Header Ads

Στην 5η θέση η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου


«Θέλαμε μια καλή εμφάνιση από μια ο­μάδα που έχει πολύ μέλλον. Είμαστε ικανο­ποιημένες από αυτή τη σημαντική επιτυχία, καθώς δεν είναι μικρό πράγμα να ξεπερνά­με τη Γαλλία στην κατάταξη». 
Η Εβελίνα Παπάζογλου είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενη από την εξαιρετική εμφά­νιση της εθνικής γυναικών της Καλλιτεχνι­κής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης που κα­τέκτησε την 5η θέση στην Ευρώπη, στον τε­λικό του Ελεύθερου προγράμματος του Ο­μαδικού, το απόγευμα του Σαββάτου (4/8), δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωτα­θλήματος υγρού στίβου στη Γλασκώβη. 
«Παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα με νέ­α χορογραφία και ήταν μόλις ο 2ος αγώνας μας με αυτήν, κάτι που δίνει ακόμα μεγα­λύτερη αξία στην επιτυχία μας. Παράλληλα δείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα με μέλλον, καθώς και τα νέα κορίτσια που πλαισιώνουν τις παλαιότερες, έχουν ταλέντο και ικανό­τητες» τόνισε η πρωταθλήτριά μας, η οποία μαζί με τις Ιφιγένεια Δίπλα, Βασιλική Κοφί­δη, Σοφία Μαλκογεώργου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα και Γεωργία Βασιλοπούλου εκτέλεσαν όσο πιο άψογα μπορούσαν το πρόγραμμά τους και βαθμολογήθηκαν με 87,6333 β., πολύ καλύτερα από τον προκριματικό, ξεπερνώ­ντας και τη Γαλλία 87,5000 (που τις είχε πε­ράσει στον προκριματικό και τις είχε αφή­σεις 6ες) και κατετάγησαν τελικά 5ες κάνο­ντας περήφανη την ελληνική αποστολή. 
Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Ε­λεύθερου Ομαδικού πήρε η αχτύπητη Ρω­σία (97,0333), το ασημένιο η Ουκρανία (94,6000) και το χάλκινο η Ιταλία (92,2333), ενώ τέταρτη ήταν η Ισπανία με 92,1000. 
Την ικανοποίησή της δεν έκρυψε και η Μαρία Θηβαίου, που εκτός από ομοσπον­διακή προπονήτρια είναι και μέλος της τε­χνικής επιτροπής του αθλήματος στη Διε­θνή Ομοσπονδία (FINA), αλλά και αντιπρό­εδρος στην τεχνική επιτροπής Καλλιτεχνι­κής κολύμβησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπον­δίας (LEN). 
«Τα κορίτσια τα κατάφεραν θαυμάσια και ουσιαστικά είναι στο δρόμο που προσπα­θούμε τον τελευταίο καιρό για να φύγου­με από το 8.5 και να πάμε προς το 9. Σε μια διοργάνωση με πολύ υψηλό επίπεδο, έκα­ναν εξαιρετική εμφάνιση και κατάφεραν να περάσουν τη Γαλλία, η οποία μας είχε αφή­σει πίσω στον προκριματικό. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η Γαλλία βελτίωσε πολύ το πρό­γραμμά της στον τελικό, καταλαβαίνετε πό­σο περισσότερο βελτίωσε το πρόγραμμά της και η ελληνική ομάδα» τόνισε η κα Θη­βαίου και πρόσθεσε: 
«Ο μεγάλος στόχος για την ομάδα μας εί­ναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, από τη στιγμή μά­λιστα που αυξήθηκαν σε 10 οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο ομαδικό. Υπάρχουν δηλαδή άλλες δύο θέσεις, που θα διεκδικη­θούν μέσω του προολυμπιακού τουρνουά και θέλουμε να είμαστε δυνατοί εκεί. 
Όμως δεν έχουμε ακόμα καταλήξει στην τελική σύνθεση της ομάδας, καθώς πλέον θα θέλουμε κορίτσια που θα δουλέψουν με στρατιωτική πειθαρχία για ενάμιση χρόνο. Ισως κάποιες κοπέλες από την επαρχία ή άλλες λόγω προτεραιότητας στις σπουδές τους να μην μπορούν να ανταποκριθούν, για αυτό και μιλάμε για το ότι ακόμα η ομά­δα δεν είναι με την τελική της μορφή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια