ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ φ.1688
ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ |
Κορωνοϊός:
Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την χλωροκίνη...
Με κοκτέιλ φαρμάκων θεραπεία και εντός του σπιτιού
Την απόφαση να ξεκινήσει η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής σε ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου στη χώρα, αποφασίστηκε η χορήγηση φαρμάκων σε άτομα που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊού και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Τσιόδρας: Τα εμβόλια σε παιδιά 2 ετών πρέπει να γίνουν χωρίς καθυστέρηση
ΥΓΕΙΑ 30|03|2020 | 18:13 Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, αποφασίστηκε να συσταθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται, υπό αυστηρούς όρους, όσοι επιθυμούν να λάβουν προληπτικά φαρμακευτική αγωγή. Με αυτό τον τρόπο, οι Αρχές θα έχουν επιπλέον στοιχεία για την πορεία της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός και την επίδραση των φαρμάκων, όπως η χλωροκίνη, σε άτομα που έχουν διαγνωσθεί θετικά στον ιό.
Δύο σχήματα φαρμακευτικής αγωγής για τον κορωνοϊό Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη συνέχεια, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως ένα από τα σχήματα που θα δοθούν αφορά στην χλωροκίνη, ένα από τα δύο φάρμακα που χορηγούν οι γιατροί ήδη σε σοβαρότερες περιπτώσεις κορωνοϊού. Και τα δύο θα συζητηθούν αύριο, είπε, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το σχήμα της αγωγής.
«Στην Ελλάδα οι περισσότεροι ασθενείς έχουν πάρει χλωροκίνη. Η θνητότητα είναι στο 3% και παγκόσμια στο 6%. Αυτό δεν ξέρουμε αν έγινε επειδή πήραν θεραπεία έγκαιρα. Χρειάζεται προσοχή για να πούμε ότι αυτό το φάρμακο δουλεύει περισσότερο από κάποιο άλλο. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει βοήθεια από αυτό το φάρμακο (σ.σ. χλωροκίνη) αλλά υπάρχουν αντικρουόμενα δεδομένα. Είναι ένα φάρμακο που υιοθετούν στρατηγικά οι περισσότερες χώρες αυτή τη στιγμή», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και εξήγησε ότι έχει χορηγηθεί σε Έλληνες ασθενείς σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα.
Παράλληλα τόνισε ότι θα συζητηθεί να δοθεί ένα φάρμακο για τις επόμενες 8 με 12 εβδομάδες που θα κυκλοφορεί ο ιός. «Ένα φάρμακο ασφαλές που θα μπορεί και να δουλέψει. Θα συζητήσουμε την χορήγηση του φαρμάκου της χλωροκίνης σαν μία μορφή προφύλαξης», ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και υπογράμμισε ότι η χώρα μας έχει προμηθευτεί επαρκείς ποσότητες χλωροκίνης.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως «θέλαμε να δώσουμε αυτό το φάρμακο σαν μια μορφή προφύλαξης σε όσους το επιθυμούν, σε συνδυασμό με ένα άλλο γκρουπ ατόμων που θα παίρνει ένα άλλο καρδιοπροφυλακτικό φάρμακο».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ygeia/ koronoios-ti-eipe-sotiris-tsiodras-gia-hlorokini
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το μυστήριο των κρουσμάτων κορωνοϊού: Διαφορετικά τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ από αυτά που ανακοινώνονται!
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ τα κρούσματα του 24ωρου πριν την απαγόρευση (21 Μαρτίου) ήταν 33 κι όχι 94, ενώ η καμπύλη της επιδημίας δείχνει σταθερή προς πτωτική τάση του ιού. Την ώρα που κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα κανάλια έκανα λόγο περί ραγδαίας εξάπλωσης του ιού τα τελευταία 24ωρα κάτι που έφερε κατ’αυτους την αναγκαστική απαγόρευση κυκλοφορίας «για το καλό μας», τα ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ δείχνουν πως η καμπύλη των κρουσμάτων έχει σταθερή προς πτωτική τάση κι όχι αυξητική!
Άλλωστε το επιβεβαίωσε και ο κ.Τσιόδρας σήμερα όταν ρωτήθηκε για την καμπύλη της διασποράς είπε πως «η καμπύλη δείχνει να έχει βάλει φρένο». Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ, λέει για χθες 22 Μαρτίου: «με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 22 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:00. Έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 624 κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων 20 το τελευταίο 24ωρο (Διάγραμμα 1, Πίνακας 1)»
Η νέα καμπύλη που δημοσιεύτηκε σήμερα ανέβασε τα κρούσματα της 21 Μαρτίου σε 33. Ακόμα κι αν προσθέσουμε τα κρούσματα της 22 Μαρτίου τα οποία ήταν 12 το τελικό αποτέλεσμα μας βγαίνει 45, πάλι πολύ μακριά από τα 94. Τα κρούσματα 22 και 23 Μαρτίου φτάνουν μέχρι στιγμής τα 14.
Από που προήλθαν λοιπόν τα υπόλοιπα 74 από τα 94 κρούσματα τα οποία «οδήγησαν» την κυβέρνηση να μιλήσει για «εξάπλωση του ιού» και να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας;
Μα φυσικά από τις προηγούμενες ημέρες!
Παρακάτω παρουσίαζουμε την έκθεση του ΕΟΔΥ από τις 21 Μαρτίου, η οποία δείχνει τις προηγούμενες ημέρες σαφώς «πιο άδειες» από κρούσματα. Πχ η Πέμπτη 19 Μαρτίου είχε στην έκθεση της 21 Μαρτίου, 26 κρούσματα και στην έκθεση τις 22 Μαρτίου πάνω από 40, επίσης άλλη μια μέρα με εντυπωσιακή άνοδο ήταν η Τρίτη 17 Μαρτίου, η οποία στην έκθεση του ΕΟΔΥ της 21 Μαρτίου είχε κοντά στα 20 κρούσματα και μετά από μία ημέρα... σαραντάρισε.
Από την άλλη η ενδιάμεση ημέρα (18 Μαρτίου) αυξήθηκε ελάχιστη από περίπου 35 στα 40 κρούσματα.
Πηγή: Ε.Θ.gr
Σωτήρης Τσιόδρας:
«Δεν κρύβουμε νεκρούς»
«Κανείς δεν είναι άτρωτος»
Ευχή όλων να μειωθεί ο αριθμός θανάτων…
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Τσιόδρας Σωτήρης απάντησε στις θεωρίες συνωμοσίας και ανακοίνωσε 81 κρούσματα και έναν θάνατο σε 24 ώρες
Στους 50 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς χθες κατέληξε ένας ακόμη ασθενής. Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιαλόγος Σωτήρης Τσιόδρας, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 81 νέα κρούσματα, καθώς και 20 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 1.415. Από τους 50 νεκρούς, οι 14 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, η μέση ηλικία τους ήταν τα 72 έτη, ενώ το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας. Παράλληλα, 90 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων το 57% έχει υποκείμενο νόσημα. Έξι ασθενείς που ήταν διασωληνωμένοι στην Εντατική έχουν λάβει εξιτήριο. Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί 17.350 διαγνωστικά τεστ.
Αναφορικά με τις εκτιμήσεις οι θάνατοι από τον κορονοϊό είναι περισσότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται, ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε: «Είμαστε προασπιστές της αλήθειας. Η καταγραφή των θανάτων από τα ληξιαρχεία γίνεται σε πραγματικό χρόνο. Ο ΕΟΔΥ έχει οριστεί ως διαπιστευμένος φορέας για καταγραφή της θνησιμότητας. Αυτό το σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης των θανάτων στη χώρα μας, που είναι συνδεδεμένο με τα αντίστοιχα συστήματα της Ευρώπης, καταγράφει την αύξηση των θανάτων. Δεν έχει καταγράψει θανάτους περισσότερους από τους αναμενόμενους και αυτό είναι καθησυχαστικό».
Ο καθηγητής επανήλθε στο θέμα της μάσκας και δήλωσε ότι οι οδηγίες των ευρωπαϊκών Αρχών επισημαίνουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείται από νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και ανθρώπους που φροντίζουν ασθενείς. «Εγώ ο ίδιος επικοινώνησα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό για το θέμα αυτό» είπε και συνέχισε: «Ο ΠΟΥ διαβεβαίωνα ότι τις μάσκες τις χρειάζονται οι ασθενείς με ήπια συμπτώματα που παραμένουν στο σπίτι τους, οι ασθενείς που νοσηλεύονται από κορονοϊό στα νοσοκομεία, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το υγειονομικό προσωπικό». Ο καθηγητής ευχαρίστησε, επίσης, ονομαστικά τους ασθενείς που επισκέφτηκε στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Αγία Βαρβάρα». «Τους στέλνω ευχές για γρήγορα περαστικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ήρωες της πρώτης γραμμής» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας και υπογράμμισε, σε μια ακόμη έκκληση για τήρηση των μέτρων, πως «θεωρητικά, κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί».
Απολογία» Χαρδαλιά
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει το αυστηρό ύφος με το οποίο πολλές φορές κάνει συστάσεις στους πολίτες να μένουν στο σπίτι τους, είπε ότι απευθύνεται στη μικρή μειονότητα των «επιπόλαιων και απερίσκεπτων πολιτών». που εξακολουθούν να κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων πού έχουν κατανοήσει τον κίνδυνο, τηρούν τα μέτρα και παραμένουν σε εθελοντική καραντίνα στο σπίτι τους. Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ακόμη ότι η κοινότητα Φούστανη του Δήμου Αλμωπίας στην Πέλλα τίθεται σε καραντίνα, η οποία άρχισε από χθες στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει 14 ημέρες. Επιπλέον, ανακοίνωσε την απαγόρευση των πτήσεων ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στα νησιά μας, με στόχο την αποτροπή της διασποράς του κορονοιού.
Ανοσία δύο ή τριών ετών για όσους νόσησαν
Για τα περιοριστικά μέτρα σε όσους νόσησαν και τώρα είναι καλά, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι εξετάζονται πολλά σενάρια, μεταξύ των οποίων η χορήγηση κάποιου «διαβατηρίου» σε άτομα που έχουν αναπτύξει επαρκή αντισώματα στον ιό. «Ο ιός φαίνεται πως αφήνει ανοσία διάρκειας δύο ή τριών ετών» διευκρίνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.
Πηγή:»δ»
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΕΣΤ COVID-19»
Κόρινθος, 27/3/2020: Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση για την χώρα μας, όπου τα μέτωπα είναι ανοιχτά και οι πληροφορίες καταιγιστικές, είναι εύλογος ο προβληματισμός και η ανησυχία των πολιτών. Η πανδημία COVID19, σε συνάρτηση με το ελλιπές σύστημα υγείας της χώρας μας, βαθαίνει την υγειονομική κρίση.
Μετά από πληροφορίες που δεχθήκαμε και αφορούν τον νομό Κορινθίας, θεωρούμε υποχρέωσή μας, την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών, σε σχέση με τα τεστ COVID19, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες κατεύθυνσης: Η μοναδική και αξιόπιστη εργαστηριακή διάγνωση του νέου Κορονοϊού, με βάση το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, γίνεται με τη μέθοδο PCR.
Κάθε λήψη δείγματος γίνεται ΜΟΝΟ από ιατρό ειδικότητας που εμπλέκεται άμεσα στην διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου (Παθολόγος, Γενικός Ιατρός, Πνευμονολόγος, Παιδίατρος, ΩΡΛ, Εργαστηριακοί Ιατροί) Οι ιατροί που επιθυμούν τη παροχή του τεστ πρέπει να καταθέτουν γραπτό αίτημα στον ΙΣΚ με όλες τις προδιαγραφές, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Οι πολίτες που ενδιαφέρονται για το τεστ να ερωτούν τον ιατρό τους για την αξιοπιστία των τεστ και να ζητούν το γραπτό έγγραφο που τους έχει χορηγηθεί από τον ΙΣΚ. Σε περίπτωση αλλαγής οδηγιών και τακτικής από το Υπουργείο Υγείας θα υπάρξει άμεση ενημέρωσή σας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας οφείλει πρωτίστως να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών του, αλλά και να προασπίσει τους πολίτες, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας.
Για το ΔΣ,
Πρόεδρος Χρυσοβαλάντης Μέλλος Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός
Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Φίλης Ακτινοδιαγνώστης
ΕΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Σε συνέχεια της ενημέρωσης που κάναμε στους αρμόδιους φορείς για τα μέτρα στήριξης της αγροτικής παραγωγής θα θέλαμε να σταθούμε και να επισημάνουμε το εξής:
Εξακολουθεί να μην έχει ληφθεί κανένα μέτρο όσον αφορά τους παραγωγούς εκτός Περιφερείας Αττικής που διαθέτουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές της ευρύτερης Περιφέρειας Αθηνών και Πειραιώς. Το γεγονός ότι επιτρέπεται να πωλούν κανονικά οι επαγγελματίες έμποροι και οι παραγωγοί μόνο του νομού Αττικής αλλά αποκλείονται οι παραγωγοί των εκτός Αττικής νομών θέτει θέμα άνισης μεταχείρισης και δείχνει αντιμετώπιση με “δύο μέτρα και δύο σταθμά”.
Καταθέτουμε ως πρόταση την εκ περιτροπής άδεια πώλησης στους παραγωγούς ανά Περιφερειακές ενότητες (λαμβάνοντας πάντοτε τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης που συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες του Υπουργείου Υγείας) διαφορετικά μεγάλο μέρος των προϊόντων τους που ήδη καταστρέφεται θα καταστραφεί ολοσχερώς έχοντας ως επακόλουθο την οικονομική κατάρρευση των αγροτών αλλά και των κλάδων που εξαρτάται η ύπαρξη τους από την αγροτική παραγωγή.
Ζητούμε την άμεση παρέμβαση των βουλευτών της Κορινθίας και των όμορων νομών που πλήττονται από το άδικο και άνισο μέτρο του αποκλεισμού των παραγωγών τους από τις λαϊκές αγορές.
Μετά τιμής,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΠΑΡΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Προτάσεις για τα μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα
Η ΕΠΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αφουγκραζόμενοι την αγωνία και την απόγνωση των παραγωγών, γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων, εργατών γης, συνεταιρισμών και μεταποιητών, μπροστά στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση της πανδημίας του Κορωνοϊού, και βλέποντας την αμήχανη στάση της κυβέρνησης, προχωράμε στην κατάθεση υπεύθυνα επεξεργασμένων προτάσεων μέτρων για τη στήριξη της Βιωσιμότητας της Αγροτικής Παραγωγής.
Τα μέτρα που προτείνονται είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα αλλά προϋποθέτουν γνώση, ευαισθησία, και ξεκάθαρη διάθεση για σταθερή διεκδίκηση, αλλά και σύγκρουση, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στα διεθνή φόρα. Καταθέτουμε, λοιπόν, τις προτάσεις μας ελπίζοντας πως η κυβέρνηση θα τις αξιοποιήσει προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων με την πρωτογενή παραγωγή της χώρας.
Μέτρα στήριξης της Βιωσιμότητας της Αγροτικής Παραγωγής
Η πανδημία του ΚορωνόϊουSARS-COV 2 αφαιρεί χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, σπέρνει τον πανικό σε όλη την υφήλιο, καταστρέφει την οικονομία, όπως την ξέραμε μέχρι χθες.
Οι επιπτώσεις στα συστήματα υγείας, στην απασχόληση, στις μετακινήσεις, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα,είναι ανυπολόγιστες. Ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής ήταν αδύνατο να μείνει ανεπηρέαστος.
Οι περιορισμοί στις συναθροίσεις, στις μετακινήσεις, στην εστίαση, στον τουρισμό, τη διακίνηση των προϊόντων μέσω των εξαγωγών, αλλά και οι δραματικές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες εν όψη εορτασμού του Πάσχα, τόσο των Καθολικών όσο και των Ορθοδόξων Χριστιανών,έχουν επιφέρει ήδη μια τεράστια μείωση στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων που θα ενταθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Πρόκειται για ένα δυνατό χτύπημα στην εύθραυστη ήδη βιωσιμότητα χιλιάδων οικογενειακών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
Στην κατεύθυνση αυτή προτείνεται δέσμη μέτρων, τα οποία προτείνουμε στη κυβέρνηση να εφαρμόσει αναλόγως της έντασης της κρίσης στον αγροτικό τομέα:
Αφήστε ένα σχόλιο