Header Ads

Με άρματα μάχης γεμίζει την Κ. Ευρώπη το ΝΑΤΟ εκπλήξεις από Πούτιν


Καθώς νέες αμερικανικές δυνάμεις φτάνουν στην Ευρώπη, για να ενταχθούν στις αμερικανικές δυνάμεις της επιχείρησης Atlantic Resolve, φαίνεται πως το ΝΑΤΟ προετοιμάζει κάτι στο Ευρωπαϊκό έδαφος. Τα αμερικανικά άρματα μάχης μαζί με τον εξοπλισμό που κουβαλούν θα περάσουν από την Γερμανία, την Πολωνία και θα κατευθυνθούν σε Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Ρουμανία, προκειμένου να ενταχθούν στις αμερικανικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση Atlantic Resolve, ενώ θα παραδώσουν 3.300 άτομα και 2.500 είδη εξοπλισμού.
Τι κάνει όμως η Μόσχα από την άλλη μεριά; Ο Πούτιν δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια καθώς βλέπει το ΝΑΤΟ να στήνει γύρω του όλο και πιο στενό κλοιό.
Αντίθετα οι εκπλήξεις που ετοιμάζει είναι πολλές και μια από τις πιο εντυπωσιακές, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, είναι τα καταπληκτικά και ταχύτατα τεθωρακισμένα οχήματα υποστήριξης μάχης BMPT , που πραγματικά κόβουν την ανάσα.
Το BMPT διαθέτει το ίδιο επίπεδο θωράκισης με ένα άρμα μάχης, έχει σχεδιαστεί να επιχειρεί παράλληλα με τα άρματα μάχης τόσο σε ανοιχτό πεδίο μάχης όσο και εντός πόλεων. Σε τακτικό επίπεδο, και σύμφωνα με το δόγμα επιχειρήσεων του Ρωσικού Στρατού, σε ανοιχτό πεδίο μάχης, δύο άρματα μάχης συνοδεύονται από ένα BMPT, ενώ εντός πόλεων η αναλογία αλλάζει και δύο BMPT υποστηρίζουν ένα άρμα μάχης.
Κατά την άμυνα το BMPT μπορεί να υποστηρίξει με πυρά το αμυνόμενο Πεζικό, δεδομένου ότι διαθέτει μεγάλη ισχύ πυρός, την οποία μπορεί να διανείμει σε τουλάχιστον δύο στόχους κι έτσι, ένας Ουλαμός των τεσσάρων BMPT μπορεί να επέμβει στην άμυνα και με τα πυρά του, να αποσυμφορήσει πιθανή πίεση που μπορεί να δέχεται μια Διμοιρία ή ένας Λόχος.

Πηγή: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια