ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ : Ο Μαρξισμός και η Θρησκεία
Του ΧΡΙΣΤΟΥ ΦΑΡΑΝΤΑΤΟΥ *
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΝ
θρησκεία είναι η πίστις του ανθρώπου στην ύπαρξη ενός ανωτάτου όντος, του Θεού, που ρυθμίζει την ύπαρξη και λειτουργία του σύμπαντος κόσμου. Εμείς οι Έλληνες είμεθα στο σύνολο μας σχεδόν ορθόδοξοι χριστιανοί, αποτελούντες το πλήρωμα της Ορθοδόξου Ανατολικής (ή Ελληνικής) Εκκλησίας, μετά την απόσχιση της Δυτικής (Παπικής) Εκκλησίας, με το δημιουργηθέν σχίσμα των Εκκλησιών (1054). Υπάρχουν στον χριστιανισμό διάφορες άλλες ομολογίες και αιρέσεις (Διαμαρτυρόμενοι, Αγγλικανοί, Ευαγγελιστές, Κόπτες κ.ά.), αλλά και άλλες θρησκείες (Μουσουλμάνοι, Βουδδιστές, Κομφουκιανιστές, Βραχμανιστές κ.ά.).
Μαρξισμός ονομάσθη η θεωρία του Γερμανοεβραίου οικονομολόγου και φιλοσόφου Καρόλου Μαρξ (1818-1883), σύμφωνα με την οποία η κάθε πραγματικότης είναι αυστηρώς υλική.
Φιλοσοφία του Μαρξισμού είναι ο διαλεκτικός υλισμός. Η διαλεκτική αναφέρεται κατά λέξη στην τέχνη του ορθώς διαλέγεσθαι, με ερωταποκρίσεις μέσω των οποίων οδηγούμεθα στην εύρεση της αληθείας. Εφευρέτης της διαλεκτικής ήτο ο Ζήνων ο Ελεάτης (5°^ αι. π.Χ.), αλλά δεξιοτέχνες στη χρησιμοποίηση του όρου ήταν οι σοφιστές, οι σύγχρονοι του Σωκράτους (470-399 π.Χ.). Κατ’ αυτούς «αληθές είναι ό,τι πιστεύει έκαστος ως αγαθόν και αληθές». Κατά τον κορυφαίον των φιλοσόφων Πλάτωνα (427- 347 π.Χ.) η διαλεκτική μέθοδος είναι ανάλυση και σύνθεση ιδεών και σημαίνει την πορεία της σκέψεως από το γενικό στο μερικό με την διαίρεση και από το μερικό στο γενικό με την σύνθεση.
Ο Κ. Μαρξ απεμόνωσε τον ορθολογικό πυρήνα της σκέψεως, διαβεβαιών, ότι κάθε κοινωνία συνιστά σύστημα δυνάμεων που αλληλοεπενεργούν και το οποίο σε κάποιο δεδομένο κρίσιμο σημείο της κοινωνικής εξελίξεως θα μεταβληθεί αποτόμως σε ποιοτική διαφορά και νέο σύστημα, του οποίου οι φυσικοί νόμοι θα αποτελέσουν το αντίθετο των υφισταμένων κοινωνικών νόμων.
Συνεργάτης του Μαρξ υπήρξε ο Γερμανός κοινωνιολόγος Φρειδερίκος Ένγκελς (1820-1895), όπου μαζί συνέταξαν το κομμουνιστικό μανιφέστο (1848), περιέχον τις θεμελιώδεις αρχές του Κομμουνισμού, το οποίο τελειώνει με τη φράση «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε», που απετέλεσε το παγκόσμιο σύνθημα του κομμουνισμού.
Οι θεωρίες του Μαρξ απετέλεσαν την πηγή του Λενινισμού. Ο Λενινισμός αποτελεί το σύνολον των θεωριών του γνωστού μας Λένιν, που είναι το ψευδώνυμο του ηγέτου της ρωσσικής Επαναστάσεως των Μπολσεβίκων (25 Οκτ. ~ 7 Νοε. 1917) Βλαδίμηρου Ήλιτς Ουλιάνωφ (1870-1924), που έφερε τους κομμουνιστές στην εξουσία, ανατραπείσης βιαίως της νομίμου δημοκρατικής κυβερνήσεως του Αλεξάνδρου Κερένσκυ (1881- 1970).
Ο Βλ. Λένιν εδήλωσε, ότι «επέταξε τον Σταυρόν εις την κόπρον» και έκτοτε ήρχισαν οργανωμένοι αγώνες κατά της χριστιανικής πίστεως, με σύνθημα «κάτω ο ουρανός!».
Η αθεΐα είναι ο καταστροφεύς των ανθρώπων. Αυτή είναι το πραγματικόν όπιον του λαού. Προορισμός των ανθρώπων δεν είναι οι πάσης φύσεως απολαύσεις, είναι η ηθική, η έννομος τάξις και η
χριστιανική ζωή. Αφού δεν υπάρχει Θεός, επιτρέπεται πάσης φύσεως παρανομία, ανυπακοή, εγκληματικότης και αναρχία.
Ο Μαρξισμός αναθεματίζει και πολεμά κυρίως τον χριστιανισμό, με βαρύτητα την ορθοδοξία, καθότι η Ρωσσία, στην οποία επεκράτησε ο κομμουνισμός, είναι ορθόδοξος χώρα.
Ο Κομμουνισμός ομιλεί περί αταξικής κοινωνίας και καταργήσεως των ταξικών διαιρέσεων, πράγμα, που θα πραγματοποιηθεί με την «πάλη των τάξεων» και την εγκαθίδρυση της «δικτατορίας του προλεταριάτου».
Εγνωρίσαμε τον κομμουνισμό και ιδιαιτέρως οι δεινοπαθήσαντες λαοί της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων και απεδείχθη ως το επαχθέστερο και το πλέον εγκληματικό καθεστώς της υφηλίου, αλλά ευτυχώς απηλλάγη ο κόσμος από την ερυθράν τυραννίαν και την γάγγραιναν, που είχε νεκρώσει τον νουν και την καρδία των ανθρώπων, δημιουργήσασα κοινωνική σήψη και ψυχικό μαρασμό. Και έτσι τα διάφορα ΚΚ από πρωτοπόροι της εργατικής τάξεως, εξελίχθησαν σε απαίσιους και σκληρούς δεσμώτες της, αλλά και στυγνούς εκμεταλλευτές της.
Παρά τις σκληρές εμπειρίες και τα παθήματα των δοκιμασθέντων λαών υφίστανται σήμερα στην πατρίδα μας, δυστυχώς, άθεοι κομμουνιστές, που συγκροτούν την παρούσα κυβέρνηση μας, οι οποίοι παρέδωσαν τα όσια και ιερά του έθνους μας στους εχθρούς της πατρίδος, παραμένοντες πιστοί στις παλαιές δοξασίες του ΚΚΕ, που είχε στο ενεργητικό του, πλην των άλλων, τους τρεις αιματηρούς ενόπλους γύρους δια να καταλάβει την εξουσία, με αποκορύφωμα τον γνωστό μας συμμοριτοπόλεμο (1946-’49). Και το δυστύχημα είναι, ότι τους στηρίζει και μια μικρά μερίς δήθεν ορθοφρονούντων πολιτικών, οι οποίοι έχουν καταστεί συνυπεύθυνοι, διότι με την απαράδεκτη στάση τους τους διατηρούν στην εξουσία, με απώτερο στόχο να απολαμβάνουν τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από την κοινή διακυβέρνηση.
(Συνεχίζεται)
* Ο κ. Χρίστος Φαραντάτος, είναι Υποστράτηγος ε.α. διαμένων στην Αθήνα
Αφήστε ένα σχόλιο