Header Ads

Τόσο πολύ υποτιμούν τον Ελληνικό λαό ;


Μεγάλη είναι πλέον η συζήτηση για την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, λέγει ο δημοσιογράφος Άρης Δημόπουλος στο el.gr και δεν έχει άδικο. Όταν πριν από μερικές μέρες, έστω και καθυστερημένα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλούσε ενώπιον των Υπουργών του για ανάληψη πολιτικής ευθύνης, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συνέδεσαν τα λόγια αυτά ακόμη και με ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ωστόσο όχι μόνο αυτό δεν έγινε, όχι μόνο δεν υπήρξαν παραιτήσεις Υπουργών και κορυφαίων αξιωματικών του κρατικού μηχανισμού, αλλά στο Μαξίμου καταφεύγουν στην γνωστή τακτική του «ηρωισμού».
Κορυφαίοι Υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιλάνε για την «αποφασιστική μάχη» που θα δώσουν ενάντια στην παρανομία, αναφερόμενοι προφανώς στα αυθαίρετα που υπάρχουν τόσο στο Μάτι όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Καμία απολύτως κουβέντα για πραγματική ανάληψη ευθυνών. Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση που είναι….«καταδικασμένη να πετύχει», όπως δήλωσε παρακάτω δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ετοιμάζεται τώρα για μία νέα μάχη με το…παρελθόν, ασχέτως πλέον αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρίσκονται επί σχεδόν 4 χρόνια στην εξουσία της χώρας! Ευρισκόμενος καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αφού τόνισε το γεγονός πως την ώρα της πυρκαγιάς στο Μάτι μπόρεσαν να διαφύγουν 13.000 άνθρωποι, αλλά «κόλλησαν» στην παραλία 1.000 (!) λόγω της άναρχης δόμησης, προέβη σε μία αναγγελία των…μαχών που πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα για να αλλάξει τα πράγματα στη χώρα!
«Ναι είμαστε αποφασισμένοι και θα το δείτε αυτό και τις επόμενες μέρες και όχι μόνο στο μακροπρόθεσμο επίπεδο του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού, αλλά και στο επίπεδο του να εφαρμοστούν μία σειρά από αποφάσεις και νόμοι που ήδη υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται και που η μη εφαρμογή τους είναι η βάση για να δημιουργούνται τέτοια τραγικά φαινόμενα».
Μία βδομάδα μετά την μεγαλύτερη τραγωδία σε φωτιά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το μόνο που ΔΕΝ ακούγεται από τις θέσεις των υπευθύνων είναι έστω ένα αληθινό «συγνώμη»: Τόσο πολύ υποτιμούν τον Ελληνικό Λαό, που μέσα από τα αποκαΪδια της Εθνική ςΤραγωδίας πάνε πάλι να τον κοροϊδέψουν, οι Άθλιοι ;

Δεν υπάρχουν σχόλια