Header Ads

Πρωτοφανές : Δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφορία για τον πραγματικό αριθμό των αγνοουμένων στο Μάτι!


Το απόλυτο χάος σε ό,τι αφορά τα επίσημα στοιχεία ή τουλάχιστον εκείνα τα οποία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.
Με το…σταγονόμετρο γίνονται πλέον οι ενημερώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον πραγματικό αριθμό νεκρών και αγνουμένων από την φονική πυρκαγιά στην Αν.Αττική. Είναι ενδεικτικό πως επιβεβαιωμένα οι νεκροί ανέρχονται στους 88, ωστόσο η πυροσβεστική επιμένει στην δημοσιοποίηση ενός αριθμού που δεν ξεπερνάει τους 85!
Εξάλλου όλοι θεωρούν δεδομένο πως ο αριθμός των νεκρών όχι μόνο είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερος αλλά και πως θα αυξηθεί αρκετά τις ερχόμενες μέρες, εν μέσω σιγής ασυρμάτου από τις αρμόδιες υπηρεσίες!
Κανείς δεν είναι τη δεδομένη στιγμή βέβαιος για τον «κλειδωμένο» αριθμό των αγνοουμένων, παρόλο που η πυροσβεστική έχει αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου το έργο για την συλλογή στοιχείων σχετικά με τους αγνοούμενους.
Σε λίγες ώρες θα συμπληρωθεί μία βδομάδα από την εκδήλωση της φονικότερης πυρκαγιάς στην μεταπολεμική Ελλάδα και οι κρατικές υπηρεσίες αδυνατούν να ενημερώσουν το κοινό για το πόσοι είναι οι νεκροί και πόσοι οι αγνοούμενοι!
Ένα απλό παράδειγμα από το αλαλούμ που επικρατεί, είναι πως η μοναδική πληροφορία για κάποια από τα αγνοούμενα πρόσωπα ήρθε μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με τα λιγοστά στοιχεία να αναρτώνται σε μία πρόχειρη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια