Header Ads

Ο Μακάριος κάλεσε τους Τούρκους στην Κύπρο!


Χωρίς πολλά λόγια και σχόλια απαντώ σε ερωτήσεις τριών αναγνωστών, για τα Ιουλιανά του 1974 της Κύπρου: Κομβικό σημείο, πέραν των άλλων αποτελεί η περιβόητη ομιλία του Μακαρίου της Κύπρου στον ΟΗΕ, στις 19 Ιουλίου 1974, με την οποία κάλεσε τους Τούρκους στην Κύπρο. Βάσει των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου, εγγυήτριες δυνάμεις της ανεξαρτησίας της Κύπρου ήταν η Ελλάς, η Τουρκία και η Μ. Βρετανία… Θεωρούμε πως η υπόθεση του Πολυτεχνείου δεν ήταν άσχετη με τη Συνωμοσία, που εξυφάνθηκε από τον διαβόητο και μοιραίο – για την Ελλάδα – πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χάρη Κίσινγκερ, με στόχο την κατάληψη της Μεγαλονήσου από την Τουρκία. Είναι σε όλους τους ερευνητές γνωστό ότι ο τότε Πρόεδρος και Αρχηγός του Καθεστώτος των Συνταγματαρχών Γ. Παπαδόπουλος, αντιδρούσε στο Πραξικόπημα του Σαμψών και τη συμμετοχή Στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εγχείρημα.
Είναι προπαγανδιστική η άποψη των δήθεν αντιστασιακών ότι με την εξέγερση του Πολυτεχνείου καταλύθηκε το Στρατιωτικό Καθεστώς. Αντίθετα, Αντικειμενικός Σκοπός ήταν να εκδιωχθεί ο Αντιρρησίας Γ. Παπαδόπουλος και να αναλάβει στη συνέχεια το Καθεστώς Ιωαννίδη, που ήταν πρόθυμο να προχωρήσει στο θανάσιμο διάβημα. Ο “Κανταφικός”, όπως τον έλεγαν, πρώην Διοικητής του διαβόητου ΕΑΤ-ΕΣΑ, Δημήτριος Ιωαννίδης, όπως λέγεται, έπεσε θύμα με δόλωμα την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και ενέδωσε στο να στηρίξει το προδοτικό και μοιραίο σχέδιο του ραδιούργου Αμερικανού Υπουργού.
Ως Ανώτερος Αξιωματικός των Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών ε.α., μετά το διάστημα του 1972, είχα την ευκαιρία να ζήσω από κοντά την πίεση, που εδέχετο ο Γ. Παπαδόπουλος από “Κανταφικούς “ Αξιωματικούς, ώστε να δώσει το “Πράσινο φως” στο Πραξικόπημα Σαμψών και την εμμονή του στην άρνηση. Στο «Φάκελο της Κύπρου», που καταχωνιάστηκε στα υπόγεια της Βουλής για να μη δουν το φως της δημοσιότητας οι ευθύνες της τότε πολιτικής έλιτ, αποδεικνύεται πως η Ελληνική Στρατιωτική Ηγεσία της Κύπρου ήταν αντίθετη με το Πραξικόπημα και είχε στείλει το μήνυμα στην Ελλάδα, πράγμα που είχε υιοθετήσει ο Γ. Παπαδόπουλος. Έχω ιδία γνώμη και άποψη. Δεν μου διαφεύγει όμως, το ερώτημα και η απόδοση τεράστιας ευθύνης και στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε την παρέμβαση των εγγυητριών Δυνάμεων στην Κύπρο, δηλαδή κάλεσε την Τουρκία και την Αγγλία να αιματοκυλήσουν και αλώσουν τμήμα της Κύπρου. Αυτός ο επιλεγόμενος “Εθνάρχης”, πως τόλμησε να προβεί σε αυτή την “Θανάσιμη Εθνική Πρόσκληση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια