Header Ads

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ : Μαρίνος Γ. Ψωμάς - 40 νθήμερο Μνημόσυνο το Σάββατο 15.12.2018


Έφυγε από κοντά μας ο ευυπόληπτος, φίλος και καλός συμπολίτης μας, Μαρίνος Ψωμάς σε ηλικία 91 ετών. Γνήσιος Έλληνας, Πατριώτης, Κορίνθιος, Φιλόχριστος, που έζησε όλα τα κατοχικά χρόνια και σε εποχές μεταβαλλόμενες κατά τη Θεία βούληση. Ο Τρισυπόστατος και Ελεήμων Θεός τον αξίωσε να προσφέρει στην Κοινωνία της Κορίνθου, στην Οικογένειά του και στον συνάνθρωπο, που είχε ανάγκη βοηθείας.
Ο Μαρίνος Ψωμάς και οι Αφοί Ψωμά γενικά ευτύχησαν να πρωτοπορήσουν, ως έμποροι σε δύσκολα αλλά και ευτυχισμένα χρόνια με το Κατάστημα Εδωδίμων Προϊόντων στην πόλη μας, ως προπομπός, μαζί με το απέναντι ομώνυμο Κατάστημα Αφών Μπουζούρα επί της οδού Κύπρου, των σύγχρονων Πολυκαταστημάτων του είδους. Η βοήθειά του προς τους έχοντες ανάγκη ήταν διακριτική, συνεχής και καλοδεχούμενη.
Σε όλες τις εποχές και τη διαδρομή της Νέας και της Αρχαίας Κορίνθου, ο φίλος μας, που μας βλέπει από ψηλά ήταν παρών. Ενθυμούμαι το ενδιαφέρον του για τα Αθλητικά και τα Δημοτικά πεπραγμένα και έζησα από κοντά το ενδιαφέρον του στην ανέγερση του Ι.Ναού Αποστόλου Παύλου Αρχαίας Κορίνθου, στη δωρεά του Οικοπέδου και όχι μόνο. Ήταν αποκλειστικά δικό του έργο και των συμπολιτών που συνέβαλαν στην ανοικοδόμηση του υπέροχου Ναού.
Ο φίλος μας ήταν Θεοσεβούμενος, ερασιτέχνης Ιεροψάλτης, που προσέφερε την ενεργή παρουσία του αφιλοκερδώς πάνω από 40 χρόνια στους Ι.Ναούς του Απ. Παύλου, Αγ. Νικολάου, Κοίμησης της Θεοτόκου και αλλαχού. Η Αγάπη και η πίστη του τον έχρησε εθελοντή οδηγό στις περιώνυμες Κατηχητικές εξόδους του π. Νεκταρίου επί πολύ χρονικό διάστημα.
Η οικογένειά του, που ευτύχησε να τη δει όπως το προκρίνουν οι Θείοι νόμοι, η σύζυγός του Κατερίνα, ο γιός του Γεώργιος και η κόρη του Μαρία, σύζυγος του π. Ιωάννη Σκούπα, ακολουθούν την Παρακαταθήκη ζωής που τους κληροδότησε και θα τελέσουν το 4ονθήμερο Μνημόσυνο το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 το πρωϊ στον ιερό Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο.
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του απελθόντα φίλου μας και να δώσει την εξ ουρανού παρηγορίαν στην Οικογένειά του.

Βαγγέλης Κόκκινος

Δεν υπάρχουν σχόλια