Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ




ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr





«Εμφύλιος Πόλεμος στην Αλβανία»! Η ΕΕ προετοίμασε σχέδιο για την αποτροπή της αποσταθεροποίησης

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαβίβασε έμμεσο μήνυμα, ότι η ΕΕ θα αναλάβει την τύχη της Αλβανίας. Η ΕΕ εξακολουθεί να παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την πολιτική κατάσταση στην Αλβανία, όπου τα κόμματα έχουν βυθίσει τη χώρα σε μια βαθιά κρίση. Μετά από έντονα μηνύματα που απευθύνθηκαν σε όλους τους πολιτικούς, τόσο στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα όσο και στους ηγέτες της αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα, Σαλί Μπερίσα, Μόνικα Κρουεμάδι, η ΕΕ χτύπησε τον κώδωνα κινδύνου ότι η χώρα μας είναι στο κατώφλι ενός εμφυλίου πολέμου. Αυτή η προειδοποίηση έγινε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση ως πολύ δύσκολη και επικίνδυνη στην Αλβανία.
«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, υπάρχει ένας «εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την σταθερότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ταγιάνι.Με αυτό το έντονο μήνυμα προειδοποιεί όλους τους Αλβανούς πολιτικούς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για μια δυναμική αντιμετώπιση, γιατί ειδικές υπηρεσίες ενδέχεται να προκαλέσουν χάος στη χώρα.
Το μήνυμα Ταγιάνι έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την άφιξη 7 βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ευρωβουλευτές συναντήθηκαν με όλους τους πολιτικούς ηγέτες και τους παρότρυναν να βρουν λύση το συντομότερο δυνατόν, και όχι να εμβαθύνουν περισσότερο την κρίση. Ωστόσο, τα κόμματα συνεχίζουν να παίζουν ‘πινγκ πονγκ’ με κατηγορίες αρνούμενα να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για να σώσουν την Αλβανία από την αποσταθεροποίηση.

Αυτή η κατάσταση έχουν θέσει σε κίνηση τους Ευρωπαίους που φοβούνται έναν πραγματικό πόλεμο μεταξύ των κομμάτων. Αυτός ήταν και ο λόγος που πρόεδρος του ΕΚ έστειλε έμμεσο μήνυμα ότι η ΕΕ θα αναλάβει την τύχη της Αλβανίας, γράφει η αλβανική ‘pamfleti’.

The Hellenic Information Team








Αντιπρόεδρος Exxon Mobil : Η ΝΑ Ευρώπη βασική πηγή ενέργειας

Tην προοπτική ανάδυσης της νοτιοανατολικής Ευρώπης ως μιας νέας βασικής πηγής προμήθειας φυσικού αερίου για την προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας στη «Γηραιά Ήπειρο», μετά την ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων σε Κύπρο, Ρουμανία και Αίγυπτο, αλλά και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ερευνών στην Ελλάδα, επισήμανε σήμερα, από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Αντιπρόεδρος της ExxonMobil για τις περιοχές της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Κασπίας, Τρίσταν Άσπρεϊ.
Επανέλαβε την ικανοποίησή του για τη νέασημαντική ανακάλυψη κοιτάσματος (σ.σ. 5-8 τρισεκατομμυρίων κυβικών πόδων) στο «Οικόπεδο 10» της κυπριακής ΑΟΖ, επισημαίνοντας ότι ανυπομονεί να συνεχιστεί η έρευνα, ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, υπενθύμισε ότι έχουν παραχωρηθεί για έρευνα δύο περιοχές, στα νότια και τα δυτικά της Κρήτης, αλά προς το παρόν το όλο εγχείρημα βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης των συμβάσεων.
Ερωτηθείς από σύνεδρο αν υπάρχει κάποια εκτίμηση, σε σχέση με το μέγεθος των κοιτασμάτων στην Κρήτη, απάντησε ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη περιοχή, αλλά για να διατυπώσει πιο συγκεκριμένες εκτιμήσεις για την προοπτική και τις δυνατότητες, θα πρέπει πρώτα η εταιρεία να αναλάβει επίσημα την παραχώρηση και να παραλάβει τα γεωφυσικά δεδομένα. Παρουσιάζοντας τις εκτιμήσεις της εταιρείας για τη ζήτηση αερίου στην Ευρώπη από το 2000 ως το 2040, επεσήμανε ότι σήμερα υπάρχει αυξημένη ζήτηση για φυσικό αέριο στην Ευρώπη, η οποία όμως δεν είναι ενιαία σε όλη την περιοχή, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι εισαγωγές αερίου θα αυξηθούν, καθώς η εγχώρια παραγωγή του αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, κατά 25% ως το 2040, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών τροφοδοσίας.
Αναφέρθηκε στα κοιτάσματα που εντοπίστηκαν πρόσφατα στη Μαύρη Θάλασσα και τη Ρουμανία, ενώ μνεία έκανε και στο κοίτασμα που ανακαλύφθηκε προ ολίγων εβδομάδων στην Αίγυπτο. «Εν κατακλείδι, πιστεύουμε ότι όλες αυτές οι περιοχές έχουν την προοπτική να λειτουργήσουν ως σημαντικές εναλλακτικές πηγές παροχής ενέργειας στην Ευρώπη», ανέφερε. Νωρίτερα, μιλώντας στο ίδιο πάνελ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας, Γιώργος Σταθάκης, επεσήμανε σχετικά με τις δύο νέες παραχωρήσεις στην Κρήτη ότι αναμένονται εξελίξεις επί αυτών μέσα στους επόμενους μήνες και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει σημαντικά εμπόδια για τη γρήγορη πρόοδο των ερευνών, καθώς δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή.
Από την πλευρά του, ο Ρίτσαρντ Μόρνιγκσταρ, ιδρυτικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Ενέργειας του Ατλαντικού Συμβουλίου, ερωτηθείς για τη δραστηριοποίηση των ΗΠΑ στο κομμάτι της παροχής πηγών ενέργειας εναλλακτικών του ρωσικού φυσικού αερίου, επεσήμανε ότι η ενεργειακή ασφάλεια συνδέεται με την οικονομική και πολιτική ασφάλεια. «Παρότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πουν στην ΕΕ τι θα κάνει, ωστόσο υπάρχει λογική στο να γνωστοποιούν τις απόψεις τους και είναι σημαντική η εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΕ σε αυτό το πεδίο», υπογράμμισε.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ


Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019










Τον…χαβά του ο Ερντογάν

Εχθρούς της Τουρκίας» χαρακτήρισε τους Ελληνοκύπριους ο Ερντογάν. Όπως αναφέρει το sigmalive, επιπλέον κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα – CHP) ότι συμπορεύεται μαζί τους.
«Έφεραν το θέμα αυτό στην Βουλή (σ.σ την κυπριακή γεώτρηση) μιλώντας σαν τους Ελληνοκύπριους. Γίνανε πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Όποιος δεν μπορεί να χωνέψει τις δραστηριότητές μας στην Μεσόγειο, αλείφει βούτυρο στο ψωμί των άλλων... Την ώρα που εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε να περάσει έτσι μια τέτοια επίθεση. Αυτό δείχνει ότι η αντιπολίτευση περπατάει δίπλα δίπλα όχι μόνο με τους γκιουλενιστές, αλλά και με τους Ελληνοκύπριους. Την ώρα που εμείς τρέχουμε πίσω από εθνικές και εγχώριες λύσεις, αυτοί και μιλούν την ίδια γλώσσα με τους εχθρούς της Τουρκίας και επιτίθενται με τον ίδιο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Εν τω μεταξύ το Σάββατο σε ομιλία στη γενέτειρά του, την Ριζούντα, ανακοίνωσε ότι μόλις τελειώσουν οι εργασίες συντήρησης και όλοι οι έλεγχοι στο νέο πλοίο που βρίσκεται τώρα στα ναυπηγεία της Γιάλοβα, θα σταλεί στην Aνατολική Μεσόγειο για να ξεκινήσει γεωτρήσεις. «Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό πλούτο που δικαιούμαστε τόσο στην Μαύρη Θάλασσα, όσο και στο Αιγαίο, όπως επίσης και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων», είπε.


https://www.thepressroom.gr/diethni/tonhaba-toy-o-erntogan











Προ των πυλών η «Βαλκανική Άνοιξη»; #BalkanSpring


Μαζικές διαδηλώσεις συγκλονίζουν τα Βαλκάνια μετατρέποντας τα σε μια βραδυφλεγή βόμβα, ξυπνώντας μνήμες… Αραβικής Άνοιξης. Σερβία, Μαυροβούνιο και Αλβανία ταλανίζονται από μεγάλες διαδηλώσεις των πολιτών κατά των κυβερνήσεων τους, φέρνοντας την «Βαλκανική Άνοιξη» προ των πυλών, σε μια γεωπολιτική σκακιέρα που μόνο αδιάφορη δεν αφήνει την Ελλάδα. Όχι τυχαία, το hashtag #BalkanSpring άρχισε να κάνει δειλά-δειλά την εμφάνιση του στα social media, αρχής γενομένης από τη Σερβία όπου ο πρόεδρος Βούτσιτς βρίσκεται αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις εκατομμυρίων διαδηλωτών του κινήματος «ένας από τα 5 εκατομμύρια» του οποίου το hastag «1od5miliona» έγινε viral. Στο Μαυροβούνιο επίσης οι διαδηλωτές έχουν βγει στο δρόμο με κύρια αιτήματα τον εκδημοκρατισμό και την ευρωπαϊκή προοπτική αλλά και την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.
«Καζάνι» που βράζει είναι και η Αλβανία από άγριες διαδηλώσεις που παίρνουν εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις, με τους διαδηλωτές να φθάνουν μέχρι το γραφείο του Ράμα, ο οποίος φυγαδεύτηκε από την προσωπική του φρουρά. Είναι μάλιστα τόσο ανησυχητικές οι διαστάσεις της κοινωνικής αντίδρασης, που σήμαναν συναγερμό και στις ξένες δυνάμεις. Η αντιπολίτευση απειλεί με παραιτήσεις, ενώ η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Έντι Ράμα βρίσκονται υπό έντονες πιέσεις για άμεση παραίτηση.
https://olympia.gr


Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019










ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΗ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ > ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε στη Λέσβο ύστερα από την ύψωση νέου, μεγάλου σταυρού, στη θέση Απελή και τις προσαγωγές 33 ατόμων στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου. Η πολυμελής ομάδα πολιτών κινήθηκε τις βραδινές ώρες και σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κατάφερε να τοποθετήσει έναν σταυρό, ύψους 15 μέτρων στο σημείο. LesvosNews
Πρόκειται για την ίδια θέση όπου είχε τοποθετηθεί μεγάλος σταυρός και στο παρελθόν, προκαλώντας αντιδράσεις πολιτών, ο οποίος, ωστόσο, γκρεμίστηκε από αγνώστους, τον περασμένο Οκτώβριο.
Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προσήχθησαν 33 άτομα, τα οποία κρατούνται στην αίθουσα συσκέψεων του αστυνομικού μεγάρου.Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μεγάλος, μεταλλικός σταυρός που τοποθέτησαν κατασκευάσθηκε και μεταφέρθηκε από τη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση με τη χρήση γερανού.Το γεγονός έχει λάβει διαστάσεις ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού οι συλληφθέντες με τα κινητά τους τηλέφωνα μέσα από τη Αστυνομία μεταδίδουν φωτογραφίες τόσο από το γεγονός όσο και από το χώρο όπου κρατούνται.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η κίνηση «Ελεύθεροι Πολίτες» της Λέσβου είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ «έχει αναγάγει σε ύψιστο στόχο της, την ολοκληρωτική καταστροφή και εξαφάνιση κάθε Ελληνικού και Χριστιανικού στοιχείου του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια