Header Ads

Διαβολεμένη Εβδομάδα, που ανέδειξε τρωτά σημεία και ευθύνες ανεύθυνων…


Έτσι μας είπαν και όχι διαβολεμένη ζωή, Σχεδίασαν – Νομοθέτησαν – Εφήρμοσαν πελατειακά, αρπαχτικά, καταστροφικά, στα μέτρα των εργολαβικών, ατομικών (ο εαυτούλης μου πάνω από όλα) και κυρίως των πιο δυνατών - εμπλεκόμενων , μηχανικών,, νομικών – αυτοί είναι στη βουλή, και «κομματόσκυλων» ανθρώπων του συστήματος που λένε, φράζοντας τις παραλίες, χτίζοντας μες τους δρόμους και τις πλατείες. Και τώρα τρώγονται σαν τα σκυλιά με την ευθύνη πάντα στους άλλους, πάντα πενθώντας ταυτόχρονα και με ύφος περίλυπο, απορώντας με ένα σωρό «αναπάντητα» ερωτήματα για τις επαναλαμβανόμενες τόσο συχνά τραγωδίες.
Μέχρι και σχολή πολιτικής προστασίας αναφέρθηκε μέσα στα άμεσα σχέδια, όπως οι προηγμένες χώρες! Όταν τοις πάσι γνωστό ότι οι έλληνες είναι πρωταθλητές στη πρόληψη και στην απουσία συνεργασίας (μεγάλη αλλεργία). Αυτοί που μαζί με τη πολεοδόμηση είναι του κω… μια ζωή!
Και πάλι υποσχέσεις για αλλαγή πλεύσης με τιμωρησίες «περισυλλογή με το τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί»! Τι να πεις όταν ακόμα έχουμε μείνει στο «διαπιστωτικά» μάλλον δε θα προλάβουμε, αλίμονο στα παιδιά μας! Και τιμώντας το πιτσιρικά μες τα ερείπια δίπλα στο γέροντα παππού που βγήκε προχθές στα κανάλια με κείνο το αμίλητο «πάει παππού ο πολιτισμός μας», ας προτείνουμε εδώ τουλάχιστον, το βιβλίο του μεγάλου γαλλο-αμερικανού χειρουργού-βιολόγου και φιλόσοφου AlexisKarrel, «Άνθρωπος, αυτός ο άγνωστος» ασχολούμενος με το πρόβλημα του ανθρώπου, τη παρακμή του πολιτισμού .
Μαζί με τα ξερά και τα χλωρά, οι βλάκες και οι ξύπνιοι…! Αυτός που χτίζει και φράζει τη παραλία και συ που δε μπορείς να κάνεις μπάνιο και σε καίνε σα ποντίκι.., αλλά .. και την σημερινή Πολιτεία ΑΠΟΥΣΑ στη Μελέτη, τον σχεδιασμό και την Πρόσληψη με παχυλό μισθό τύπων, σαν τον Καρανίκα… , που αντί παραιτήσεις , ανάληψη ευθυνών και παραπομπή στη Δικαιοσύνη, αυτάρεσκα ζητάει και εύσημα για την εκατόμβη των θυμάτων….
Αυτό αξίζει στον Έλληνισμό του Πολιτισμού και του Πνεύματος;
ΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΚΟΡΔΗΣ
Κιάτο, 29 Ιουλίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια