ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ : “Υπάρχει μεγάλη λειψανδρία Ηγετών”... - Οι Εταίροι μας θέλουν να ξεχρεωθούμε;...
“Υπάρχει μεγάλη λειψανδρία Ηγετών”...
<< Όπως είναι τώρα δομημένη η Ελληνική Οικονομία θα δυσκολευτεί να επιζεί εντός ευρώ. Δεν μπορείς να κάνεις την οικονομία μίας χώρας, που είναι τόσο διαφορετική να λειτουργήσει με τους ίδιους κανόνες, που λειτουργεί η Οικονομία της Γερμανίας- τόνισε χαρακτηριστικά- προσθέτοντας ότι κατά την άποψή του θα ήταν καλύτερα μεσοπρόθεσμα για τους Έλληνες να βγουν από το ευρώ και να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα. Αν όμως κρατήσουν το ευρώ, ακόμα και με τη νέα συμφωνία, υποψιάζομαι ότι θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση σε ένα χρόνο από σήμερα>>, κατέληξε ο ισχυρός Οικονομικός άνδρας της Γαλλίας..
Έχοντας υπόψη μου , μετά από τις παραπάνω δηλώσεις ενός έγκριτου μεγαλοεπιχειρηματία, έρχεται στο νου το ιστορικό παρελθόν της υποτίμησης του Ελληνικού Νομίσματος τη δεκαετία του “50” από τον Σπύρο Μαρκεζίνη και προβληματίζομαι. Η Οικονομική άνοδος και η Ανάπτυξη της Ελλάδας άρχισε αμέσως μετά την υποτίμηση, όταν η χώρα μας έγινε ελκυστική και γέμισε ο τόπος από βιομηχανίες, Επιχειρήσεις και παρουσιάστηκε εξάλειψη της ανεργίας. Μήπως κάτι δεν κολλάει στην όλη υπόθεση; Μήπως οι δανειστές έχουν βρει την Αγελάδα και την αρμέγουν για ίδιον όφελος με τη σύμπραξη πρόθυμων Πολιτικών; Πολλά τα ερωτηματικά, τα οποία χρήζουν απάντησης.
Δεν μας διαφεύγει επίσης και μία άλλη περίπτωση, η οποία μας έχει βάλει σε σκέψεις. Προς τι αυτή η τρομολαγνεία των “Συστημικών” ΜΜΕ για το Grexit; Γιατί εκφοβίζουν και διασπείρουν τον τρόμο στην κοινή γνώμη σε περίπτωση που φύγουμε από την Ευρωζώνη; Από τις δέκα χώρες της Ε.Ε., που είναι εκτός ευρώ, δεν υπάρχουν ενδείξεις σαν τις δικές μας. Επισημαίνουμε τις παραπάνω σκέψεις σε συνδυασμό με την επτάχρονη μνημονιακή περίοδο της Τρόϊκα και αντί να βελτιώνεται η κατάσταση, διαρκώς πέφτουμε αγιάτρευτοι στο κενό. Γι’ αυτό λέμε πως “στην Ελλάδα υπάρχει Λειψανδρία Ηγετών”.
Οι Εταίροι μας θέλουν να ξεχρεωθούμε;...
Ας δούμε, όμως, μια ιστορική αναδρομή σε παρόμοιες ημέρες μεγάλου χρέους της χώρας μας: Το 1853 περισσότεροι από 15.000 Άγγλοι και Γάλλοι πεζοναύτες αποβιβάστηκαν στον Πειραιά και επέβαλαν μια ΙΟετή αιματηρή κατοχή σε ένα ελεύθερο κράτος, επειδή αδυνατούσε να πληρώσει ή να έρθει σε διευθέτηση με τους χρηματιστές του για το δημόσιο χρέος. Μετά από εννέα χρόνια, το 1862, ο λαός εξεγέρθηκε, έδιωξε τα κόμματα της κατοχής, που ήταν το αγγλικό και το γαλλικό, έδιωξε τον ‘Οθωνα και έβαλε τις βάσεις ενός νέου Συντάγματος. Ακολούθησε στα 1893 το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαριλάου Τρικούπη , επειδή αρνηθήκαμε να παραχωρήσουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας και το δημόσιο ταμείο» στους δανειστές. Οι ομολογιούχοι τότε με σύμμαχο το παλάτι, το οποίο κατείχε Ελληνικά Ομόλογα, «προκάλεσαν »τον γνωστό στημένο πόλεμο του 1897, με σκοπό που επιτεύχθη, να κερδιθεί ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος της χώρας, στα 1898.
Στην συνέχεια είχαμε νέα χρεωκοπία το 1932 , όπου κλείσανε τα 2/3 των σχολείων, απολύθηκαν πάνω από τα 2/3 των εκπαιδευτικών και οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι της διοίκησης, για να πληρώσουν τους δανειστές, ενώ , απαγορεύτηκε η συνδικαλιστική δράση, μέχρι που το 1938 ο Ιωάννης Μεταξάς, ως Πρωθυπουργός, αρνήθηκε να εξοφλήσει το δημόσιο χρέος στο Βέλγιο, το οποίο προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της εποχής. Ο Ηγέτης Μεταξάς δικαιώθηκε επικαλεσθείς τις ανάγκες του Ελληνικού Λαού, έναντι των δανειστών, που είχαν εισπράξει με τόκους όπως και σήμερα στο πολλαπλάσιο τα δάνεια. Τα υπόλοιπα έως σήμερα είναι πιο γνωστά. Τι συμβαίνει σήμερα , σχετικά με τα ανωτέρω; Μήπως το ΕΥΡΩ πλέον , στηρίζει μια ευρωπαϊκή πολιτική, που σκοπό έχει να περιορίζει συνέχεια την Εθνική κυριαρχία των αδύναμων εξ αρχής κρατών μελών .. προς χάριν δήθεν μιας Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης; Τούτο φαίνεται να το έχουν αντιληφθεί οι πολιτικοί μας, γιατί όμως, δεν το έχουν προβάλλει έντονα έως σήμερα; Ποίοι ωφελούνται; Από τότε που γίναμε «ελεύθερο κράτος » δεν ξεφύγαμε από αυτόν τον μηχανισμό οικονομικού ελέγχου της χώρα μας, αφού απλά άλλαζαν οι πρωταγωνιστές, κατά το δοκούν…...
Αφήστε ένα σχόλιο