Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ




Το σχέδιο Τσίπρα για άλωση της Κεντροαριστεράς και ο πόλεμος του ΚΙΝΑΛ
Μπορεί η υπουργοποίηση δύο «ορφανών» του Γιώργο Παπανδρέου να μην ενθουσίασε ούτε τους πιο ακραιφνείς υποστηρικτές του κεντροαριστερού ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η προσπάθεια δεν εγκαταλείπεται. Μπορεί η διεύρυνση προς το κέντρο με στόχο τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου έναντι στην της ΝΔ , που αποτελεί μείζον στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα να μην εξελίσσεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα, όμως, στην κυβέρνηση δεν κάνουν πίσω.
Με «δούρειους ίππους» και «γέφυρες» που ρίχνουν συνεχώς, επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα αντιδεξιό μέτωπο, επιχειρώντας ταυτόχρονα να μειώσουν τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής. Διότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ από την ίδια δεξαμενή αντλούν ψηφοφόρους, επομένως ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να χτυπήσει σε δύο μέτωπα. Και να αρπάξει όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη, εμφανιζόμενος, ως ο μοναδικός ηγέτης του χώρου και να «πετσοκόψει» τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ ώστε όσοι ψηφοφόροι δεν θέλουν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία να κινηθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Αγγελος Τόλκας και Θάνος Μωραϊτης δεν κατάφεραν να κάνουν κανένα «γκελ» στον κεντοαριστερό χώρο, αντιθέτως αμέσως υποτιμήθηκαν και αποδοκιμάστηκαν. Αλλωστε, όταν τη μία εβδομάδα εμφανίζεσαι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ και κάνεις προεκλογικό αγώνα βρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την άλλη γίνεσαι υφυπουργός, αυτό δεν το βλέπουν με καλό μάτι οι ψηφοφόροι. Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κεντρικό στόχο τη διεύρυνση και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ευρωψηφοδέλτιο θα βάλει στελέχη από το χώρο της κεντροαριστεράς, με πρώτη τη Λούκα Κατσέλη, υπουργό του Γιώργου Παπανδρέου, που φαίνεται να έχει κλειδώσει η υποψηφιότητά της.











Βασίλης Κικίλιας : Η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική του φραπέ στο ζήτημα των τραπεζών
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και κατηγόρησε πως μόνο του μέλημα είναι να ναρκοθετήσει την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως η κυβέρνηση θέλει να γεμίσει με χειροβομβίδες την πορεία εξόδου της χώρας από τα προβλήματα. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ αναφερόμενος στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια είπε πως πρόκειται για θλιβερή κατ’ επανάληψη κοροϊδία των συμπολιτών μας. «Η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική του φραπέ και στο ζήτημα των τραπεζών! Μαζεύονται κάθε 10-15 μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους δημοσιογράφους να ξεροσταλιάζουν απ’ έξω, ρουφάνε το φραπέ τους και ουσιαστικά κοροϊδεύουν», είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση εγκλωβίζει χιλιάδες συμπολίτες μας που πήραν ένα στεγαστικό ή ένα επιχειρηματικό δάνειο. Έχουν διαλύσει τη μεσαία τάξη. Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουν λύση για το τραπεζικό πρόβλημα των κόκκινων δανείων, γιατί θέλουν να το κληρονομήσει ο επόμενος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
«Μοναδικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, «είναι να ναρκοθετεί την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θέλουν να γεμίσουν με χειροβομβίδες την πορεία εξόδου της χώρας από τα προβλήματα. Θέλουν να προστατέψουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες με τους οποίους συνδιαλέγονται, αυτούς που τίναξαν τις επιχειρήσεις τους στον αέρα και έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «επί τέσσερα χρόνια όχι μόνο δεν έδωσαν λύση στα κόκκινα δάνεια, αλλά ουσιαστικά έφτασαν τις τράπεζες στα όριά τους. Και τώρα λένε επαίσχυντα στον ελληνικό λαό, ότι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα θα πάμε είτε σε bail in, είτε θα πληρώσει ξανά ο Έλληνας φορολογούμενος».











ΚΙΝΑΛ για δημοσίευμα BBC : Ξεκίνησε η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019
«Λίγες ήμερες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού».
Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για το δημοσίευμα του BBC.
«Το είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους. Μας αγνόησαν όπως και τη βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Οι ευθύνες τους με πρώτο τον κ. Τσίπρα αποδεικνύονται μεγάλες. Δεν θα αντιδράσουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις;», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως το BBC, με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, έκανε ένα εκτενές δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση και αναφέρθηκε «στην αόρατη μειονότητα της Ελλάδας». «Με την επικύρωση συμφωνίας για την «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονία», η Ελλάδα αναγνώρισε σιωπηρά την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας», τόνισε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε το λόγο άρνησης αναγνώρισης της «σλαβομακεδονικής μειονότητας».











Ο Χρήστος Παππάς στο Ράδιο Σάμος για την δημιουργία νέου hot spot στο νησί…
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019
Ο συναγωνιστής και βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς μίλησε τηλεφωνικά στο Ράδιο Σάμος όπου σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Ο Χρήστος Παππάς κατά την παρέμβασή του αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Σάμου. Μάλιστα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την δημόσια καταγγελία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών για την δημιουργία νέου hot spot στην Σάμο.
Σημειώνουμε ότι αρχές Φεβρουαρίου στο νησί είχαν πραγματοποιηθεί μεγάλες πορείες και διαμαρτυρίες από κατοίκους και φορείς ώστε να υπάρξει άμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σάμος από την αθρόα λαθρομετανάστευση.

Αντ’ αυτού η κυβέρνηση των ανθελλήνων ετοιμάζει νέο hot spot αγνοώντας προκλητικά την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Σαμιωτών, αλλά και όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που οι κάτοικοί τους έχουν απηυδήσει από τους λαθρομετανάστες και τη διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα…













ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤA ΙΩΑΝΝΙΝΑ [21/2/2019]
Φίλες και Φίλοι Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στα Γιάννενα, ανήμερα μιας μεγάλης γιορτής για την πόλη, μέρα που ο λαός των Ιωαννίνων γιορτάζει την απελευθέρωση του από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Είναι αλήθεια πως ο λαός μας έχει γράψει ηρωικές σελίδες στην ιστορία του. Την πιο λαμπρή σελίδα του στη σύγχρονη ιστορία του, όμως, δεν την έχει γράψει ακόμα. Κι αυτή θα γράφει με μεγάλα γράμματα «απελευθέρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών δεσμών για την εργατική εξουσία».
Σήμερα και εδώ στα Γιάννενα, στην Ήπειρο, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.
Και στις εκλογικές μάχες και στις καθημερινές μάχες, στο κίνημα για την ανάκτηση των απωλειών, για να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία.
Στις εκλογικές μάχες, ένας είναι ο στόχος: Να δοθεί ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που έχει εξαπολύσει η ΕΕ, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, καθώς και οι εκπρόσωποι όλων αυτών στους δήμους και τις περιφέρειες. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού και στις τοπικές εκλογές, και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές.












Δηλώσεις Μάριου Γεωργιάδη μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής
Μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΕΣΕΠ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Μάριος Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Θέσαμε εκ νέου θέμα για το Σκοπιανό ζήτημα επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση μας ότι, δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε ονομασία με τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του. Τονίσαμε και πάλι ότι θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, έστω και εκ των υστέρων, καθώς στην περίπτωση της συμφωνίας καταπατήθηκε η Δημοκρατία». Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι: «Η πολιτική των προκλήσεων της Άγκυρας δεν πρόκειται να σταματήσει επειδή ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον Τούρκο ομόλογό του. Θα πρέπει η χώρας μας, αφενός να έχει υψηλή αποτρεπτική ικανότητα και σύγχρονα εξοπλιστικά μέσα και αφετέρου να επενδύσει στην διπλωματία και τις συμμαχίες με τις ευρωπαϊκές χώρες και τις μεγάλες δυνάμεις».











Επτά χρόνια ΑΝΕΛ: «Δεν μας πτοεί η προδοσία», λέει ο Τοσουνίδης

24 Φεβρουαρίου 2019

Οι ΑΝΕΛ συμπλήρωσαν την Κυριακή 7 χρόνια πολιτικής δράσης και στη σχετική δήλωσή του ο Θόδωρος Τοσουνίδης άφησε σαφείς αιχμές για όσους αποχώρησαν πρόσφατα προτιμώντας να στηρίξουν την κυβέρνηση. Αναλυτικά: «Σήμερα είναι μια ιστορική επέτειος. Πριν από επτά χρόνια, στις 24 Φεβρουαρίου, γεννήθηκε με τον πιο αυθόρμητο και επαναστατικό τρόπο το πρωτοπόρο Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Συναντηθήκαμε μέσα από το διαδίκτυο χιλιάδες Ελλήνων πολιτών από διαφορετικούς ιδεολογικούς και κοινωνικούς χώρους με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον Πάνο Καμμένο και τολμήσαμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα για να βγάλουμε την Πατρίδα μας από το επονείδιστο καθεστώς των μνημονίων και να πατάξουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Μετά από επτά χρόνια αγώνα και τέσσερα χρόνια κυβερνητικής θητείας είμαστε υπερήφανοι ότι ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συμβάλαμε καθοριστικά στην έξοδο από τη μέγγενη των μνημονίων και στην επανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Η προδοσία και η αποστασία των λίγων επίορκων, που αντάλλαξαν τις αρχές και τις αξίες μας με τα κυβερνητικά οφίτσια δεν μας πτοεί. Αντίθετα, μας κάνει πιο δυνατούς και μας χαλυβδώνει.»










Σταύρος Θεοδωράκης : Αν δεν ήταν το Ποτάμι πολλά νομοσχέδια
δεν θα έφταναν καν στην Ολομέλεια
«Ο απολογισμός θετικός. Δεν θα επαναλάβω όλα αυτά που έχουν γραφεί. Ότι αν δεν ήταν το Ποτάμι πολλά νομοσχέδια δεν θα έφταναν καν στην Ολομέλεια», αναφέρει σε άρθρο του στα «Νέα» ο Στάυρος Θεοδωράκης την 23 Φεβρουαρίου 2019, 14:52

«Ο απολογισμός θετικός. Δεν θα επαναλάβω όλα αυτά που έχουν γραφεί. Ότι αν δεν ήταν το Ποτάμι πολλά νομοσχέδια δεν θα έφταναν καν στην Ολομέλεια. Θα σας πω όμως τον κανόνα. Το Ποτάμι ενίσχυσε στη Βουλή ό,τι εμπίπτει στον κανόνα των τριών. Στον ποταμίσιο κανόνα των τριών. Ατομικά δικαιώματα. Συρρίκνωση του κομματικού κράτους. Διαφάνεια, από τα υπουργεία μέχρι τις προμήθειες» τονίζει σε άρθρο του, με τίτλο: «Η Μαρία, η Μαρκέλλα και το Ποτάμι που μας ενώνει» στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή την επέτειο των πέντε χρόνων από τη γέννηση του Ποταμιού. Αναφερόμενος στην κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση σημειώνει: «Μια κυβέρνηση που δεν ξεκουνά από τις ιδεοληψίες της. Και μια αντιπολίτευση που ζει σε έναν πανικό…

Δεν υπάρχουν σχόλια