Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ : Συρρίκνωση του ελληνισμού και διάλυση της Ελλάδας


ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ

Ιδιαίτερα μετά τη Γενο­κτονία των Ελλήνων της Αν. Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας, που ολοκλη­ρώθηκε με τη Μικρασιατική Καταστροφή, είναι σε εξέλι­ξη μια διαδικασία αποδυνά­μωσης ή και εξάλειψης πλη­θυσμιακά, οικονομικά και πνευματικά ισχυρών ελλη­νικών κοινοτήτων από διά­φορες περιοχές της Μεσο­γείου και του Εύξεινου Πό­ντου, που ονομάζεται συρ­ρίκνωση του ελληνισμού. 
Το φαινόμενο αυτό το εί­δαμε να εξελίσσεται, και στο πλαίσιο αυτό να χάνε­ται ο ελληνισμός της Βόρει­ας Θράκης (Αν. Ρωμυλίας), της Ανατολίας, της Γεωργί­ας, της Ρωσίας, της Ουκρανί­ας, του Λιβάνου, της Παλαι­στίνης, της Αιγύπτου καθώς και άλλες μικρότερες κοι­νότητες. Τελευταία απώλει­α είναι η Κύπρος, ενώ σημά­δια συρρίκνωσης παρουσιά­ζει και ο ελληνισμός της Βο­ρείου Ηπείρου (ας τον χρη­σιμοποιήσουμε αυτόν τον όρο, όσο μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε ακόμα). 
Ένας από τους σοβαρούς λόγους που επηρεάζει αυτό το φαινόμενο είναι η ίδρυση των κρατών εθνών, που δεί­χνουν ελάχιστη ανοχή στις ξένες κοινότητες, αλλά και οι γεωπολιτικοί και λοιποί α­νταγωνισμοί στους οποίους εμπλέκεται και η Ελλάδα ως κράτος. 
Χαρακτηριστικό, πάντως, είναι το γεγονός ότι το ελ­ληνικό κράτος, ο πληθυ­σμός του οποίου μέχρι το 1923 ήταν λιγότερος από τους Έλληνες της Οικουμέ­νης, όχι μόνο δεν προσπά­θησε να αποτρέψει τη συρ­ρίκνωση, αλλά πολλές φο­ρές με τις καταστροφικές ε­πιλογές των κυβερνώντων την επέτεινε. 
Όμως, όσο φθάνου­με στην ολοκλήρωση αυ­τής της ιστορικής φάσης, α­φού μόνο μερικές ελληνι­κές κοινότητες έχουν μείνει στην Ουκρανία και τη Ρωσί­α, οι οποίες κινδυνεύουν κι αυτές με εξαφάνιση λόγω της ανυπαρξίας πολιτικής αλλά και εγκληματικών λα­θών της Αθήνας, θα πρέπει να περιμένουμε τη μετάλ­λαξη του φαινομένου για να περάσουμε σταδιακά στη δι­άλυση της ίδιας της Ελλά­δας. 
Η υπογραφή της προδο­τικής Συμφωνίας των Πρε­σπών, η επικείμενη ταφό­πλακα στη Βόρειο Ήπειρο, τα παζάρια με τους μου­φτήδες και τα βακούφια στη Θράκη και η επανέναρξη των συνομιλιών για την επί­λυση του Κυπριακού, δηλα­δή την κατάλυση της Κυπρι­ακής Δημοκρατίας, έχουν ή­δη σημάνει τη διάβαση στην επόμενη φάση. 
Οι λόγοι είναι πολλοί, ό­μως θα σταθούμε στον εξής έναν, ο οποίος μπορεί να α­ποτρέψει την καταστρο­φή. Αυτό λέγεται πολιτικό σύστημα. Το πολιτικό σύ­στημα στην Ελλάδα δεν κά­νει τίποτε άλλο από το να καταστρέφει τον ελληνισμό και την Ελλάδα, και αν δεν αλλάξει, μπορεί κανείς να προβλέψει με σχετική ακρί­βεια και το τέλος αυτής της χώρας. 
Αυτό που ζει η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες δεν εί­ναι καθόλου τυχαίο. Είναι νομοτελειακό. Τι πρέπει να αλλάξει; 
Οι πολίτες πρέπει επει­γόντως να διαβουλευθούν μεταξύ τους, να αναζητή­σουν τρόπους να ψηφιστεί από τους πολίτες –και όχι α­πό τα κόμματα– ένα σύνταγ­μα που θα εξασφαλίζει πρώ­τα και πάνω απ’ όλα την δι­άκριση των εξουσιών. Μόνο αν γίνει αυτό θα έχουμε έ­να υγιές λειτουργικό κρά­τος, που θα το κατευθύνει η εκάστοτε κυβέρνηση χω­ρίς κανέναν κομματισμό, το οποίο θα λειτουργεί με βά­ση τους νόμους που θα ψη­φίζει ένα νομοθετικό σώμα που δεν θα έχει καμία σχέ­ση με την κυβέρνηση και το κράτος, και όλοι αυτοί θα ε­λέγχονται από τη ανεξάρτη­τη δικαστική εξουσία. 
Έτσι απλά. 
• Αν δεν γίνει αυτό, θα συνεχίσουμε να έχουμε μια Δικαιοσύνη υποταγμένη στα κόμματα και τις διάφορες παρέες κομματικών παρα­γόντων, που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά της συμμο­ρίας. 
• Αν δεν γίνει αυτό, θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα κράτος κομματικοποιημέ­νο, όπου οι άξιοι θα περιθω­ριοποιούνται και θα το διοι­κούν οι πιστοί στο κόμμα και όχι στην πατρίδα, θα το δι­οικούν οι χιλιάδες μετακλη­τοί –αυτή η σύγχρονη ντρο­πή της Ελλάδας–, θα το διοι­κούν οι Καρανίκες, οι Νεφε­λούδηδες, Τσούπρες και άλ­λες τραγικές φιγούρες που μόνο οίκτο προκαλούν. 
• Αν δεν γίνει αυτό, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε στη Βουλή –εκτός από τους κλασικούς γιατρούς, δικηγό­ρους και μηχανικούς– τρα­γουδιστές, ηθοποιούς και ποδοσφαιριστές, τα κατακά­θια της ελληνικής κοινωνί­ας, κομματικούς συνδικαλι­στές, αποτυχημένος διαιτη­τές, ποδοσφαιριστές και ό,τι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. Τι να σας θυμίσω τώρα, εκείνο το ανεκδιήγη­το «φρουρά, φρουρά, φρου­ρά»; 
• Αν δεν γίνει αυτό, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε ανίδρωτους καταληψίες, ι­δεοληπτικούς, εθνομηδενι­στές, πρίγκιπες να καταλαμ­βάνουν την εξουσία, και λει­τουργώντας σαν μια παρέα- συμμορία να κάνουν τα μύ­ρια όσα, να διαλύουν μέρα τη μέρα την πατρίδα μας, να στέλνουν στο θάνατο εκατό ανθρώπους. 
Και όλα αυτά χωρίς να υ­πάρχει ένας θεσμός που θα τους υποχρεώσει να λογο­δοτήσουν, αφού ο Άρειος Πάγος έγινε υπάλληλος και στεγάζεται πλέον στο γρα­φείο του πρωθυπουργού. Πολλοί θα τα θεωρήσουν ό­λα αυτά υπερβολικά, γιατί κανείς δεν θέλει να πιστέ­ψει τη σκληρή αλήθεια. Εί­ναι μια φυσιολογική ψυχο­λογική αντίδραση. Όμως η κατάσταση είναι χειρότερη από αυτήν που περιγράφω. Η διαδικασία συρρίκνωσης του ελληνισμού ολοκληρώ­νεται και έχει ήδη αρχίσει η επόμενη φάση, η διάλυση της ίδιας της Ελλάδας. Μην ελπίζετε στους επόμενους. 
Το τρένο πηγαίνει πάνω σε ράγες που οδηγούν στον γκρεμό, και η αλλαγή μηχα­νοδηγού δεν θα αποτρέψει την καταστροφή. 
Τις ράγες πρέπει να αλ­λάξουμε, για να οδηγηθεί το τρένο σε ασφαλή προο­ρισμό, για να σώσουμε ό,τι έχουν αφήσει όρθιο πολιτι­κάντηδες συμμορίτες από την Ελλάδα και τον ελληνι­σμό. 
Και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο οι πολίτες. Ε­μείς έχουμε τη δύναμη, ε­μάς φοβούνται ντόπιοι και ξένοι επιβουλείς του ελλη­νισμού. Να μην μείνουμε α­παθείς, παρατηρώντας το θάνατό μας. 
Ήλθε η ώρα σου Έλληνα πολίτη, για να μη σε σκοτώ­νει ο κάθε ανίδρωτος κατα­ληψίας με τις επιλογές του. 

* Ο κ. Σάββας Καλεντερί­δης, είναι Ανώτ. Αξιωματι­κός ε.α., Συγγραφέας, αρ­θρογράφος της «δ’, Στρατι­ωτικός Αναλυτής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια