, κάτι άλλαξε μέσα μου. Πληγώθηκε το Εθνικό μου συναίσθημα. Ξεξίνησε μία αήθης επίθεσης στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στόχευε κατ’ ευθείαν στην αποδυνάμωση, γελοιοποίηση του Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και στη δημιουργία συνθηκών αποσταθεροποίησης της Ελληνικής Κυβέρνησης. Για έναν παρατηρητή, που έχει διδαχθεί και έχει διδάξει τον “Ανορθόδοξο Πόλεμο” δεν είναι δύσκολο να ξετυλίξει το κουβάρι του παζλ και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τα ξένα και ντόπια κέντρα εξουσίας εξαπέλυσαν επίθεση ασύμμετρης απειλής. Πιθανότερος αντικειμενικός σκοπός, κατά τη γνώμη μας, ήταν ο εκβιασμός της Κυβέρνησης να υποκύψει στις επιταγές του Μνημονίου και η αντικατάσταση του Υπουργού με κάποιο δικό τους φερέφωνο της κατηγορίας ΝΑΙ σε όλα.
Είδαμε μέσα σε δύο ημέρες να αντιμετωπίζει ο Έλληνας Υπουργός στις Βρυξέλλες την ομαδική επίθεση των ομολόγων του εταίρων, να αντιμετωπίζει πρόβλημα η Κυβέρνηση με τα Τραπεζικά ΑΤΜ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταβληθούν οι συντάξεις, σημειώσαμε την πτώση του σήματος Digea επί δύωρο χωρίς μετάδοση τηλεοπτικών εκπομπών, σημειώθηκε επίθεση τριάντα μπαχαλάκηδων στο ζεύγος Βαρουφάκη στο κέντρο της Αθήνας και σωρεία άλλων παράξενων και ομαδόν συμπτώσεων σε βάρος της Κυβέρνησης, της Ελλάδας και του Υπουργού, ο οποίος τελικά, αντικαταστάθηκε από συνεργάτη του.
Με λίγα λόγια οι συνεταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να είναι κοντά μας θέλουν να υποκύψουμε, να μας λιώσουν και να γίνει το δικό τους. Να πετύχουν την πλήρη λεηλασία τη χώρας και την εξαθλίωση των Ελλήνων. Μετά το κατά μόνας ταξείδι του Πρωθυπουργού στο Παρίσι ό,που επισκέφθηκε γνωστό Τραπεζικό Οίκο, ο Αλ. Τσίπρας παραδόθηκε αύτανδρος, συμπαρασύροντας την Ελλάδα στον όλεθρο. Για την εξουσία, βρε γαμώτο;

«Ο Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια