Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


Νίκος Τόσκας : Στόχος μια πιο αποτελεσματική αστυνομία
Τη σημασία της αλλαγής νοοτροπιών και συμπεριφορών, ώστε η αστυνομία να είναι «πιο φιλική στον πολίτη και πιο αποτελεσματική», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας: .
Παράλληλα, αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια κατά καιρούς, σημείωσε ότι οι οδηγίες που έχει η Αστυνομία είναι «να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων», καθώς επίσης και ότι καταβάλλονται προσπάθειες να συλλαμβάνονται «όσοι εκτρέπονται και παραβαίνουν το νόμο» και να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Τόσκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», έκανε λόγο για «μπαχαλάκηδες», που «δημιουργούν το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια» και που «συνδέονται ή χρησιμοποιούνται από κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών».
Τέλος, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι δεν κάνει επικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση, καθώς επίσης και ότι δεν παίρνει σαφείς θέσεις σε εθνικά θέματα ή θέματα ασφάλειας, τονίζοντας μάλιστα: «Η τακτική της ΝΔ να χαϊδεύει ή να αποφεύγει την κριτική σε ακροδεξιούς κύκλους λειτουργεί υπονομευτικά για την ομαλή θεσμική δημοκρατική λειτουργία».
Εν τω μεταξύ η Αξιωματική Αντιπολίτευση καταγγέλλει τον αρμόδιο υπουργό για ανοχή τρομοκρατικών οργανώσεων της Αθήνας που δρουν απροκάλυπτα στα Εξάρχεια και σε Δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να παίρνει πειστικές απαντήσεις…






Μαρία Σπυράκη:
Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται με την πΓΔΜ χωρίς στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας
Για δομικό πρόβλημα στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την πΓΔΜ για την επίλυση του Σκοπιανού έκανε λόγο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν έχει «τη στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας». Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Σπυράκη τόνισε: «Το πρόβλημα αυτό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο μια συμφωνία με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας χωρίς ο ίδιος να έχει τη στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην οποία βασίζεται η κυβέρνησή του. Είναι το δομικό πρόβλημα αυτής της υπόθεσης. Ως τι διαπραγματεύεται ο Α. Τσίπρας; Ως τι διαπραγματεύεται ο κ. Κοτζιάς; Ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύεται ως υπουργός μιας κυβέρνησης που δεν έχει τη στήριξη όλων των βουλευτών που της δίνουν τη δυνατότητα να είναι κυβέρνηση. Προς το παρόν αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών διαπραγματεύονται ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους και όχι ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Ο Α. Τσίπρας δεν έχει την πλειοψηφία που τον στηρίζει για να μπορεί να φτάσει, να καταλήξει, σε οποιασδήποτε μορφής συμφωνία. Για εμάς αυτό είναι κεφαλαιώδες ζήτημα όπως καταλαβαίνετε στην πορεία αυτής της υπόθεσης», ανέφερε η κ. Σπυράκη επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν έχει καμία δυνατότητα να καταθέσει προκαταβολικά τα όπλα προκειμένου να πάρει μια υποσχετική για μελλοντική συμμόρφωση της πΓΔΜ.




“Ανθρωπιστές”:
Η κάνναβη είναι το μέλλον…
Όταν μιλάμε για εθνομηδενιστές, όταν καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα αυτού του ανθελληνικού συρφετού που νομοθετεί με το έτσι θέλω , όταν υψώνουμε λίγο τον τόνο της φωνής μας, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι διαμαρτυρόμαστε για τους δικούς μας πολιτικούς λόγους. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που δεν συμφωνεί με τα αίσχη των «προοδευτικών» πολιτικών και ταυτίζεται μαζί μας.
Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιούν για το εάν θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν στο έπακρον τα θελήματα των ξένων απογόνων των δήθεν ελευθεριακών αξιών (δηλαδή των «αγωνιστών» της γαλλικής επανάστασης, που κάποιοι διόλου τυχαία υποστηρίζουν ότι καλά έκαναν και έσφαζαν...), ώστε να λάβουν το «χρίσμα» του Ευρωπαίου.
Φτάνοντας στο σήμερα, λοιπόν, για να λάβεις αυτό το «χρίσμα» πρέπει να δώσεις το όνομα της Μακεδονίας μας και να αποδέχεσαι την φυλάκιση δυο Ελλήνων στρατιωτικών, για χάρη των λεγόμενων «θεμελιακών αξιών» του ευρωπαϊκού προτύπου (ειρήνη, καλή γειτονία κλπ). Την ίδια στιγμή, βέβαια, δεν σημαίνει τίποτα το γεγονός ότι καταπατούνται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα ευρωπαίων πολιτών. Ακόμη, πρέπει να αποδέχεσαι τους οικονομικούς όρους που σου επιβάλουν οι δανειστές, καθώς και οτιδήποτε νομοθετεί το αντεθνικό καθεστώς εις βάρος της νεολαίας, αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης.
Έτσι, λοιπόν, γέμισε όλη η Αθήνα με διαφημιστικές αφίσες για το χασισοφεστιβάλ, το οποίο προπαγανδίζει ότι η κάνναβη είναι το μέλλον! Πως γίνεται, όμως, ένας «ανθρωπιστής» του 21ου αιώνα να προωθεί, και όχι φυσικά για ιατρικούς λόγους, μια ουσία η οποία καταστρέφει το ανθρώπινο ον, πολτοποιώντας το ίδιο το μυαλό του; Και όμως γίνεται...





Φώφη Γεννηματά:
Μυστική διπλωματία Τσίπρα στο Σκοπιανό
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα άσκησε η Φώφη Γεννηματά. Για μυστική διπλωματία στο Σκοπιανό κατηγόρησε την Κυριακή (03/06/2018) τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά, ενώ επέρριψε στον κ. Τσίπρα και ευθύνες στην οικονομία, λέγοντας ότι «το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ, χωρίς λεφτά». «Μυστική διπλωματία Τσίπρα στο Σκοπιανό. Θέλουμε λύση συνολική και αποτελεσματική που θα διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα, μια Ενιαία Συνθήκη με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης των όσων θα συμφωνηθούν. Με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με αλλαγή του Συντάγματος. Ναι σε λύση αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση. Με βάση αυτά θα κρίνουμε και την τελική πρόταση της κυβέρνησης», είπε η κ. Γεννηματά για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Άσκησε έντονη κριτική λέγοντας «αν με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις υπάρχει συμφωνία ή υπάρχει εμπλοκή; Υπάρχει διαπραγμάτευση ή η υπόθεση είναι στα χέρια του Ζάεφ; Για πόσο θα συνεχίζεται ακόμα κ. Τσίπρα η μυστική διπλωματία; Μετά τη διγλωσσία με τον Καμμένο έχουμε και νέα διγλωσσία με τον υπουργό των Εξωτερικών;». Κλιμακώνοντας τις επικρίσεις της η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, η διγλωσσία στο εσωτερικό της καθώς και η στάση της ΝΔ που υπαναχώρησε από πάγιες θέσεις της, υπέκυψε σε εθνικιστικές φωνές στο εσωτερικό της και ενίσχυσε ακραίες φωνές των συλλαλητηρίων, δεν βοηθούν στη διαμόρφωση των αναγκαίων για ευαίσθητα εθνικά θέματα ευρύτερων συναινέσεων.





Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διατύπωσε τη θέση του κόμματος για το Σκοπιανό…
Η νέα θέση του ΚΚΕ, όπως διατυπώνεται το τελευταίο διάστημα- κι όπως την ανέλυσε ο Δ. Κουτσούμπας μιλώντας στην Καρδίτσα το περασμένο Σάββατο, έχει ως εξής: «Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει καμιά συμφωνία, η οποία θα ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και η οποία προφανώς θα είναι προϊόν και των ασφυκτικών πιέσεων των ΗΠΑ και της Ε.Ε.».
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ισχυρίστηκε στην Καρδίτσα πως «δεν προκύπτει ότι η συμφωνία για το όνομα θα αφορά σύνθετη ονομασία με αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό και για όλες τις χρήσεις, θα εξασφαλίζει την αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, ώστε να βάζει τέλος στους αλυτρωτισμούς, να κατοχυρώνει το απαραβίαστο των συνόρων, με σεβασμό της κυριαρχίας της κάθε χώρας».





