Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


Ν. Ανδρουλάκης :
«Οι εξελίξεις στην Ιταλία θα δυσκολέψουν την υπόθεση του ελληνικού χρέους»

Για τους κινδύνους που απειλούν την ομαλή πορεία της χώρας, και στα οικονομικά και στα εθνικά θέματα, μίλησε στο κανάλι Ε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει ο λαϊκισμός και το πελατειακό κράτος, οι δύο γάγγραινες της χώρας. «Η Ελλάδα πάνω απ’ όλα έχει ανάγκη από την ορθή διαχείριση του δημόσιου διαλόγου. Δυστυχώς, συνεχίζεται μια κουλτούρα απόλυτης δημαγωγίας στο πολιτικό σύστημα και ο κ. Τσίπρας έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτό. Από τη μια οι εξελίξεις στην Ιταλία θα δυσκολέψουν την υπόθεση του ελληνικού χρέους. Κι από την άλλη έχουμε τις εκλογές και μια μεγάλη πολιτική κρίση στη Τουρκία. Σ’ αυτό το εφιαλτικό σκηνικό, το πολιτικό σύστημα πρέπει να διαμορφώσει μια νέα κουλτούρα διαλόγου κι εθνικής συνεννόησης».
Αναφερόμενος ειδικά στην Τουρκία τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει περισσότερο, κυρίως για τους δύο φυλακισμένους Ελληνες στρατιωτικούς ενώ ξεκάθαρα μίλησε για την ανάγκη να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρώπη. Χαιρέτησε μάλιστα την εισήγηση της επιτροπής Γερουσίας των ΗΠΑ να παγώσει η πώληση των αεροσκαφών F-35.
Μιλώντας για την οικονομία τόνισε:
«Για ποια καθαρή έξοδο μιλάμε όταν θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία μέχρι το χρέος να υποχωρήσει στο 75% του ΑΕΠ; Και πόσο καθαρή είναι όταν η κυβέρνηση έχει προνομοθετήσει δύσκολα μέτρα, αιματηρές περικοπές στα εισοδήματα των πολιτών; Εχουμε λοιπόν ένα αφήγημα εκτός πραγματικότητας που δεν δίνει προοπτική στη χώρα».

Ο ευρωβουλευτής κατέληξε ότι για την οικονομία και το μέλλον της Ελλάδας το πολιτικό σύστημα πρέπει να ομονοήσει σε δύο θέματα: «Πρώτον, πώς η χώρα θα έχει φθηνό δανεισμό τα επόμενα χρόνια και μέσω της αλλαγής του κράτους να υπάρξει δημοσιονομική σταθερότητα. Και δεύτερον πώς θα αντιμετωπιστεί το μείζον εθνικό θέμα του δημογραφικού. Είναι αδιανόητο να έχουμε μισό εκατομμύριο νέους στο εξωτερικό, να φεύγουν κι άλλοι επειδή δε βρίσκουν ευκαιρίες στην Ελλάδα και να μιλάμε για σταθερότητα και προοπτική».







Γιατί η κυβέρνηση δέσμευσε την Ελλάδα με τέταρτο μνημόνιο έως το 2022
«Μια “μικρή” λεπτομέρεια που επιβεβαιώνει πόσα ψέματα εξακολουθεί να λέει ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση για τη δήθεν “καθαρή” έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, είναι ότι στο προχθεσινό Εurogroup ισχυρίστηκε ότι συμφώνησε απλώς την “επικαιροποίηση” του ήδη τρέχοντος προγράμματος για τη χώρα. Μόνο που αυτό δεν είναι αλήθεια».
«Μια “μικρή” λεπτομέρεια που επιβεβαιώνει πόσα ψέματα εξακολουθεί να λέει ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση για τη δήθεν “καθαρή” έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, είναι ότι στο προχθεσινό Εurogroup ισχυρίστηκε ότι συμφώνησε απλώς την “επικαιροποίηση” του ήδη τρέχοντος προγράμματος για τη χώρα. Μόνο που αυτό δεν είναι αλήθεια».
Αυτό αναφέρει το εισαγωγικό σημείωμα της ΝΔ, στο οποίο εξηγεί ακριβώς τι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση και τι έρχεται αμέσως μετά τον Αύγουστο, που όπως σημειώνει η αξ. αντιπολίτευση δεν θα επιτευχθεί «καθαρή έξοδος»
Αναλυτικά επισημαίνεται:
Αυτό που στην πραγματικότητα υπέγραψε η κυβέρνηση ήταν ένα ακόμη “συμπληρωματικό μνημόνιο” (supplemental memorandum) και όχι βέβαια απλώς “επικαιροποιημένο”. Αν επρόκειτο περί μιας απλής επικαιροποίησης, τα μέτρα που θα περιγράφονταν σε κάθε αξιολόγηση θα ήταν λιγότερα ή απλώς επεξηγηματικά των προηγούμενων. Δηλαδή δεν θα προέκυπταν διαρκώς και νέες δεσμεύσεις, όπως δυστυχώς συνέβη και την Πέμπτη, λόγω της τραγικής ανικανότητας της κυβέρνησης να τηρήσει ακόμη και όσα υπέγραψε. Έτσι, άλλωστε, εφευρέθηκε το 2016 επί διακυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου ο όρος “συμπληρωματικό μνημόνιο”, προκειμένου να μην χρειάζεται κάθε φορά να περνούν από τα εθνικά κοινοβούλια τα νέα μέτρα που απαιτούνταν να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, λόγω της αποτυχίας τους να τηρήσουν τις προηγούμενες δεσμεύσεις τους.
Το 40σέλιδο αυτό κείμενο, λοιπόν, γκρεμίζει ολοκληρωτικά τον κυβερνητικό μύθο περί δήθεν καθαρής εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, επιβεβαιώνοντας απόλυτα τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό γιατί οι δεσμεύσεις που περιγράφει για τη χώρα μας αφορούν την περίοδο μετά τον Αύγουστο, μετά τη λήξη του 3ου Μνημονίου και φτάνουν έως και το 2022.







Για παραπληροφόρηση κάνει λόγο η Χ.Α. σχετικά με τα επεισόδια με «αντιφασίστες» στο Πέραμα
Η αστυνομία κάνει λόγο για επεισόδια ανάμεσα σε μέλη αντιφασιστικής οργάνωσης και εκπροσώπους της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης – Έγιναν 22 προσαγωγές και από τις δύο πλευρές.. Επεισόδια σημειώθηκαν στο Πέραμα, με την Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ) να καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από χρυσαυγίτες. Σύμφωνα με την ΟΡΜΑ, χρυσαυγίτες τους είχαν στήσει ενέδρα με σιδερολοστούς κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασής τους στους δρόμους του Περάματος, σημειώνοντας ότι η επίθεση αποκρούστηκε με επιτυχία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, «σήμερα το πρωί και κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής μας παρέμβασης στους δρόμους του Περάματος, ενώ πορευόμασταν από την πλ. Ηρώων προς τα καραβάκια, δεχτήκαμε επίθεση από ενέδρα χρυσαυγιτών με σιδερολοστούς έξω από τα γραφεία του εργοδοτικού σωματείου τους», ενώ στη συνέχεια τα μέλη της οργάνωσης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για να ασκηθεί μήνυση και αυτόφωρη διαδικασία.
Η απάντηση της Χρυσής Αυγής: Πιστοί στις συκοφαντίες και στην μαύρη προπαγάνδα παραμένουν οι εμπαθείς γραφίδες του διαδικτύου που έκαναν για ακόμη μια φορά το άσπρο - μαύρο! Σήμερα ένα τσούρμο παρακρατικών κρανοφόρων με ρόπαλα και λοστούς επιτέθηκαν στα γραφεία του Σωματείου της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος «Άγιος Νικόλαος» και τραυμάτισαν 2 Συναγωνιστές. Άμεσα κατατέθηκαν οι σχετικές μηνύσεις και οι παρακρατικοί θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Τα παπαγαλάκια του διαδικτύου όμως από την γνωστή «αντιφασιστική» ιστοσελίδα του Ευαγγελάτου διάβασαν την είδηση από την ανάποδη και αντί για αναρχοκομμουνιστές παρακρατικούς τελικά είδαν... Χρυσαυγίτες με λοστούς! Οι οποίοι Χρυσαυγίτες προφανώς για τα σαΐνια της δημοσιογραφίας σηκώθηκαν σήμερα το πρωί, πήγαν στα γραφεία του Σωματείου και... χτυπήθηκαν μόνοι τους!
Είναι τουλάχιστον γελοίοι! Σύντροφοι, εκτίθεστε!
Eglimatikotita







Κίνημα Αλλαγής:
Προσχηματική η επίσκεψη Τσίπρα στον Μπουτάρη

Το Κίνημα Αλλαγής χαρακτήρισε «προσχηματική» την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι «Η επίσκεψη το θα ήταν ειλικρινής ΑΝ:
Είχε καταδικάσει απερίφραστα την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, χωρίς τις υποσημειώσεις περί μη αγανακτισμένων...
• Είχε επισκεφθεί και τον κ. Λουκά Παπαδήμο...
• Είχε επισκεφθεί τους συγγενείς των θυμάτων της MARFIN και είχε καταδικάσει τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία τους...
• Είχε καταδικάσει τον φασισμό ενάντια στους κορυφαίους θεσμούς της Δημοκρατίας, που εκπορεύεται από τους Ρουβίκωνες, τα «παιδιά» του υπουργού κ. Τόσκα, με εισβολή στο Κοινοβούλιο, υπό την ενθαρρυντική ανοχή του κ. Βούτση και στο ΣτΕ...
• Είχε ανησυχήσει για τη θεσμική αδιαφορία του κ. Κοντονή για τις καθυστερήσεις των δικών της Χρυσής Αυγής και την περιπέτεια του κ. Γεωργίου, που εκθέτει και διεθνώς τη χώρα...
• Δεν είχε επιβραβεύσει με υπουργοποίηση όσους ηγήθηκαν της επίθεσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011...
• Δεν είχε καλύψει πολιτικά τις επιθέσεις ενάντια σε αιρετούς εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, στην Αυτοδιοίκηση και στους διάφορους συλλογικούς φορείς, από τους «αγανακτισμένους» κάθε είδους...
• Δεν ήταν ο εμπνευστής του διχασμού με το ή εμείς ή αυτοί και τους «γερμανοτσολιάδες»...
• Δεν ήταν ο πολιτικός εμπνευστής της ενοχοποίησης των πολιτικών του αντιπάλων με τη χρήση αυτού που ξέρει πολύ καλά, του ψεύδους, της συκοφαντίας και της σκευωρίας...
• ΑΝ, τέλος, δεν ήταν πρωθυπουργός ελέω του συντρόφου του κ. Καμένου και των ΑΝΕΛ, διαρκών υβριστών του κ. Γιάννη Μπουτάρη και εκφραστών τού πλέον διχαστικού, ρατσιστικού και μισαλλόδοξου λόγου μαζί με τη Χρυσή Αυγή...»

«Αυτός ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα τη Θεσσαλονίκη και τον Γιάννη Μπουτάρη και αυτός ο πρωθυπουργός θα αποπεμφθεί από τον ελληνικό λαό και κυρίως τους Θεσσαλονικείς στις ερχόμενες εκλογές, χωρίς ΑΝ...», υπογραμμίζει, τέλος, το Κίνημα Αλλαγής.






Ο Δ. Κουτσούμπας, παίρνει θέση
«Η τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι δεν σημαίνει και έξοδο από τα Μνημόνια», αναφέρει με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Τα Νέα - Σαββατοκύριακο» ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που συμπληρώνει ότι «αυτό δείχνουν η εφαρμογή των συμφωνηθέντων, η διατήρηση και ενίσχυση των αντιλαϊκών μέτρων, η δημοσιονομική προσαρμογή με ματωμένα πλεονάσματα δίχως τέλος για τον λαό. Είναι αφέλεια να πιστέψει κανείς ότι οι διάφορες προεκλογικές ανέξοδες υποσχέσεις, που αρχίζει ήδη να διατυμπανίζει η κυβέρνηση με κριτήριο τα κέρδη των μονοπωλίων θα οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων του μόχθου. Να είναι κουμπωμένος, σχετικά με τις διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, η οποία βέβαια στόχο έχει να εγκλωβίσει την λαϊκή δυσαρέσκεια σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια». Ερωτηθείς για το Σκοπιανό, απάντησε ότι πάγια θέση του ΚΚΕ είναι να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, γιατί είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης, αλλαγής συνόρων και υποδαύλισης εθνικισμών, και αναφέρθηκε στην επίσης πάγια θέση του Κόμματος για σύνθετη γεωγραφική ονομασία με προϋπόθεση την πλήρη απάλειψη του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ και ακύρωση της ανιστόρητης θεωρίας περί μακεδονικού έθνους.







Η ΝΔ ουσιαστικά παραχωρεί τη λέξη Μακεδονία στα Σκόπια
«Η ΝΔ θα οδηγήσει σε τριπλές εκλογές τη χώρα στην προσπάθεια να εδραιωθεί στην εξουσία η οικογένεια Μητσοτάκη» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων Η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της για τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρει ότι «φάνηκαν δυο ουσιώδεις αδυναμίες της ΝΔ. Πρώτον, ότι κατ΄ ουσίαν παραχωρεί τη λέξη Μακεδονία στα Σκόπια, αν εκλείψουν οι υπόλοιποι αλυτρωτικοί λόγοι, αδιαφορώντας για το ό,τι η ίδια η λέξη Μακεδονία επιτρέπει στα Σκόπια, μετά από λίγο να επιστρέψουν στην αδιάλλακτη τακτική τους. Δεύτερον, η ΝΔ θα οδηγήσει σε τριπλές εκλογές τη χώρα στην προσπάθεια να εδραιωθεί στην εξουσία η οικογένεια Μητσοτάκη. Επίσης, καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, «κατ΄ ουσίαν ομολογήθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ πως κυβερνητικός εταίρος θα είναι η κ. Γεννηματά. Στην υγειά σας κ. Μητσοτάκη.







Μ. Παπαδοπούλου : 
Τις απολύσεις που θέλει να κάνει, τις βάφτισε μετακινήσεις υπαλλήλων

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, κάνοντας λόγο για μία «χιλιοπαιγμένη κασέτα μείωσης του δημοσίου και μειώσεις φόρων η οποία δεν άντεξε για πολύ. Παράλληλα, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε και σε δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Σκοπιανό. «Είναι θλιβερό επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει δημόσια ότι είναι ανέφικτο η ονομασία του γειτονικού κράτους να μην περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Ως εκ τούτου, εύλογα προκύπτει το ερώτημα, τι ακριβώς θα διαπραγματευόταν ο κ. Μητσοτάκης στην υποθετική περίπτωση που καλούνταν να διαχειριστεί αυτό το θέμα; Και εξίσου εύλογα αναρωτιούνται οι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογικού φάσματος, εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προεξοφλεί δημόσια το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για ένα λεπτό εθνικό θέμα, τότε ποιος είναι ο λόγος να γίνεται διαπραγμάτευση;», υπογράμμισε.










Δεν υπάρχουν σχόλια