Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ



Τρόμος στο Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών -Έγγραφο βόμβα
Συμφωνία των Πρεσπών: Πανικός στην ελληνική κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί έστειλαν τα έγγραφα για να προχωρήσει η ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων - Δεν υπάρχει υπογραφή του προέδρου των Σκοπίων Ιβάνωφ, αλλά του προέδρου της Βουλής - Παντού αναγράφονται ως Δημοκρατία της Μακεδονίας - Η κυβέρνηση ζητά από το ΝΑΤΟ να καθυστερήσει η διαδικασία της ένταξης του κρατιδίου- Δείτε τα έγγραφα της ντροπής που αποδέχεται ο Αλέξης Τσίπρας Ξαφνική εμπλοκή στην πολυδιαφημιζόμενη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται τώρα να είναι προβληματισμένη για το αν είναι επαρκής η υπογραφή των εγγράφων της ρηματικής διακοίνωσης μόνο από τη Βουλή των Σκοπίων και όχι από τον πρόεδρο του κρατιδίου, ο οποίος αρνείται να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Η εμπλοκή προέκυψε από τις αποκλειστικές πληροφόριες του Newsbomb.gr μετά από επικοινωνία με την δικηγόρο κ. Αριάδνη Νούκα.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο:

Τα Σκόπια δεν ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες - Νομικά έωλη η εισαγωγή της συμφωνίας στη Βουλή Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Δημοκρατία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει στείλει αίτημα στο ΝΑΤΟ να καθυστερήσει η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων μέχρι να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι από το Μαξίμου, ενώ αρχικά βιαζόντουσαν να περάσουν τη συμφωνία με fast track διαδικασίες, τώρα διαρρέουν στον Τύπο και στα ΜΜΕ ότι δεν βιάζονται και ότι η συμφωνία θα συζητηθεί στη Βουλή εξονυχιστικά. Aρκετοί εκτιμούν ότι πρόκειται για πολιτικό τακτικισμό της κυβέρνησης προκειμένου να μεταθέσει για μετά τις εκλογές την κύρωση της συμφωνίας και να πέσει η καυτή πατάτα στην επόμενη κυβέρνηση.








Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών
19 Ιανουαρίου 2019 : Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αναφορά στους αγώνες Κρητικών στη Μακεδονία, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Μοίρες.της Κρήτης το Σάββατο. Είναι κακή συμφωνία και θα είμαστε απέναντι Ο πρόεδρος της ΝΔ, που συνεχίζει τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. «Θα βρεθούμε απέναντι στη συμφωνία.Είναι μια κακή συμφωνία και αυτό το μήνυμα έχει ιδιαίτερη αξία στην Κρήτη, με δεδομένο ότι στις αρχές του 20ου αιώνα Κρητικοί πολέμησαν στη Μακεδονία. Να σας πω ότι και ο παππούς μου Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εθελοντής και πολέμησε σε Μπιζάνι και Σιάτιστα. Κάποιοι συμπολεμιστές του δεν γύρισαν ποτέ. Τη μνήμη τους τιμούμε και την ιστορία τους θυμόμαστε», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε πολίτες που ποτέ μέχρι σήμερα δεν ψήφισαν ΝΔ και βλέπουν ότι πλέον το κόμμα έχει ανανεωθεί. Έκανε αναφορά στις επερχόμενες εκλογές, διευκρινίζοντας ότι εκτός από τις εθνικές, μεγάλη σημασία έχουν τόσο οι ευρωεκλογές, όσο οι δημοτικές και οι περιφερειακές, ζητώντας ο κόσμος να συμμετέχει, να ψηφίσει στις εκλογές και να στηρίξει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε εκλογές και όχι μόνο εθνικές. Δίνουμε ιδιαίτερη πολιτική σημασία στις Περιφερειακές εκλογές και στηρίζουμε τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη κάνοντας πράξη την πολιτική ανανέωση. Σας ζήτω να έρθετε κοντά μας, όχι μόνο τα παραδοσιακά στελέχη. Να καλοδεχθούμε και όσους δεν είχαν ψηφίσει ποτέ ΝΔ και βλέπουν ότι μπορούν να μας εμπιστευτούν τις ελπίδες τους. Βλέπουν ότι κάτι έχει αλλάξει, έχουμε νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες. Στα νέα παιδιά να πω να έρθουν να ψηφίσουν γιατί η αποχή είναι ζιζάνιο και η συμμετοχή βάλσαμο για τη δημοκρατία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους ενώ δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, εφόσον υπάρχει ενότητα. «Ας αφήσουμε τους διχασμούς του παρελθόντος. Με τόσα ανοιχτά μέτωπα δεν μπορούμε να είμαστε διχασμένοι. Σας στέλνω μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε καλύτερα και με την ΝΔ θα τα καταφέρουμε», τόνισε.
Παρέμβαση Σαμαρά για τα επεισόδια με αιχμές!
Το παρών στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με νέα του δήλωση αναφέρεται στα επεισόδια που έγιναν.
Παρέμβαση για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς λέει χαρακτηριστικά: “Τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Όποια προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία“.
Ο Σαμαράς στο συλλαλητήριο Με τεράστια συμμετοχή το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, στο οποίο δίνει το παρών και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Όπως σας ενημέρωσε το newsit.gr, ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στην “καρδιά” της Αθήνας μαζί με την σύζυγό του, Γεωργία, αλλά και πολλά ακόμη πολιτικά πρόσωπα. Ο Αντώνης Σαμαράς, μάλιστα, έκανε και μια δήλωση στις τηλεοπτικές κάμερες για το συλλαλητήριο. Συγκεκριμένα τόνισε: “Είναι διαδήλωση για την Δημοκρατία, για την Ελλάδα, για το δίκαιό μας. Κι όλος ο κόσμος πέρα και πάνω από κόμματα το πιστεύει πολλά χρόνια τώρα και συνεχίζει να το δείχνει”, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός που βρίσκεται στο Σύνταγμα“.









Ο Λοβέρδος προανήγγειλε διαγραφή Θεοχαρόπουλου

Με διαγραφή από την Κ.Ο. της ΔΗΣΥ (ΚΙΝΑΛ) απειλεί τον κ. Θεοχαράπουλο της ΔΗΜΑΡ, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Πρόσθεσε ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος θα αντικατασταθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών που συμμετέχει, από τον κ. Σκανδαλίδη. Για πιθανή διαγραφή Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε σήμερα λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε χαρακτηριστικά:
«Οι 19 από τους 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ θα καταψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών και όλες οι αναστατώσεις που υπήρξαν εξαιτίας ενός ή δύο ανθρώπων θα εξαφανιστούν διότι είναι ζήτημα της Κ.Ο». «Ο κ. Κρεμαστινός θα ψηφίσει κατά» και επανέλαβε ότι, όπως είπε η κ. Γεννηματά, θα υπάρξουν συνέπειες. «Μέχρι αύριο που ξεκινά η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας που είναι μέλος, έχουμε χρόνο να πάρουμε τις αποφάσεις μας» και πρόσθεσε ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος θα αντικατασταθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών που συμμετέχει, από τον κ. Σκανδαλίδη.

«Μπετόν αρμέ η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ» κατά της Συμφωνίας στο θέμα των Πρεσπών διαβεβαίωνε ο κ. Λοβέρδος για να το ακούσει η Ν.Δ. και ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι δεν θα υπάρξει καμία «παραφωνία» και «συντεταγμένα» θα συμφωνούν και τώρα και πάντα. Για να μην υπάρχει καμία παραφωνία αναμάσησε επακριβώς το τελευταίο επιχείρημα που ανακάλυψε η Ν.Δ. για το «μακεδονικό» λαό. Εύρημα στο οποίο κατέληξε η Ν.Δ. ως πρόσχημα κατά της Συμφωνίας όταν κατέρρευσαν από την ρηματική διακοίνωση, τα περί «εθνότητας» και «γλώσσας» που επαναλάμβαναν το τελευταίο διάστημα.








Νίκος Μιχαλολιάκος : Η προδοσία της Μακεδονίας από την αριστερά
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 : Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή κατά την συζήτηση για την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης κατήγγειλε την φημολογούμενη μεθόδευση της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί να περάσει με ταχείες και αντικοινοβουλευτικές διαδικασίες την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.
Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή δεν βρίσκεται σε καμιά συνεργασία ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με την ΝΔ, η Χρυσή Αυγή είναι με το Έθνος και τον Λαό για μια Νέα Ελλάδα. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε για ακόμη μια φορά τον αποκλεισμό και την φίμωση του Εθνικιστικού Κινήματος από τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων που προσφέρουν φιλόξενη στέγη σε ανύπαρκτα και διαλυμένα κόμματα όπως η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ. Ό,τι και να κάνουν όμως η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει!

Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε εκτενώς στην συμφωνία των Πρεσπών, υπενθυμίζοντας πως ήταν ο πρώτος και ο μόνος πολιτικός Αρχηγός που έφερε στην δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά ήδη από τον Οκτώβριο του 2015, καταγγέλλοντας την μυστική διπλωματία και το ξεπούλημα της Μακεδονίας.









Νέες υποκλοπές στον Περισσό καταγγέλλει το ΚΚΕ
18 Ιανουαρίου 2019: «Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά το γεγονός ότι δύο και πλέον χρόνια, μετά το πρώτο κρούσμα, οι αρμόδιες αρχές κωλυσιεργούν απαράδεκτα να καταλήξουν σε πόρισμα» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «το σημερινό νέο κρούσμα τηλεφωνικών συνακροάσεων, στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ, με τρίτους, μεταξύ των οποίων και το τηλεφωνικό κέντρο άλλου κόμματος» σημειώνοντας ότι «προκαλεί τεράστια ερωτηματικά το γεγονός ότι δύο και πλέον χρόνια, μετά το πρώτο κρούσμα, οι αρμόδιες αρχές κωλυσιεργούν απαράδεκτα να καταλήξουν σε πόρισμα». «Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την απαράδεκτη καθυστέρηση αποκάλυψης των υπαίτιων, με αποτέλεσμα τα κρούσματα των τηλεφωνικών συνακροάσεων να συνεχίζονται» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.






Βασίλης Λεβέντης: Και να κυρωθεί, θα ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών


Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση «Τι θα απαντήσουμε στην Ιστορία; Ονομάζετε εθνική γραμμή τις υποχωρήσεις» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Και να κυρωθεί θα ακυρωθεί» προέβλεψε για την Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και κάλεσε τους βουλευτές να εναντιωθούν στην Συμφωνία των Πρεσπών, αναρωτώμενος ότι διαφορετικά «τι θα απαντήσουμε στην Ιστορία;»
Ο Β. Λεβέντης τάχθηκε εναντίον λύσης του Μακεδονικού με χρήση του όρου «Μακεδονικού» σημειώνοντας ότι «ονομάζετε εθνική γραμμή τις υποχωρήσεις». Ο Β. Λεβέντης επέκρινε και την «βιασύνη» για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θέτοντας το ερώτημα «γιατί τέτοια πρεμούρα; Ποίος είναι από πίσω;» κι αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος δέχτηκε πιέσεις από τους πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Δημοκρατία δεν είναι να επιβάλλετε με το ζόρι την άποψή σας στον Ελληνικό λαό

Όσον αφορά τις αφίσες και τις απειλές εναντίον βουλευτών που στηρίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Β. Λεβέντης επισήμανε ότι «είναι ανεπίτρεπτο να απειλείται ένας βουλευτής», αναρωτήθηκε όμως «τί μπορεί να κάνει η πλειοψηφία των πολιτών, να κάτσει να υποστεί το γραμμένο της μοίρας της χωρίς να αντιδράσει;» Ο Β. Λεβέντης εκτίμησε ότι η πλειοψηφία της Βουλής δεν αντικατοπτρίζει την βούληση του λαού για το Μακεδονικό και τόνισε ότι «Δημοκρατία δεν είναι να επιβάλλετε με το ζόρι την άποψή σας στον Ελληνικό λαό».








Ψήφος κατά συνείδηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ανοιχτός ήταν πλέον ο δρόμος για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά από την απόφαση που έλαβε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, η οποία συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης (17/01/2019). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι βουλευτές του κόμματος θα ψήφιζαν κατά συνείδηση. Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε ότι δεν θα αποχωρήσει κανένας από την κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ καταγγέλθηκε, ως πολιτικά ανήθικη η στάση του Σπύρου Δανέλλη.

Έτσι, προς το «ναι» προσανατολίζονταν οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς, προς το «όχι» ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς, πράγμα που θεωρήθηκε ότι διαφωνούν μετά από κοινή ανακοινωσή τους πως είναι έτοιμη για αλλού, ενώ αναμένετο να ξεκαθαρίσει τη στάση του ο Σπύρος Λυκούδης. Το Ποτάμι φυλορροεί… Διαλύθηκε με το μακρό χέρι Τσίπρα...







Επιστολή Καμμένου σε Βούτση για τη Συμφωνία των Πρεσπών
18 Ιανουαρίου 2019: Επιστολή Καμμένου στομ Πρ’οεδρο της Βουλής κ. Βούτση εστάλη για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η επιστολή του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρεται στν διαδικασία μέχρι την ψήφιση της Συμφωνίας. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει πως εάν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή παρά την ενδεχόμενη αντίθετη γνωμοδότηση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, θα αποτελεί «συνταγματικό και βουλευτικό πραξικόπημα».

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, καλεί τον κ. Βούτση να μην προχωρήσει σε τέτοιου είδους ενέργειες καθώς θα αποτελέσουν «νόθευση» και παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. Ο κ. Καμμένος απορρίπτει την θέση ότι ο αριθμός των μελών των διαρκών Επιτροπών μπορούν να αυξηθούν και ότι Επιτροπές έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα καθώς, αναφέρει, στη Βουλή το νομοθετικό έργο ασκεί η Ολομέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια