Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων



Νίκος Κοτζιάς: Προτεραιότητες πλέον η εφαρμογή της συμφωνίας και οι προοπτικές συνεργασίας
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά την ιστορική συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κλίμα που επικράτησε στο γεύμα που παρατέθηκε στην πλευρά της πΓΔΜ και στο οποίο συμμετείχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο σκοπιανός ομόλογός του Ζόραν Ζάεφ.
Το κλίμα έχει αλλάξει, είναι θετικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες, είπε ο κ. Κοτζιάς συνομιλώντας με δημοσιογράφους και σημείωσε: «Μας φιλοξένησαν, φάγαμε και συζήτησα με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ τις προτεραιότητες».
Όπως εξήγησε, οι δύο προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ και οι προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ψάχνει ημερομηνία για να επισκεφθεί τα Σκόπια, ενώ το καλοκαίρι θα γίνει ένα διήμερο σεμινάριο. «Τώρα που ξεπεράστηκε το πρόβλημα του ονόματος και του αλυτρωτισμού, η Ελλάδα και η πΓΔΜ θα είναι ίσως οι πιο κοντινές χώρες της περιοχής», τόνισε ο κ. Κοτζιάς και σημείωσε πως οι γείτονες θέλουν πάρα πολύ τη συνεργασία με τη χώρα μας. Αναφέρθηκε, επίσης, στα ευρωπαϊκά προγράμματα για τη Μεγάλη Πρέσπα, λέγοντας ότι από αυτά θα ωφεληθούν οι κάτοικοι στις όχθες της λίμνης που ανήκει σε τρεις χώρες, την Ελλάδα, την πΓΔΜ και την Αλβανία.
Ο κ. Κοτζιάς έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη όταν έφτασε στους Ψαράδες για την υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ. Όσοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την τελετή υπογραφής τον υποδέχτηκαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα και φώναξαν το όνομα του, αναγνωρίζοντας έτσι τις προσπάθειες που έκανε στις διαπραγματεύσεις με τον ομόλογο του της πΓΔΜ προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία. Γιατί άραγε μετά από αυτές τις χαρές έρχεται στο νου η φράση «Φοβού τους δαναούς και δώρα φέροντες..» ;






Θλιβερή μέρα για την Ελλάδα, μέρα ντροπής για Τσίπρα-Καμμένο
Σχολιάζοντας την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ στις Πρέσπες, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «θλιβερή» ημέρα για την Ελλάδα και μέρα «ντροπής» για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο. Σε δήλωσή του το κόμμα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας πως «εκχώρησαν στους πολίτες της πΓΔΜ τη δυνατότητα να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» και να υποστηρίζουν ότι μιλούν την τάχα μακεδονική γλώσσα».
Ο ελληνικός λαός είναι δικαίως οργισμένος, αναφέρεται ακόμη, καθώς συνειδητοποίησε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να παραμείνουν στην εξουσία, δεν υπολογίζουν πια ούτε τα εθνικά συμφέροντα. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί», ενώ προσθέτουν πως οι 153 βουλευτές των κ. Τσίπρα και Καμμένου έχουν βαρύτατες ευθύνες καθώς δεσμεύουν την Ελλάδα με μία συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα, τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπούν».
«Η ΝΔ θα κάνει το παν για να μην διχαστούν οι Έλληνες» τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου καλούνται οι πολίτες να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, ενώ καλείται η κυβέρνηση να πράξει το ίδιο, κατηγορώντας την πως μοιάζει να μην συνειδητοποιεί ότι έχει απέναντί της τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Η ΝΔ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και για τη στάση της αστυνομίας στις Πρέσπες, κατηγορώντας την πως την ώρα που αφήνει τους Ρουβίκωνες να δρουν ανενόχλητοι, σήμερα δείχνει και το άλλο της πρόσωπο. «Την ώρα που οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς πανηγύριζαν στις Πρέσπες για μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, δόθηκε εντολή στην αστυνομία να δείξει πρωτοφανή αγριότητα στέλνοντας ακόμα και στο νοσοκομείο πολίτες που διαδήλωσαν την πατριωτική τους ευαισθησία» τονίζει το γραφείο Τύπου της ΝΔ.





Εξώδικο σε Βούτση για τις συκοφαντίες

Με αφορμή τα ασύστολα ψεύδη του προέδρου της Βουλής Βούτση κατά της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός δήλωσε πως τις επόμενες ώρες θα του αποσταλεί εξώδικο από τον Λαϊκό Σύνδεσμο ώστε να ανακαλέσει άμεσα τις συκοφαντίες. Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του συναγωνιστή:
«Η Χρυσή Αυγή εντός των προσεχών ωρών θα αποστείλει εξώδικο εις βάρος του προέδρου, όχι της βουλής αλλά του κομματικού προέδρου, Νίκου Βούτση εναντίον όλων αυτών των ασυστόλων ψευδών τα οποία έχει εκστομίσει από την Παρασκευή και μετά εις βάρος του Λαϊκού Κινήματος της Χρυσής Αυγής. Τα ψεύδη είναι μεγάλα, ασύστολα, έχει ακουστεί ότι θα υπάρχει κατάλυση του πολιτεύματος και της δημοκρατίας από την Χρυσή Αυγή και μάλιστα αυτό έχει αναδημοσιευθεί από πλήθος εφημερίδων και sites. Καλείται ο πρόεδρος της Βουλής να ανακαλέσει εντός 48 ωρών, ειδάλλως η Χρυσή Αυγή θα προβεί σε μηνύσεις και αγωγές εις βάρος του.
Πρέπει επιτέλους να καταλάβει ο Ελληνικός Λαός ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δικτατορίας, εκφράζει την μειοψηφία του Ελληνικού Λαού και θέλει μάλιστα αυτή την στιγμή να απαγορεύσει και την φυσική παρουσία των βουλευτών και του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής στα μεγάλα συλλαλητήρια της Μακεδονίας.






Φώφη Γεννηματά:
H κυβέρνηση συνεχίζει τον κατήφορο στα θέματα Παιδείας
Επίθεση στην κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες στην Παιδεία εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το νομοσχέδιο που συζητήθηκε στη Βουλή. Με την ολοκλήρωση σύσκεψης με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής από τον χώρο της εκπαίδευσης, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει τον κατήφορο στα θέματα της Παιδείας». Την κατηγόρησε για «ρεβανσισμό, προχειρότητα, πελατειακές σχέσεις» και ακόμη για «παλινδρομήσεις» στη διαδικασία εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, «ρουσφέτια», και «απαξίωση» των δομών ειδικής αγωγής που έχουν φέρει σε «αδιέξοδο» την εκπαίδευση.
«Τώρα η κυβέρνηση καταργεί και τον θεσμό του σχολικού συμβούλου. Έναν από τους πιο δημοκρατικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς, που η καθιέρωσή του από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου δικαίωσε τους αγώνες του κλάδου των εκπαιδευτικών. Η κατάργησή του δημιουργεί νέα γραφειοκρατία για νέα ρουσφέτια», τόνισε η κ. Γεννηματά. Ακόμη, έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της ειδικής αγωγής, λέγοντας ότι η συγχώνευση των (ΚΕΔΔΥ) θα είναι εις βάρος της υποστήριξης των μαθητών με αναπηρίες.
«Το Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει τις ρυθμίσεις και στέκεται απέναντι σε αυτές τις ολέθριες επιλογές της κυβέρνησης», δήλωσε η κ. Γεννηματά.






Κουτσούμπας :Το «yes men» προς ΗΠΑ και Αμερικανό πρέσβη
έχει ενταθεί από την «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αυτό που κατάφεραν είναι να δώσουν στη γειτονική χώρα συστατική επιστολή για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η συμφωνία, η οποία είναι προϊόν της απροκάλυπτης παρέμβασης αυτών των δυνάμεων, στόχο έχει να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια» επισημαίνει σε συνέντευξή του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Γι’ αυτόν τον λόγο, η όλη διαδικασία επικεντρώθηκε στο όνομα της γειτονικής χώρας, ενώ μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, όχι μόνο παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον, αλλά η κατάσταση περιπλέκεται με την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των ανιστόρητων θέσεων περί «Μακεδονικού έθνους», «Μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν βασικά στηρίγματα του αλυτρωτισμού.






Βασίλης Λεβέντης:
Κάθε ένας που βάζει υπογραφή αντίθετη με τη θέληση του λαού είναι υπόλογος

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στην ομιλία του για το Σκοπιανό κάλεσε τον Πάνο Καμμένο, να λάβει τις αποφάσεις του σήμερα, «γιατί αύριο ο κ. Τσίπρας θα παραδώσει το όνομα στα Σκόπια» «Καλώ αυτή την αίθουσα να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην πάει αύριο και να δημιουργήσουμε μία ομάδα διαπραγμάτευσης η οποία να πει στην Αμερική και την Ευρώπη ότι «δεν μπορούμε να κάνουν με αυτή τη μειοδοσία». Αν δεν το κάνετε και προχωρήσετε θα είναι όλο το ιστορικό ανάθεμα στα κεφάλια σας και η τιμωρία θα είναι σκληρή». Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός στην πρώτη τους επικοινωνία τον διαβεβαίωσε ότι πρώτα θα αλλάξει το σύνταγμα η γειτονική χώρα και μετά θα δοθεί το «πράσινο φως» για ένταξη στο ΝΑΤΟ», ενώ όπως είπε: τώρα «θα τους δώσουν την άδεια ένταξης στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχουν κάνει τίποτα». Τέλος, ο κ. Λεβέντης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά, είπε «κάθε ένας που βάζει υπογραφή αντίθετη με τη θέληση του λαού είναι υπόλογος».






Καμμένος : Την Κυβέρνηση θα την ρίξουμε μετά το φθινόπωρο
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο News 24/7, απολύτως ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πριν το τέλος της τετραετίας και πριν η χώρα οδηγηθεί σε κάλπες.«Την κυβέρνηση θα την ρίξουμε όταν μας συμφέρει» είπε μάλιστα χαρακτηριστικά στην ΚΟ των ΑΝΕΛ την περασμένη Πέμπτη ο Πάνος Καμμένος όπως αποκαλύπτει σήμερα το news24/7, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από δυο τουλάχιστον στελέχη που παραβρίσκονταν στη συνεδρίαση. Ο ίδιος, άλλωστε, δήλωσε ευθέως στη Βουλή ότι το κόμμα του μπορεί να χωρίσει τους δρόμους του με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το μνημόνιο, τονίζοντας πως οι ΑΝΕΛ θα κάνουν τα πάντα για να μην περάσει η συμφωνία για το μακεδονικό όταν έρθει στη Βουλή. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε…






Προς ανεξαρτητοποίηση δυο βουλευτές του Ποταμιού

Ειλημμένη θεωρείται να είναι η απόφαση για απομάκρυνση του Σταύρου Θεοδωράκη από το Κίνημα Αλλαγής, εφόσον ο επικεφαλής του Ποταμιού συνεχίζει τις διαφοροποιήσεις σε θέματα αιχμής, όπως π.χ. το Σκοπιανό. Η σχετική απόφαση «είναι θέμα χρόνου και τρόπου», σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι οποίες δεν επιδέχονται διάψευσης, ακόμα και αν …διαψευστούν!
Στελέχη που γνωρίζουν τις διεργασίες, θεωρούν ως πολύ πιθανή εξέλιξη την ανεξαρτητοποίηση στο αμέσως επόμενο διάστημα δυο ακόμα βουλευτών του Ποταμιού και αναφέρουν μάλιστα τα ονόματα του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού, οι οποίοι διαφοροποιούνται ήδη στη συμφωνία για το μακεδονικό από τις θέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, τασσόμενοι εναντίον της υπερψήφισης. Ο Γιώργος Αμυράς, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», οδεύει προς τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, κόμμα από το οποίο άλλωστε προέρχεται.




Δεν υπάρχουν σχόλια