Βασίλης Λεβέντης:
Δεν μπορούμε να αναθέτουμε σε ομοφυλόφιλους να ανατρέφουν παιδιά…
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ανέφερε πως αισθάνεται ότι η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, θέτει σε κίνδυνο τα ίδια τα παιδιά. 03 Ιουνίου 2018
Ότι πάει να δώσει στα Σκόπια το όνομα «Μακεδονία», χωρίς να συγκαλέσει προηγουμένως σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 και τους 88,6, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
Ο Βασίλης Λεβέντης μίλησε και για το ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, όπου όπως είπε η κυβέρνηση αγνόησε το θέα της πλειοψηφούσας θρησκείας. «Δεν μπορείς να νομοθετείς με αντίθετο το λαό. Δεν είπαν να διώξουμε τους ομοφυλόφιλους, τους τιμώ [...] αλλά δεν μπορούμε να τους αναθέτουμε να ανατρέφουν παιδιά. Γιατί αισθάνομαι ότι αυτά τα παιδιά τίθενται σε κίνδυνο» σχολίασε.




M. Παπαδοπούλου:
Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό
Οι ΑΝ.ΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό, την οποία θα υπερασπιστούμε ανάλογα με το ποιες θα είναι οι εξελίξεις» υπογράμμισε η εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, και σημείωσε για μια ακόμη φορά πως το κόμμα των ΑΝΕΛ δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡ΅Τ και τον Κώστα Αρβανίτη, η κα Παπαδοπούλου είπε μεταξύ άλλων:
Για το Σκοπιανό: Οι ΑΝΕΛ έχουμε μια ξεκάθαρη θέση από την αρχή: «όχι» στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου αυτού για το γειτονικό κράτος. Θεωρούμε ότι ο πυρήνας του αλυτρωτισμού των Σκοπίων βρίσκεται στο όνομα. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγό του, γιατί δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος, ούτε μακεδονική ταυτότητα, ούτε μακεδονική γλώσσα. Έχουν χτίσει το κράτος τους σε μια ταυτότητα η οποία δεν υφίσταται. Πρόκειται για κλοπή της δικής μας ιστορίας. Λέμε καθαρά ότι προϋπόθεση για τη λύση είναι η αλλαγή στο Σύνταγματων Σκοπίων και η κοινή χρήση της ονομασίας για το εσωτερικό και το εξωτερικό.





Σταύρος Θεοδωράκης:
Η αφωνία της ΝΔ και ο συντηρητικός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύπτονται κάθε μέρα
«Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να ανοίγει δρόμους και όχι να ακολουθεί τους δρόμους των άλλων. Η θέση μας για το Μακεδονικό, η διεύρυνση των δικαιωμάτων, το νέο Σύνταγμα, ο νέος εκλογικός νόμος, η δυναμική Αυτοδιοίκηση είναι ο δικός μας δρόμος, δεν είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα των αντιπάλων μας», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη 2η Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.
Όπως είπε, «η αφωνία της ΝΔ και ο συντηρητικός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκαλύπτονται κάθε μέρα» και ο στόχος να παραμένει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και όχι απλώς μια κυβερνητική εναλλαγή. «Πολιτική αλλαγή, όμως, δεν σημαίνει μία νέα κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή», επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Πολιτική αλλαγή σημαίνει ότι ετοιμάσαμε τις συνθήκες, ώστε να υπάρξει μεγάλη ανανέωση της επόμενης Βουλής και η επόμενη κυβέρνηση να μην είναι μια από τα ίδια».


Δεν υπάρχουν σχόλια