Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ





Ο «ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ –ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ - ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Ντόμινο εξελίξεων πυροδοτεί το αποκλειστικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας για τις σχέσεις που είχε ο κολλητός του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο λόγος για τον κύριο Μανώλη Πετσίτη, έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Παππά, που είναι έμμισθος υπάλληλος του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Ήδη μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr υπήρξε παρέμβαση της ΝΔ, αλλά και δελτίο τύπου από τον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννη Μανιάτη ο οποίος τη Δευτέρα 10/12/2018 καταθέτει σχετική ερώτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Είναι προφανές ότι η υπόθεση παίρνει πολύ σοβαρές διαστάσεις και πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να πάρει θέση σε όλα όσα γίνονται στο περιβάλλον του και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. Το όνομά του έχει απασχολήσει ελάχιστες φορές τα ΜΜΕ, μιας και είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά και συμμαθητής του, βεβαίως.
Μέσα σε τρία χρόνια από μισθωτός των 4.911,87 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει ετήσια εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ και να συνεργάζεται με το «enfant gâté» της ελληνικής επιχειρηματικότητας όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς και με τον παραλίγο καναλάρχη με τα οικόπεδα τον κ. Καλογρίτσα.
Κατά διαβολική σύμπτωση ο «κολλητός» του Νίκου Παππά εμφανίζεται να είναι μισθωτός του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη!
Κι όλα αυτά την ώρα που ένας άλλος Συριζαίος, ο Θεόδωρος Κιτσάκος πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ κατηγορεί τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνουν τα στραβά μάτια για τα χρέη του Λαυρεντιάδη στη ΔΕΠΑ. Για τέτοιες «συμπτώσεις» μιλάμε…

Άραγε, πώς ένας άνθρωπος που βρίσκεται τόσο κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου καταφέρνει να αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο το εισόδημά του και μάλιστα από την ELFE του Λαυρεντιάδη, μετά από τα όσα έχουν γραφτεί για τις σχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τον υπόδικο επιχειρηματία ;









Ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται να κυβερνήσει, αλλά να στήσει ένα δικό του κομματικό καθεστώς…
Ο Τομεάρχης ‘Αμυνας της ΝΔ δηλώνει πως η κυβέρνηση καταρρέει και αποσυντίθεται γεμίζοντας την αρένα της πολιτικής μάχης με λάσπη προσθέτοντας πως «ο ελληνικός λαός δεν «μασάει» από ψευτοδιλήμματα μιας κυβέρνησης που τον εξαπάτησε ξανά και ξανά, υφαρπάζοντας τη ψήφο του. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ταξική πολιτική υπερφορολόγησαν και διέλυσαν τη μεσαία τάξη και τώρα συνεχίζουν τη φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων». Μάλιστα τονίζει πως η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα αποκαταστήσει μόνο την οικονομική κανονικότητα αλλά και το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης των Ελλήνων πολιτών.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς έβαλαν την υπογραφή τους σε μια διεθνή συμφωνία που ζημιώνει τα εθνικά μας συμφέροντα. «Έδωσαν «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια, ως μη όφειλαν, γιγαντώνοντας την ίδια στιγμή τον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας. Η Νέα Δημοκρατία έκανε πρόταση μομφής στη Βουλή και, όπως διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να την ψηφίσει ούτε σε αυτή ούτε στην επόμενη Βουλή. Πιστεύω ακράδαντα - και θέλω εδώ από τη Βόρεια Ελλάδα να το επισημάνω - ότι η θωράκιση της Ιστορίας μας, των παραδόσεών μας, όπως και της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητάς μας, αποτελούν το νέο πατριωτισμό που διαπερνά οριζόντια την ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι κάτι που οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος δε μπορούν ή δε θέλουν να καταλάβουν», λέει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως είναι το κόμμα με την πλατιά λαϊκή βάση που το κράτησε όρθιο μέσα στην κρίση. «Η διεύρυνση της Παράταξης είναι αμφίπλευρη και ξεκινά από τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς μέχρι την Δεξιά. Εκεί που ο κ. Τσίπρας διχάζει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώνει. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: επικοινωνεί αμφίδρομα και οριζόντια με όλη την ελληνική κοινωνία. Ενώνει και δε διχάζει. Δημιουργεί και δεν καταστρέφει. Συνθέτει και δεν αφαιρεί. Επιλέγει, πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, ανθρώπους έντιμους, αποτελεσματικούς και ικανούς, που πιστεύουν στην πολιτική που θέλει να πραγματώσει», τονίζει.










Άγρια διαπλοκή: Το σκάνδαλο C4i «καίει» την κυβέρνηση Σημίτη- Γιατί Τα σκάνδαλα γίνονται βαρίδι για το ΚΙΝ.ΑΛ…
Με την πλάτη στον τοίχο φαίνεται πως βρίσκεται πλέον ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, καθώς οι αποκαλύψεις για πιθανή εμπλοκή τόσο του ιδίου όσο και μελών της κυβέρνησής του στο «αμαρτωλό» σκάνδαλο του συστήματος ασφαλείας C4i είναι καταιγιστικές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης «Kontra News», τα ημερολόγια του φυγόδικου , τα οποία βρίσκονται στη σχετική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αποκαλύπτουν επαφές του ιδίου του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens με υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο διαγωνισμό για το C4i συμμετείχαν δύο κοινοπραξίες:
Η Thales Raytheon Systems και η SAIC Siemens Η δεύτερη ήταν εκείνη που επικράτησε, με τον πρώην πρόεδρο της Thales, Μισέλ Ζοσεράν, να υποστηρίζει, όμως, ότι η εταιρεία του έχασε το διαγωνισμό, «επειδή δωροδόκησε χαμηλά», ενώ η SAIC – Siemens «στόχευσε τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό».

Όπως καθίσταται φανερό, εάν τα λεγόμενα του Πεζά επαληθευτούν, τότε ο Κώστας Σημίτης και οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του C4i πρώην υπουργοί του, θα έχουν να δώσουν αρκετές εξηγήσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ωστόσο, σε πολιτικό επίπεδο η υπόθεση αυτή θα συνεπάγεται βαρύτατο πολιτικό κόστος για το Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά, η οποία έσπευσε άμεσα να καλύψει τον Κώστα Σημίτη και να στηρίξει τις θεωρίες του περί «λάσπης στον ανεμιστήρα» και «πολιτικού βούρκου». Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ήδη δύο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη φυλακή: ο μεν Γιάννος Παπαντωνίου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο δε Ιωάννης Ανθόπουλος με ποινή κάθειρξης 15 ετών με αναστολή, για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος επίσης.












Συγκλόνισαν η μητέρα και η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο μνημόσυνο στους Βουλιαράτες
Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018: Η μητέρα του Κατσίφα, κ. Βασιλεία και η αδελφή του Ερμιόνη ξέσπασαν στο μνημόσυνο των 40ημερών από τη δολοφονία του στους Βουλιαράτες και κατηγόρησαν ευθέως τον αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα για την ωμή δολοφονία του ασυμβίβαστου Κωνσταντίνου, που διψούσε για Ελλάδα και Ελευθερία.

Η μάνα με την αλύγιστη ελληνική καρδιά που ανέθρεψε τον μεγάλο ήρωα της Βορείου Ηπείρου ξέσπασε και φώναζε: «Θέλω να γίνω σαν την Τζαβέλαινα να σκοτώσω τον Ράμα! Γιατί μου πήρε τον λεβέντη μου, για ποιο λόγο μου το σκότωσε το παιδί μου; Έναν γίγαντα, ατρόμητο, ζωή μου! Που είχες την παλικαριά, ζωή μου, να βγούνε καμιά 15αριά, ζωή μου, να τους ξαπλώσουν όλους, ζωή μου. Να καθαρίσει ο τόπος λεβεντιά μου, θα σου πάρω εγώ το αίμα (πίσω), ζωή μου. Εγώ η μανούλα σου. Που τα μιλάγαμε όλα μαζί, ζωή μου. Η Σημαία της Θεσσαλονίκης (συλλαλητήριο για Μακεδονία), ζωή μου. Μαζί την κάναμε, λεβεντιά μου, ψυχή μου, Ψυχή μου»!










1 δισ. επιπλέον φόροι για τα λαϊκά στρώματα με τον πρώτο «μεταμνημονιακό» λογαριασμό
Το ΚΚΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για νέους άδικους πολέμους» Ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αναφορικά με την «έξοδο της χώρας από τα μνημόνια» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «με τον πρώτο «μεταμνημονιακό» προϋπολογισμό τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν 1 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους». Τονίζει επιπλέον ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για νέους άδικους πολέμους».
Ως προς την Συνταγματική Αναθεώρηση, αναφέρει, μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι το ΚΚΕ χωρίς αυταπάτες περί «προοδευτικού» Συντάγματος καταθέτει – με στόχο να γίνουν αντικείμενο διεκδίκησης του εργατικού-λαϊκού κινήματος – συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν στην προστασία και διεύρυνση των λαϊκών, δημοκρατικών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών ελευθεριών, και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Υπογραμμίζει ότι το εργατικό-λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το φασιστικό-ρατσιστικό δηλητήριο «ξεμπερδεύοντας με το κεφάλαιο και την εξουσία του, που επωάζει το αυγό του φιδιού στη δημοκρατική της εκδοχή, για να χρησιμοποιήσει το τέρας όταν το χρειαστεί στη φασιστική της εκδοχή», μιλώντας στο ΑΠΕ. Ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019 επισημαίνει ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι δύναμη και όρος για την λαϊκή αντεπίθεση, για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, τις κατευθύνσεις και τα δεσμά της ΕΕ, τις κυβερνήσεις που την υλοποιούν, τους Δήμους και τις Περιφέρειες που τις προωθούν.
Στον τίτλο «Ανοίγουμε πανιά στον καινούργιο αιώνα, για το δίκιο του λαού, το νέο κόσμο το σοσιαλισμό» αναφέρει επίσης ότι αποτυπώνεται με το καλύτερο τρόπο η κατεύθυνση της συνέχειας της πορείας του ΚΚΕ στον 21ο αιώνα.

Μιλώντας για την κατάσταση στο διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, λέει ότι «μας απασχολεί διαρκώς η ανάγκη να διαμορφωθούν οι βάσεις για την κατάκτηση προγραμματικής-ιδεολογικής ενότητας και ενιαίας επαναστατικής στρατηγικής σύγκρουσης με το κεφάλαιο και το εκμεταλλευτικό σύστημα, με τον οπορτουνισμό».








Πάνος Καμμένος: Η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι νεκρή

Το χάσμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό και την «Συμφωνία των Πρεσπών», όπως δείχνουν οι νέες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, είναι αγεφύρωτο. Κι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από την Πέμπτη στη Ρωσία για τις συναντήσεις με τον Ρώσο Πρωθυπουργό και τον Ρώσο πρόεδρο, ο κυβερνητικός του εταίρος, βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό με τις δηλώσεις του για την «Συμφωνία των Πρεσπών».
«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης «Συμφωνίας των Πρεσπών», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
«Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.








ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΑΕΦ
07/12/2018: Ο κ. Τσίπρας πιστεύουμε τώρα να αντιλαμβάνεται την πλάνη του και το τραγικό του ολίσθημα, να πάει στις Πρέσπες και να υπογράψει μαζί με τον Κοτζιά την μειοδοτική και επαίσχυντη συμφωνία, που επιτρέπει στους Σκοπιανούς να δρομολογήσουν τα σχέδιά τους για δήθεν μειονότητες εντός Ελλάδος, για Μακεδονία του Αιγαίου και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η μόνη λύση κατά την Ένωση Κεντρώων, είναι να προκηρυχθούν εκλογές στην Ελλάδα και την απόφαση για το Σκοπιανό να πάρει η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές…









Στ. Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθώ σε κανένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας
Ο κ. Θεοδωράκης σε δηλώσεις του,. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθώ σε κανένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή και θα είμαι εκεί» είπε και υπογράμμισε: «Το Ποτάμι δεν είναι από τα παλιά κόμματα. Και ο Σταύρος δεν είναι από τους παλιούς αρχηγούς. Δεν παζαρεύουν, δεν διαπραγματεύονται τις αρχές τους και κινούμαστε πάντοτε με τη σκέψη στο πατριωτικά καλό και όχι στο κομματικά καλό. Δεν αλλάζουμε επειδή σήμερα φυσάει ένας διαφορετικός άνεμος. Θα πρέπει – και σε αυτό θα επιμείνουμε – να υποσχεθούμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο, ειρηνικό και με πολλά χαμόγελα μέλλον. Αυτή είναι η σκέψη μας και με αυτές τις σκέψεις θα πορευτούμε στις αποφάσεις μας στη Βουλή, όταν έρθει η ώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια