Header Ads

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ : Με τις επιδόσεις και τα πρωτεία στα μετάλλια!...

Δύο χρυσά και ένα ασημένιο για την Κελαϊδίτη 


Σαρωτική ήταν η Ελένη Κελαϊδί­τη στους τελικούς οργάνων του διε­θνούς τουρνουά ρυθμικής γυμναστι­κής «Miss Valentine», στο Τάρτου της Εσθονίας, όπου κατέκτησε δύο χρυ­σά και ένα ασημένιο μετάλλιο.

in.gr 

4 Μαρτίου 2019, 11:00 

Η 18χρονη πρωταθλήτρια του α­τομικού πρώτευσε στις κορύνες με 20,350 β. και στην κορδέλα με 17,150 β., ενώ κατέλαβε τη 2η θέ­ση στο στεφάνι με 19,100 β., κατορ­θώνοντας να βελτιώσει και στα τρία όργανα τις εμφανίσεις και τη βαθμο­λογία της, συγκριτικά με τους προ­κριματικούς του προηγούμενου διη­μέρου. 
Η Κελαϊδίτη αποχαιρετά το επε­τειακό 25ο “Miss Valentine”, όπου έ­κανε τη φετινή αγωνιστική πρεμιέρα της, με συνολική συγκομιδή τεσσά­ρων μεταλλίων, καθώς είχε κερδίσει επίσης το χάλκινο μετάλλιο στο σύν­θετο ατομικό. 
Ο επόμενος αγώνας της θα δο­θεί εντός των συνόρων και θα πρό­κειται για το διεθνές τουρνουά ρυθ­μικής Aphrodite Cup, από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κλει­στό Γυμναστήριο του Φαλήρου, ό­που θα παρουσιάσει τα προγράμμα­τά της μπροστά στους Έλληνες φι­λάθλους, σε μία διοργάνωση που πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά από τον σύλλογό της Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», την Ελληνική Γυμναστι­κή Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαι­ού Φαλήρου. 













Μπράβο Μίλτο! Πρωταθλητής Ευρώπης ο Τεντόγλου 


Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος κα­τά την 3η και τελευταία ημέρα του 35ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης. 
Το 3ο μετάλλιο της ελληνικής α­ποστολής στη Γλασκώβη 
Μετά από αυτή την επιτυχία, η συνολική ελληνική συγκομιδή στη διοργάνωση ανέβηκε στα 32 μετάλ­λια (6 χρυσά, 15 ασημένια και 11 χάλκινα). 
Ο 20χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι πήρε το χρυσό με 8.38μ στην 5η προσπάθειά του, επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στον κόσμο και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, α­φού το προιηγούμενο ήταν του Λούη Τσάτουμα με 8.23μ από τις 8/2/2014 στο ΣΕΦ και το είχε ισοφαρίσει ο ί­διος φέτος στις 8 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη. 

Το μετάλλιο του Τεντόγλου ήταν το 3ο της ελληνικής αποστολής στη Γλασκώβη, μετά τα ασημένια του Κώστα Μπανιώτη στο ύψος και της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν, και το πρώτο χρυσό της χώρας μας στη διοργάνωση στους άνδρες (στις γυναίκες έχει και η Νίκη Ξάνθου από το 2002 στη Βιέννη). 














Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακοπούλου 



Η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτη­σε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κο­ντώ, στο ερυωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστου στίβου, με επίδοση 4,65. Τέταρτη θέση για την Στεφανίδη. 

3 Μαρτίου 2019, 21:26 

Η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτη­σε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κο­ντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να περνάει τα 4.65. Δεν κατάφερε ν’ ανέβει στο βάθρο η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία έμει­νε στην τέταρτη θέση. Ο ελληνικός αθλητισμός πανηγυρίζει για την κα­τάκτηση και του χάλκινου μεταλλί­ου της Κυριακοπούλου, η οποία πή­γε στην Γλασκόβη ως ένα από τα φα­βορί και κατάφερε ν’ ανέβει στο βά­θρο. 
Η Κυριακοπούλου πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τα 4.65 και προσπάθησε στα 4.75 αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Σε αντίθεση με την Κυριακοπούλου, η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε ν’ ανέβει στο βάθρο καθώς η χρυσή Ο­λυμπιονίκης του Ρίο έμεινε στην τέ­ταρτη θέση. 

Η Στεφανίδη πέρασε με την τρί­τη προσπάθεια τα 4.65 αλλά απέ­τυχε και στις τρεις προσπάθειες της να περάσει τα 4.75. Ήταν η πρώτη φορά την τελευταία τετραετία που η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης έμεινε ε­κτός βάθρου. 











Ασημένιο μετάλλιο ο Περικλής Ηλίας στην ποδηλασία 




Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Περικλής Ηλίας στον τετραήμερο διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας στην Αλάνια της Τουρκίας. 

3 Μαρτίου 2019, 18:00 

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποί­ος ξεκίνησε την τελευταία ημέρα α­πό την πέμπτη θέση της γενικής και με διαφορά 2 λεπτών και 36 δευτε­ρολέπτων, κατάφερε με έξυπνη τα­κτική να καλύψει το χάντικαπ από τους προπορευόμενους αθλητές και να τερματίσει τελικά δεύτερος με ε­πίδοση 5:19:44. 
Νικητής του αγώνα ήταν ο Ρώ­σος Σεργκέι Νικολάεφ με 5:17:12, ε­νώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο συμπατριώτης του, Ρουσλάν Μπο­ρένσκι, με 5:20:23. Στον ίδιο αγώνα μετείχε από ελληνικής πλευράς και ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης που κατετά­γη 14ος στη γενική. 

Στο μεταξύ, η Βαρβάρα Φασό­η κατέκτησε την έκτη θέση στον α­γώνα αντοχής Tour of Arava RR που έγινε στην περιοχή Αράνα στο νότι­ο Ισραήλ. Στην 12η θέση τερμάτισε η Ηρώ Μηλάκη και στην 13η η Σο­φία Λιοδάκη, ενώ το τέταρτο μέλος της ελληνο-κυπριακής ομάδας πο­δηλασίας δρόμου, η πρωταθλήτρι­α Κύπρου, Άντρη Χριστοφόρου, κα­τέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Είχε προηγηθεί ο αγώνας Scorpions Pass TT – ατομικής χρονομέτρησης, στον οποίο η Φασόη ήταν 4η, η Μηλάκη 16η και η Λιοδάκη 22η. 














Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Το ασημένιο μετάλλιο ο Μπανιώτης στο ύψος 



Εξαιρετική εμφάνιση πραγματο­ποίησε ο Κώστας Μπανιώτης στον τελικό του ύψους κατά την 2η ημέ­ρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στη Γλασκώβη.

2 Μαρτίου 2019, 21:10 

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Κώστα Μπανιώτη στον τελικό του ύ­ψους κατά την 2η ημέρα του ευρω­παϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στη Γλασκώβη. 
Ο άλτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 2.26μ, ανεβά­ζοντας στα 30 την ελληνική συγκο­μιδή στη διοργάνωση. 
Ο 33χρονος Μπανιώτης έφθα­σε στο μετάλλιο στην 5η συμμετο­χή του στη διοργάνωση, με καλύτε­ρες προηγούμενες θέσεις την 4η θέ­ση το 2011 και την 6η το 2013. 
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός Τζιανμάρκο Τάμπερι 
Με τις επιδόσεις του ξεχώρισε και ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος τερ­μάτισε στην τέταρτη θέση στον τελι­κό του επί κοντώ, στο Πανευρωπαϊ­κό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Γλασκώβη. 
«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, στον οποίο κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Σε μία τέτοια διοργάνω­ση δε σε ενδιαφέρει τόσο η επίδο­ση,παρά η θέση. Στο Παρίσι πέρα­σα το 2,32 μ. και ήταν τέταρτος. Ή­ταν η τέταρτη συμμετοχή μου σε τε­λικό Ευρωπαϊκού και το πρώτο μου μετάλλιο. Η χαρά είναι διπλή για ε­μένα σήμερα γιατί ο φίλος μου Τα­μπέρι κατέκτησε το χρυσό μετάλλι­ο και το άξιζε, γιατί ήταν ο καλύτε­ρος», είπε αρχικά ο αθλητής και συ­μπλήρωσε: 

«Ήταν το πέμπτο και τελευταί­ο μου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλει­στού στίβου ήθελα να το απολαύσω να το ζήσω. Με τον προπονητή μου δουλέψαμε βήμα, βήμα. Η προπόνη­ση πήγε πολύ καλά φέτος, με προ­ετοιμασίες που μου επέτρεψαν να δουλέψω σωστά. Μπορέσαμε με η­ρεμία και συγκέντρωση να πετύχου­με την κορύφωση σε αυτό το Πρω­τάθλημα». 












Χρυσό μετάλλιο για την Πρεβολαράκη στη Βουλγαρία 



Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγ­ματοποίησε μεγάλη εμφάνιση στον τελικό και επικράτησε με 8-0 της Ζέ­σνεβα (Καζακστάν) 


2 Μαρτίου 2019, 09:40 

Το χρυσό μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά Dan Kolov στην κατηγορί­α των 55κ. κατέκτησε η Μαρία Πρε­βολαράκη. 
Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγ­ματοποίησε μεγάλη εμφάνιση στον τελικό και επικράτησε με 8-0 της Ζέ­σνεβα (Καζακστάν). 
Η κυρία της ελληνικής πάλης σε ένα εξαιρετικά δύσκολο τουρνουά, που είναι βαθμολογημένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία έδειξε ότι εί­ναι έτοιμη να διεκδικήσει από φέτος το εισιτήριο για το Τόκιο. 

Στην πορεία της έως τον τελικό νίκησε αρχικά την Γκουν (Τουρκία) με 6-3 και στη συνέχεια επικράτησε με 3-1 της Ζάσινα (Πολωνία).

Δεν υπάρχουν σχόλια