Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ




ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr



Οπλικά συστήματα
Το State Department «ισοπεδώνει» την Άγκυρα:
«Ανόητες οι δηλώσεις για F-35 & S-400, θα επιβληθούν κυρώσεις» – Σαφές μήνυμα από τις ΗΠΑ

Σαφές μήνυμα απέστειλε εκ νέου το State Department προς την Άγκυρα, για τις δηλώσεις Τούρκου πολιτικού περί ταυτόχρονης απόκτησης του ρωσικού συστήματος S-400, αλλά και των αμερικανικών μαχητικών F-35. Το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά πως την συνεργασία Άγκυρας-Μόσχας στην αμυντική βιομηχανία θα ακολουθήσουν σφοδρές κυρώσεις, ενώ η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μαχητικών απειλείται άμεσα. Όπως όλα δείχνουν το καθεστώς Ερντογάν δεν πτοείται από τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και συνεχίζει να έχει ψευδαισθήσεις για κυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Μεσογείου, αλλά και της Μέσης Ανατολής, μέσω αναβάθμισης της αμυντικής βιομηχανίας και των οπλικών συστημάτων των ΤΕΔ.
Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, και διαψεύδει και αδειάζει τις επίσημες αρχές της Τουρκίας, οι οποίες στο πιο υψηλό επίπεδο διαδίδουν ότι τα «βρήκαν» με τους Αμερικανούς, οι οποίοι θα τους επιτρέψουν δήθεν, και να εγκαταστήσουν τους S-400, και να παραλάβουν τα μαχητικά αεροπλάνα F-35. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί είναι το μήνυμα της Ουάσιγκτον στην Άγκυρα.
To Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε σε σχετική ερώτηση του καναλιού OPEN και της ιστοσελίδας Hellas Journal, με αφορμή τις πομπώδεις, αλλά ανόητες δηλώσεις του προέδρου της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η χώρα του πρόκειται να προχωρήσει κανονικά στην απόκτηση τόσο του ρωσικού συστήματος όσο και τα αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε επίσημα και δημόσια, για μια ακόμα φορά, πως η απόκτηση των S-400, θα μπορούσε να επιφέρει κυρώσεις και να θέσει σε κίνδυνο την παράδοση των F-35 στην Τουρκία αλλά και τη γενικότερη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα βιομηχανικής παραγωγής. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος ανέφερε:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστήσει σαφές εδώ και αρκετό διάστημα ότι επιθυμούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για την αεροπορική και πυραυλική της άμυνα και ότι έχουμε πολύ σοβαρές ανησυχίες για τα σχέδιά της για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400. Έχουμε προειδοποιήσει την Τουρκία ότι η ενδεχόμενη απόκτηση του πυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος S-400 θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA) και να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα F-35 –και για την απόκτηση αεροσκαφών και για τη βιομηχανική συμμετοχή της».
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί Τούρκων αξιωματούχων ότι έχουν έρθει σε συνεννόηση με την αμερικανική πλευρά για να της επιτρέψει την εγκατάσταση των S-400, τους οποίους αναμένει να παραλάβει τον Ιούλιο του 2019.


Πηγή: Πενταπόσταγμα.gr










Η Ευρώπη θα πλημμυρίσει με ναρκωτικά, μετανάστες και τρομοκρατία, προειδοποίησε ο Πρόεδρος του Ιράν

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018: Οι αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν θα γυρίσουν μπούμερανγκ στις ΗΠΑ και θα πλήξουν συνολικά τη Δύση προειδοποιεί ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί. Σε διάγγελμά του, που μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική κρατική τηλεόραση, διεμήνυσε πως εάν οι κυρώσεις λυγίσουν το Ιράν η Δύση θα έρθει αντιμέτωπη με ένα «τσουνάμι» ναρκωτικών και τρομοκρατικών επιθέσεων. Προειδοποιώ όσους επιβάλλουν κυρώσεις πως εάν πληγεί η ικανότητα του Ιράν να καταπολεμήσει το εμπόριο ναρκωτικών και την τρομοκρατία, τότε αυτοί δεν πρόκειται να νοιώθουν ασφαλείς από ένα επικείμενο τσουνάμι από ναρκωτικά, μετανάστες, βόμβες και τρομοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ιρανός πρόεδρος επανέλαβε τα περί «οικονομικού πολέμου» και «οικονομικής τρομοκρατίας» εκ μέρους των ΗΠΑ και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην συμπλεύσει με την Ουάσιγκτον, αλλά να σεβαστεί την πολυμερή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Από την πλευρά του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Zαρίφ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι πωλούν τεράστιες ποσότητες όπλων στη Μέση Ανατολή, μετατρέποντάς την σε μία «πυριτιδαποθήκη».










