Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ : Ποίος κοροϊδεύει ποιόν ; Εμείς ή οι Σκοπιανοί ;



Οι Σκοπιανοί δεν έκαναν τις απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές; Χαμός γίνεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη Βουλή ό,που διασταυρώνουν τα ξίφη του διαλόγου πάνω σε ένα σοβαρό θέμα που ξεσκεπάστηκε κατά τη διάρκεια έναρξης σύζήτησης για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Ούτε το κείμενο του νέου Συντάγματος των Σκοπίων, δεν μπήκαν στον κόπο οι κύριοι της κυβέρνησης να καταθέσουν στην Βουλή. Αυτό το κατήγγειλε επίσημα η Νέα Δημοκρατία και είναι πρωτάκουστο να συζητάνε χωρίς τα επίσημα στοιχεία μίας Εθνικής σημασίας Συμφωνίας. Ζούμε ημέρες περίεργες, σκοτεινές και γενικότερα άσχημες. Ήρθε μια Συμφωνία που παραχωρεί ΟΝΟΜΑ και ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ σε ΞΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ. Είναι δυνατόν; Και όμως ΕΙΝΑΙ. Φτάσαμε στο σημείο, να κατηγορεί ο ένας τον άλλο στην Βουλή, για αφανείς διαδικασίες. Αφανείς διαδικασίες για ένα θέμα, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ. Μιλάμε για ένα θέμα Εθνικής επιβίωσης στην κυριολεξία, επισημαίνει ο πάντα καλά πληροφορημένος Δήμος Λιακόπουλος.
Nα κατατεθεί στη Βουλή το πλήρες επίσημο και κωδικοποιημένο κείμενο του νέου Συντάγματος των Σκοπίων και μαζί και το προοίμιό του, ζητά η ΝΔ επισημαίνοντας πως το αίτημα αυτό καθίσταται επιτακτικό καθώς στο εν λόγω κείμενο υπήρχαν πάντα οι περισσότερες αλυτρωτικές αναφορές και μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί καν σαφές αν η αλλαγή του ονόματος, βάσει της 32ης τροποποίησης, αφορά και το προοίμιο. Στη ΝΔ υποστηρίζουν πως οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν μια ιστορική Συμφωνία χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς κυρώνουν, προσθέτοντας πως «όσα συμβαίνουν στην Βουλή για τρίτη συνεχόμενη μέρα για ένα μείζον εθνικό θέμα είναι κατά κυριολεξία πρωτόγνωρα και επιβεβαιώνουν τις χειρότερες ανησυχίες μας, γιατί η κυβέρνηση όχι μόνον παραχωρεί στο γειτονικό κράτος τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, αλλά έχει προβεί και σε άλλες απαράδεκτες υποχωρήσεις τις οποίες επιχειρεί να αποκρύψει από το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό».
Μέχρι χθες ο αναπληρωτής υπουργός του κ. Τσίπρα, Γιώργος Κατρούγκαλος, «είχε καταθέσει στο Κοινοβούλιο το υφιστάμενο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, που φέρει τον τίτλο «Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και το οποίο, όπως είπε, το κατέβασε από το ίντερνετ, ενώ θα όφειλε αυτονοήτως να καταθέσει το νέο επίσημο ολοκληρωμένο και κωδικοποιημένο κείμενο του αναθεωρημένου Σκοπιανού Συντάγματος και μια ρηματική διακοίνωση με τροποποιήσεις στις οποίες μάλιστα υπάρχουν τρεις ρητές αναφορές σε «μακεδονικό λαό». Σύμφωνα με τη ΝΔ, μέχρι στιγμής καμία συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως υποχρέωνε ρητά τη γειτονική μας χώρα η Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που, παραδέχθηκε και η κυβέρνηση υπό την πίεση της ΝΔ.
«Το γεγονός αυτό, ωστόσο, συνιστά ευθεία παραβίαση της Συμφωνίας εκ μέρους των Σκοπίων με την ανοχή της κυβέρνησης, καθώς επιτρέπει στα Σκόπια να ολοκληρώσουν την αναθεώρηση μετά την διασφάλιση της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ. Σε ένα ζήτημα μείζονος εθνικής ευαισθησίας που δεσμεύει εσαεί την Ελλάδα, οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς θα κυρώσουν. Δηλαδή θα ψηφίσουν εν κενώ καθώς δεν έχουν υπάρξει επαρκείς διευκρινίσεις από την πλευρά των Σκοπίων» επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ Αυτό πλέον δεν αποτελεί απλή Προδοσία, αλλά Εθνική Προδοσία , που σηκώνει άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης… 

«Ο Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια