Ο "Κορίνθιος" σχολιάζει...
Η οργάνωση εξαπολύει επίσης «βολές» κατά της ηγεσίας του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής… Κάθε σκεπτόμενος και ενεργός Έλληνας πολίτης, διαβάζοντας την παραπάνω είδηση, που δημοσιεύθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες από την επίθεση στα δύο αυτά ΜΜΕ, κάνει τις δικές του σκέψεις. Και αυτές δεν μπορούν με τίποτα να διαχωρίσουν τις κυβερνητικές σχέσεις με τον εξουσιαστικό χώρο, που λυμαίνεται την χώρα τα τελευταία χρόνια… Η «σύμπτωση»που τα δύο αυτά ΜΜΕ έχουν καταγγελθεί για αντικυβερνητική πολιτική, είναι τυχαία ή κρύβεται πίσω από την κουρτίνα κάποια «Μαύρη Επιχείρηση Εκφοβισμού ; »
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν σχεδιάζει να επικαλεστεί εξουσίες έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει την κρίση, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει, στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού κατά το τηλεοπτικό του διάγγελμα, ανέφερε η Washington Post . Ο Πενς δήλωσε εξάλλου ότι η αποφασιστικότητα του Τραμπ για την ανέγερση του τείχους έρχεται από την έντονη επιθυμία του να προστατέψει τον αμερικανικό λαό. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος θα πει στον αμερικανικό λαό ότι η χώρα χρειάζεται ένα τείχος καθώς κατά μέσο όρο 2.000 άνθρωποι επιχειρούν καθημερινά να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ... Εμείς είχαμε τον φράκτη του Έβρου και ο Τσίπρας τον κατάργησε ο ψευτοσωτήρας του Έθνους...
Από τη δεκαετία του ’90 εκατομμύρια Ουκρανοί ανήκουν σε δυο εκκλησιαστικές ομάδες: στο «Πατριαρχείο του Κιέβου» και στην «Αυτοκέφαλη Εκκλησία». Η απόσχιση των δυο αυτών εκκλησιών από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία ανήκει στο Πατριαρχείο της Μόσχας και η ανεξαρτητοποίησή τους δεν αναγνωρίζονταν και τα μέλη τους συχνά χαρακτηρίζονταν σχισματικοί. Για αρκετό καιρό οι άλλες ορθόδοξες εκκλησίες θεωρούσαν τη διάσπαση εσωτερικό ζήτημα της ρωσικής εκκλησίας. Ωστόσο το αργότερο μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία και τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία έγινε ξεκάθαρο ότι κάτι θα άλλαζε….
Με το να αναφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας σε 3,5 χρόνια διακυβέρνησης είναι ως να διαγράφει το πρώτο εξάμηνο της δικής του πρωθυπουργίας, ως να μην το περιλαμβάνει στην περίοδο κατά την οποία, κατά δήλωσή του, δεν δείλιασε «μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο».Όμως, αυτός κυβερνούσε τότε και μάλιστα όλοι θυμόμαστε ότι ήταν η περίοδος που θεωρούσε ότι μπορούσε να συγκρουστεί με την Τρόικα, να μην αποδεχτεί όλες τις απαιτήσεις της, να διεκδικήσει αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και τέλος των μνημονίων. Είναι η περίοδος με κεντρική φιγούρα, πέραν του ίδιου του πρωθυπουργού, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη που άφησε το δικό του στίγμα στις συναντήσεις με τους εκπροσώπου της Τρόικα και για ένα διάστημα θεωρήθηκε σχεδόν το σύμβολο της ανυπακοής στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, για να κατηγορηθεί αργότερα, εμμέσως και από τους τέως συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, για μια ατελέσφορη και ζημιογόνα αντιπαράθεση. Είναι ακόμη η περίοδος όπου ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ενιαίος, όπου είναι υπουργοί ορισμένοι από τους σημερινούς μεγαλύτερους επικριτές του, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Κώστας Ήσυχoς, ενώ πρόεδρος της Βουλής είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου που κανείς δεν φανταζόταν τότε ότι σύντομα θα ακολουθούσε το δικό της δρόμο διεκδικώντας να είναι η νέμεση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Είναι, τέλος, η περίοδος όπου στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ταυτόχρονα διαπραγμάτευση αλλά συμπεριφέρονται ακόμη ως να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν αυτοτελή πολιτική στα υπουργεία τους.
Αφήστε ένα σχόλιο