Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr

«Αυξάνεται επικίνδυνα η επιρροή της Τουρκίας στα Βαλκάνια»

Η Τουρκία επεκτείνει την οικονομική και πολιτιστική της επιρροή στις βαλκανικές χώρες καθώς οι αναλυτές αναφέρουν ότι η στρατηγική της αυτή απευθύνεται σε χώρες που έχουν μουσουλμανική πλειοψηφία και αυτό ανησυχεί ορισμένους από τους δυτικούς συμμάχους. Η περιοχή των Βαλκανίων ήταν το κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτή η ιστορική κληρονομιά κατέστησε την περιοχή ως προτεραιότητα για το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKparti), υπό την καθοδήγηση του επανεκλεγμένου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η αυξανόμενη επιρροή της Τουρκίας έγινε ορατή στην τελετή των εγκαινίων του Ερντογάν αυτόν το μήνα.
Ενώ οι ηγέτες της Δυτικής Ευρώπης δεν ήταν παρόντες, οι ηγέτες των βαλκανικών χωρών παρέστησαν στην τελετή.

«Όσο το κόμμα του Ερντογάν έχει στο νου του, την αναβίωση του Οθωμανικού παρελθόντος, τα Βαλκάνια είναι σημαντικά για αυτό», λέει ο καθηγητής Ιστάρ Γκοζαϊντίν, μελετητής για τα Βαλκάνια…



Τους σώσαμε και μας βρίζουν ακόμα και στην μεγάλη μας τραγωδία

«Καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να συγκλονίζεται από την τραγωδία της πυρκαγιάς, που προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες. Πολλά δημόσια ονόματα έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για τα θύματα και έχουν επηρεασθεί δείχνοντας ότι προσεύχονται για αυτούς. Και η Βαλμπόνα Σελιμλάρι (Valbona Selimllari) έχει δημοσιεύσει ένα μήνυμα σχετικά με αυτήν την τραγωδία», γράφει αλβανικό δημοσίευμα. Ανατρέξαμε στην ανάρτησή της 45χρονης – πρώην Μις Αλβανία 1991- και νυν τηλεοπτικός συγγραφέας και διευθύντρια μάρκετινγκ, που σημειώνει στην αγγλική «Προσεύχομαι για την Ελλάδα» [Pray for Greece].
Αυτή η ανάρτηση πυροδότησε πολλές αρνητικές αντιδράσεις από τους ‘ακολούθους της, καθώς και φραστικές χυδαίες γεμάτες μίσος επιθέσεις. Η Βαλμπόνα Σελιμλλάρι υπεραμύνθηκε τη στάση της στις επικρίσεις των ακολούθων της σημειώνοντας ότι «τον θάνατο κανείς δεν τον θέλει. Εκεί υπήρχαν παιδιά, μητέρες, πατέρες, αδελφές και αδέλφια, έτσι τους βλέπω τους ανθρώπους. Είναι λάθος να βλέπεις ότι όλα τα κακά προήλθαν από τους Έλληνες. Ας μην ξεχνάμε ότι τα όντα είναι κακά και καλά ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, και σε αυτήν τη ζωή δυστυχώς χωρίζονται σε καλά και κακά», έγραψε η Βαλμπόνα στο σχόλιό της.

The Hellenic Information Team



1030 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Ρώσων από το Βυζάντιο

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος και ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ στους εορτασμούς για τα 1030 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Ρώσων από το Βυζάντιο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντησε σήμερα στη Μόσχα τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’. και αναφέρθηκε εκτενώς στην τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα. O Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε προς τον Μακαριώτατο τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 1.030 χρόνων από το Βάπτισμα της Ρωσίας.


Στις 30 Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα στα Σκόπια…

Την διενέργεια δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας της χώρας του ανακοίνωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός. Ο Ζόραν Ζάεφ είπε πως το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν. Η κυβέρνηση Ζάεφ θέλει να σπάσει το πιθανό μποϊκοτάζ του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, VMRO και να πετύχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή στο δημοψήφισμα. Αξίζει να σημειωθεί πως το δημοψήφισμα θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες συμβουλευτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα.


Πηγή: Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια