Header Ads

Ο Νότης Μαριάς ξεγυμνώνει τις μηχανοραφίες της Συμφωνίας των Πρεσπών / Όλοι στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία μας


Αθήνα, 21/01/2019

Τελικά ο Α. Τσίπρας βρήκε τους έξι πρόθυμους προκειμένου να διασφαλίσει τον πολυπόθητο αριθμό των 151 βουλευτών που τον κρατούν προς στιγμή στη θέση του πρωθυπουργού και απ’ ότι φαίνεται δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα η ετερόκλητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία-κουρελού η οποία ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο και για την κατάθεση στην Βουλή της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών. Με ταχείς άλλωστε ρυθμούς ο Ζάεφ φρόντισε να τελειώσει τη δική του δουλειά και με Ρημαντική Διακοίνωση να διαβιβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μαζί μάλιστα με σχετική δήθεν διευκρίνηση για το ζήτημα της «εθνότητας» στα μέτρα ακριβώς που είχαν προτείνει οι αλβανοσκοπιανοί βουλευτές. Με τη μόνη διαφορά ότι οι απαιτήσεις των αλβανοσκοπιανών για το ζήτημα της μη ύπαρξης δήθεν «μακεδονικής εθνότητας» δεν ενσωματώθηκαν στο σκοπιανό Σύνταγμα προκειμένου να έχουν και συνταγματική ισχύ και μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών να παράξουν και έννομες δεσμεύσεις erga omnes. Επομένως οι θριαμβολογίες Τσίπρα στην Βουλή για το ζήτημα αυτό μόνο επικοινωνιακή αξία μπορεί να έχουν.
Πάντως το βασικό θέμα σε σχέση με τις υποχρεώσεις των σκοπιανών κινείται σε δύο επίπεδα.
Αφενός μεν στη διατήρηση των σκοπιανών αλυτρωτισμών και στο νέο Σύνταγμα του μορφώματος και αφετέρου σ’ αυτήν καθ΄ αυτήν την μη τήρηση της νομιμότητας της σκοπιανής έννομης τάξης κατά τη διαδικασία της οικείας συνταγματικής αναθεώρησης.
Όπως έχουμε ήδη επισημάνει το αποτέλεσμα του δήθεν «ΝΑΙ» στο σκοπιανό δημοψήφισμα του Ιουλίου 2018 είναι άκυρο καθώς η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ήταν κάτω από το 50%, για την ακρίβεια μόνο 36,91%, οπότε και σύμφωνα με το Σύνταγμα του μορφώματος το δημοψήφισμα είναι άκυρο. Επιπλέον ο Πρόεδρος των Σκοπίων δεν υπέγραψε το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και τα σχετικά κείμενα των 4 συνταγματικών τροπολογίων και του συνοδευτικού εφαρμοστικού συνταγματικού νόμου. Αντίθετα οι σχετικοί νόμοι και τα ΠΔ υπογράφτηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής κατά παράβαση του Συνταγματος των Σκοπίων, θέμα το οποίο θα κριθεί τελικά από τα σκοπιανά δικαστήρια. Οπότε μπορεί να έχουμε και ακύρωση της διαδικασίας, ενώ η Ελλάδα θα έχει ήδη κυρώσει τις Πρέσπες και τα Σκόπια θα έχουν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ!!!
Επιπλέον όπως επισημάναμε και σε προγενέστερη αρθρογραφία μας οι σκοπιανοί αλυτρωτισμοί διατηρούνται και στο νέο Σύνταγμα των Σκοπίων αφού στο προοίμιο του συντάγματός τους γίνεται αναφορά στην πρώτη συνεδρίαση της ASNOM όπου αναφέρεται ρητά το δήθεν δικαίωμα αυτοδιάθεσης του δήθεν «μακεδονικού έθνους», ενώ στο άρθρο 36 συνεχίζονται οι αλυτρωτικές αναφορές σε «δήθεν Μακεδονία» και δήθεν «μακεδονικό λαό». Έτσι με βάση αυτά τα δεδομένα τα Σκόπια δεν έχουν τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών που προβλέπει πλήρη εξάλειψη των σκοπιανών αλυτρωτισμών από το Σύνταγμά τους. Ως εκ τούτου η Συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή και η κυβέρνηση δεν δικαιούται καν να τη φέρει προς κύρωση στη Βουλή.
Επιπλέον στο βαθμό που η κυβέρνηση επιχειρήσει να κυρώσει τις Πρέσπες τότε οφείλει να προχωρήσει πρώτα σε δημοψήφισμα προκειμένου να κληθεί να κρίνει σχετικά ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός. Και αυτό τόσο γιατί πρόκειται για ένα κορυφαίο Εθνικό Θέμα όσο και γιατί με τις Πρέσπες γίνεται εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στους σκοπιανούς αναφορικά και με την Ελληνική ΑΟΖ σύμφωνα με το άρθρο 13. Και όλα αυτά βεβαίως καθώς έχει διαπιστωθεί η πλήρης δυσαρμονία μεταξύ μιας πιθανολογούμενης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας υπέρ των Πρεσπών και της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Πολύ δε περισσότερο τώρα που παραμένει στην κυβέρνηση ο Α. Τσίπρας με την γνωστή ετερόκλητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία- κουρελού.
Βέβαια ο Α. Τσίπρας δεν πρόκειται να δεχθεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενόψει της βέβαιης ήττας του και για τον λόγο αυτόν θα καταφύγει στη Βουλή. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως ακριβώς λόγω του ότι με τις Πρέσπες εκχωρούνται κατά τα ανωτέρω κυριαρχικά δικαιώματα στους σκοπιανούς επί της Ελληνικής ΑΟΖ η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 180 βουλευτές, διαφορετικά θα έχουμε παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος.
Όπως όμως είχα την ευκαιρία να επισημάνω τη Δευτέρα 14/01/2019 σε ομιλία μου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο «ο Τσίπρας σχεδιάζει χωρίς τον Ελληνικό λαό που ενωμένος θα στείλει αποφασιστικό μήνυμα, μαζικά, ειρηνικά και δημοκρατικά στο Συλλαλητήριο του Συντάγματος την Κυριακή 20 Ιανουαρίου».

Νότης Μαριάς από το Συλλαλητήριο του Συντάγματος: Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό εδώ και τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια