ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ NΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ : Μαζί με το όνομα έδωσαν για «πανωπροίκι» τη χρήση της Ελληνικής ΑΟΖ στους σκοπιανούς
Έτσι οι σκοπιανοί αποκτούν όλα τα κατά το διεθνές δίκαιο χαρακτηριστικά συγκρότησης κράτους δηλαδή λαό, έδαφος και πρωτογενή εξουσία και μπορούν πλέον να πορεύονται προς το μέλλον με αισιοδοξία καπηλευόμενοι το όνομα της Μακεδονίας μας. Άλλωστε ο ίδιος ο Ζάεφ προκλητικός παρουσία του Τσίπρα μίλησε στις Πρέσπες για «Έλληνες και Μακεδόνες» και ακολούθως τις επόμενες ημέρες δήλωσε αυτάρεσκα τα εξής: «Με τη συμφωνία έχουμε επιτέλους μια χώρα που θα αναγνωρίζεται από όλους, από ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε επιτέλους μια χώρα όπου ζει ένας αναγνωρισμένος “μακεδονικός” λαός με μια αναγνωρισμένη “μακεδονική” γλώσσα……Την ίδια ώρα η Ελλάδα μας αναγνωρίζει ως λαό, αναγνωρίζει τη γλώσσα μας, έχουμε έναν “μακεδονικό” λαό, μια “μακεδονική” γλώσσα. Επιτέλους υλοποιείται η μακραίωνη φιλοδοξία των προγόνων μας να έχουμε μια δική μας χώρα, αναγνωρισμένη από όλους» ( Η Καθημερινή 20/6/2018).
Δεν έφτανε το ότι άρπαξαν το όνομα της Μακεδονίας μας αλλά οι σκοπιανοί πορεύονται πλέον απρόσκοπτα προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το πακέτο των 664,2 εκατ. ευρώ της προενταξιακής βοήθεια της ΕΕ, των 435 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και των 1.654 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
Επιπλέον οι σκοπιανοί έλαβαν για «πανωπροίκι» και τη χρήση της Ελληνικής ΑΟΖ όπως επισημάναμε στο προηγούμενο άρθρο μας και αναλύσαμε σε σειρά τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών καθώς και στην ιδιαίτερα επιτυχημένη ζωντανή μας εκπομπή στο facebook την Τρίτη 19-6-2018. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση ΖΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το άρθρο 13 της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών αναγνώρισε την ενεργοποίηση υπέρ των Σκοπίων των σχετικών προβλέψεων της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 1 της
Σύμβασης αυτής τα περίκλειστα κράτη δηλαδή τα κράτη που δεν βρέχονται από θάλασσα αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στην ΑΟΖ γειτνιάζοντος κράτους. Όμως η εν λόγω διάταξη του άρθρου 69 παρ. 1 δεν είναι αφ΄ εαυτής εκτελεστή (self-executing) και για την ενεργοποίησή της απαιτείται η σύναψη σχετικής διμερούς ή πολυμερούς διεθνούς συμβάσεως (άρθρο 69 παρ. 2). Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο τότε το περίκλειστο κράτος δικαιούται να προσφύγει σε Επιτροπή Συνδιαλλαγής η απόφαση της οποίας όμως δεν είναι δεσμευτική. Δεδομένου ότι τα Σκόπια γειτνιάζουν με Ελλάδα, Βουλγαρία και Αλβανία μέσω Κοσόβου θα μπορούσαν να ασκήσουν μόνο μια φορά το δικαίωμά τους αυτό. Καθώς λοιπόν Βουλγαρία και Αλβανία δεν ήταν διατιθέμενες να ενδώσουν στις απαιτήσεις των Σκοπίων η μόνη βολική και ενδοτική πλευρά αποδείχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία με το άρθρο 13 της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών δηλαδή με διμερή διεθνή σύμβαση δέχτηκε την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των Σκοπίων ως περίκλειστου κράτους.
Μάλιστα ο Τσίπρας αποδείχθηκε ιδιαίτερα γαλαντόμος και επέκτεινε αυτό το δικαίωμα των σκοπιανών και σε κάθε άλλη σύμβαση που εφαρμόζεται στο πλαίσιο του άρθρου 18 της συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή σε συμβάσεις του 1959 μεταξύ Ελλάδας και της τότε Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας περί ζητημάτων υδρο-οικονομίας η οποία ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία της «διώρυγας του Σουέζ των Βαλκανίων» που θα συνδέει το Αιγαίο με το Δούναβη όπως αποκαλύψαμε προ μηνών σε τηλεοπτική εκπομπή. Επιπλέον η κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα στους σκοπιανούς να μπορούν δυνάμει του άρθρο 19 της Συμφωνίας των Πρεσπών να προσφεύγων μονομερώς κατά της Ελλάδας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Έτσι οι σκοπιανοί θα εγκαταστήσουν τον αλιευτικό τους στόλο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα αλιεύουν «το πλεόνασμα των αλιευμάτων» εντός της Ελληνικής ΑΟΖ άρα μέχρι το Λιβυκό Πέλαγος. Και επειδή βεβαίως η έκφραση «αλιευτικός στόλος των Σκοπίων» είναι ανέκδοτο μια και δεν διαθέτουν τέτοιο στόλο, τα Σκόπια ως γνήσια Φιλιππινέζα της Τουρκίας θα δώσουν τη δουλεία franchising στους τούρκους οι οποίοι πλέον και με υπογραφή Τσίπρα θα εκμεταλλεύονται την Ελληνική ΑΟΖ. Αιδώς Αργείοι.
Αφήστε ένα σχόλιο