ITAΛIA
Συγκλονιστικές στιγμές στην Ρώμη – Υψώθηκε η Ελληνική σημαία στην ομιλία Σαλβίνι:
«Στόχος να συντρίψουμε την παγκοσμιοποίηση»

Συγκλονιστικές στιγμές είχαμε χθες στην Ρώμη. Ελληνικές και Ιταλικές σημαίες ανέμιζαν στην κεντρική πλατείας της Ρώμης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του Μ. Σαλβίνι. Πρόκειται για ένα συμβολικό γεγονός, ενώ η σημαία μας βρισκόταν σε πρώτο πλάνο. Πέρασε ένας ισχυρός μήνυμα, καθώς Ιταλία και Ελλάδα είναι οι χώρες που έβαλαν τους θεμέλιους λίθους της Ευρώπης. Έτσι αυτές οι δύο χώρες, πρέπει και μπορούν να πολεμήσουν την παγκοσμιοποίηση, αυτό ήταν εξάλλου το κεντρικό σύνθημα. Είναι η νέα στρατηγική κίνηση του Μ. Σαλβίνι: δυναμική μετάβαση στη Ρώμη με κινητοποίηση στην πλατεία του Λαού της Αιώνιας Πόλης. Κύριο σύνθημα της χθεσινής συγκέντρωσης ήταν «πρώτα οι Ιταλοί, από τα λόγια στα έργα».
Από νωρίς το πρωί έφτασαν πούλμαν και τρένα από όλη την Ιταλία. Από την μία, ο Γραμματέας της Λέγκα θέλει να αυξήσει την δύναμή του στην κεντρική και νότια Ιταλία στοχεύοντας και στην κατάκτηση του δήμου της πρωτεύουσας. Από την άλλη, «διαφημίζει» την αύξηση της επιρροής του σε όλη την χώρα αφού στην πρόθεση ψήφου πλέον η Λέγκα ξεπερνά το 31% ενώ τα Πέντε Αστέρια «σταματούν» στο 26%. «Δεν είναι μια κινητοποίηση κατά της Ευρώπης αλλά για να την αλλάξουμε εκ των έσω» επιμένει ο Σαλβίνι. «Ακολουθούμε σωστή πορεία και αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι εκπρόσωποι των ισχυρών εξουσιών μας πολεμούν. Κάνουμε αναγκαία πράγματα, αυτά που χρειάζονται εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα.
Η κύρια αναφορά του είναι στις ενώσεις βιομηχάνων και βιοτεχνών, οι οποίες κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν στηρίζει με αποφασιστικό τρόπο, την οικονομική ανάπτυξη. «Έχουμε ανάγκη την ταυτότητα και την ψυχή, τις οποίες κάποιοι έχασαν εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος θεωρεί ότι οι άμεσες προτεραιότητες είναι «ο αμοιβαίος σεβασμός, η εργασία και η πρόοδος».


Πηγή: Πενταπόσταγμα.gr του Ανδρέα Μουντζουρούλια Δεκέμβριος 9, 2018








Κίτρινα Γιλέκα: Νεκρή πόλη το Παρίσι, κλειστά μαγαζιά, μουσεία, μετρό -Τεθωρακισμένα στους δρόμους, 100άδες συλλήψεις

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018: Νεκρή πόλη θυμίζει σήμερα το Παρίσι εν αναμονή της τέταρτης -και όπως πολλοί φοβούνται σκληρότερης έως τώρα – διαμαρτυρίας των «κίτρινων γιλέκων» για το υψηλό κόστος διαβίωσης.

Περίπου 90.000 αστυνομικοί έχουν πάρει θέσεις μάχης σ’ ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων 8.000 μόνον και 12 θωρακισμένα οχήματα μόνον στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου είναι κλειστός ο πύργος του Άιφελ, ενώ έχουν κατεβάσει ρολά η Όπερα Γκαρνιέ, το Λούβρο και άλλα μουσεία καθώς και σταθμοί του μετρό.








Αυτά είναι τα Σκόπια, η χώρα των πιθήκων!-Όλα τα στοιχεία που συναποτελούν ένα έθνος κλεμμένα και δανεικά!

Αυτά τα λίγα στοιχεία που χρειάζεται ένα κράτος για να θεωρηθεί έθνος όπως η χώρα, η γλώσσα και η ιστορία, αυτά τα λίγα στοιχεία στο κράτος των Σκοπίων είναι όλα δανεικά και κλεμμένα! Αυτός ο κόσμος, έρχεται να μας μιλήσει για «αρχαία Μακεδονία» και την ψευδο-μακεδονική τους γλώσσα, και μάλιστα έχει την παράλογη απαίτηση να την διδαχτούμε κιόλας στα ελληνικά σχολεία!
Από εκεί και μόνο φαίνεται η έντονη ανάγκη αυτού του κράτους να καπηλευτεί την ιστορία μας προκειμένου να συγκροτηθεί, καθώς η έλλειψη που προϋπήρχε τους καθιστά, αν βγάλεις όσα έκλεψαν, ανύπαρκτους!
Την επόμενη φορά που θα σας πουν για την ψευδο-Μακεδονική τους γλώσσα, θυμίστε τους ότι είναι ένα μείγμα κλεμμένων φυλών και ότι η διαστρέβλωση της αλήθειας και της Ιστορίας δεν θα περάσει!

Από Σταυρούλα 09/12/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια