Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1742

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Η Μεγάλη Εβδομάδα είχε εφέτος λιγότερους περιορισμούς από πέρυσι,όμως δεν ήταν, ασφαλώς, αυτή που θα θέλαμε.
  

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και τα παιδιά του, Σοφία, Κωνσταντίνο και Δάφνη, παρακολούθησε την Τελετή της Αναστάσεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών. «Το ότι η χώρα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις σε απώλειες σ’ όλη την Ευρώπη δεν μειώνει τη θλίψη. Αποτυπώνει, ωστόσο, το μέτρο του κινδύνου από αυτήν την πανδημία. Την προσπάθεια εκείνων που εξακολουθούν να μάχονται στην πρώτη γραμμή για τη δημόσια υγεία. Αλλά και την ελπίδα που φέρνει για όλους το δώρο του εμβολιασμού», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτει: «Η Μεγάλη Εβδομάδα είχε εφέτος λιγότερους περιορισμούς από πέρυσι, όμως δεν ήταν, ασφαλώς, αυτή που θα θέλαμε. Γιατί την πιο ελεύθερη ζωή την κατακτούμε, βδομάδα τη βδομάδα, ακολουθώντας με συνέπεια το τελικό σχέδιο προς την έξοδο: επιστρέφοντας προσεκτικά σε κάποιες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Συνεχίζοντας να τηρούμε τους κανόνες της μάσκας, των αποστάσεων, της ατομικής υγιεινής. Αλλά, πάνω από όλα, επισπεύδοντας τον εμβολιασμό μας. Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή, προσφέροντας μόνο αυτά το διαβατήριο της υγείας και μιας καθημερινότητας χωρίς εμπόδια. Ήδη, περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση. Και καθώς λειτουργούν, πια, πάνω από 1.000 σύγχρονα κέντρα και άνοιξαν οι γραμμές για όλες σχεδόν τις ηλικίες, στα τέλη Μαΐου μπορούμε να φτάσουμε τους 5.000.000 εμβολιασμένους Έλληνες. Το πρώτο τείχος ανοσίας, λοιπόν, είναι κοντά.

Με τους νέους να μας δείχνουν το δρόμο της υπευθυνότητας».

Και συνεχίζει ο πρωθυπουργός:

«Είναι αλήθεια πως έχουμε ακόμα αρκετά κρούσματα και νοσηλείες.

Ο κορωνοϊός επιτίθεται, καθώς υποχωρεί. Αλλά σε εμάς ανήκει η τελευταία λέξη. Σε λίγο θα λειτουργήσει ξανά η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και θα ανοίξουν τα σχολεία. Η ώριμη συμπεριφορά μας πρέπει να κάνει αυτά τα βήματα σίγουρα, ώστε σταδιακά να γίνουν περισσότερα. Άλλωστε, η οικονομία στηρίχθηκε και άντεξε.

Γι’ αυτό και η μεσαία τάξη ανασαίνει. Οι μειώσεις φόρων βλέπετε ότι συνεχίζονται. Και οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν γρήγορα.

Σε αυτές τις άγιες ημέρες, δεν χωρούν ούτε μικρόψυχες αντιπαραθέσεις ούτε μίζερες προσεγγίσεις που μηδενίζουν τον πόνο, αλλά και τον αγώνα μιας ολόκληρης χώρας, επί 15 μήνες. Σε όσους επιμένουν σ΄ αυτές, ταιριάζει το «άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».

Οι υπόλοιποι προχωρούμε με ενότητα και αλληλεγγύη στην τελική ευθεία προς τη λήξη της δοκιμασίας. Αλλωστε η πατρίδα μας φαίνεται να βγαίνει από την κρίση ισχυρότερη: Με το Σύστημα Υγείας πιο δυνατό και σύγχρονο. Ψηφιοποιημένες και γρήγορες τις δημόσιες υπηρεσίες. Την οικονομία θωρακισμένη, έτοιμη να αναπτυχθεί.

Και την τεχνολογία να απλώνεται παντού, δίπλα στον πολίτη, όπως αποδεικνύει καθημερινά και η εμπειρία των εμβολιασμών.

Όλα αυτά δηλώνουν πως η χώρα πέτυχε να κάνει την υγειονομική πολιορκία, ευκαιρία προόδου. Και ότι έχει δυνάμεις αστείρευτες. Αυτές ακριβώς τις δυνάμεις επιστρατεύει και το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» για την ανάπτυξη στην μετά-Covid εποχή. Ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα, με 175 δράσεις. Για την ψηφιακή μετάβαση, την πράσινη οικονομία, την κοινωνική φροντίδα και τις επενδύσεις, που θα αλλάξει την εικόνα του τόπου. Αλλά και τις ζωές όλων μας, καθώς θα φέρει μεγάλα έργα, περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Καθαρότερη και φτηνότερη ενέργεια και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση. Υγεία που απαντά στο σήμερα και Παιδεία που βλέπει στο αύριο».

Καταλήγοντας στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός προσθέτει: «Το ανοιξιάτικο Πάσχα, λοιπόν, προμηνύει ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Το Θείο Φως γίνεται ήλιος αισιοδοξίας για την έξοδο από την παγκόσμια περιπέτεια της πανδημίας. Και το αναστάσιμο μήνυμα διαπερνά την επικαιρότητα, δικαιώνοντας τη λυτρωτική του διάσταση. Οι ημέρες που έρχονται μπορούν να είναι αληθινά καλύτερες.

Ώστε οι επόμενοι μήνες να γίνουν παραγωγικότεροι. Και τα αμέσως επόμενα χρόνια, χρόνια μεγαλύτερης ευημερίας για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες.

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους! Με αγάπη, υγεία, χαρά και δύναμη!».





Το Μήνυμα για το Πάσχα του Αλέξ. Τσίπρα
 

Το ΠάσχαΚαλό Πάσχα και καλή Ανάσταση εύχεται με μήνυμά του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στο μήνυμά του ότι «οι μέρες του Πάσχα είναι κάθε χρόνο μέρες ειρήνης, αγάπης, συμπόνιας και αλληλεγγύης. Φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ζούμε δύσκολες μέρες. Και η σκέψη όλων μας είναι πρώτα σε εκείνους που δίνουν τη μάχη της ζωής, μέσα στην ασφυξία των νοσοκομείων. Σε εκείνους που στέκονται με τις λευκές μπλούζες στο πλάι τους. Στις χιλιάδες οικογένειες που πενθούν την απώλεια. Σε όσους συμπολίτες μας περνούν ώρες στέρησης, ανεργίας, ανασφάλειας, φτώχειας, ακόμα και απόγνωσης».

«Αυτές οι μέρες, όμως, είναι και μέρες ελπίδας. Ότι το φως θα νικήσει το σκοτάδι. Η ζωή θα πατήσει το θάνατο», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και προσθέτει: «Το Πάσχα, η Ανάσταση, είναι ο μέγας συμβολισμός της νίκης της ζωής.

Που είναι και νίκη του ανθρώπου.

Αυτή η βεβαιότητα του ανθρώπου, ότι μπορεί να φτιάχνει το μέλλον του με τα δικά του χέρια και τις δικές του επιλογές κατ’ εικόνα και ομοίωση των ονείρων του, είναι που κινεί τον κόσμο προς τα εμπρός. Η πίστη στις δυνάμεις μας, η ανθρωπιά, η ενότητα, η αλληλεγγύη, η επιμονή, το θάρρος, ο αγώνας για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία μας, είναι η εγγύηση ότι θα τα καταφέρουμε και σήμερα. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Μπορούμε να υπερβούμε τα εμπόδια προς την πρόοδο. Και θα το κάνουμε», αναφέρει, καταλήγοντας: «Μ’ αυτή την πίστη, εύχομαι σε όλες και σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».

, η Ανάσταση, είναι ο μέγας συμβολισμός της νίκης της ζωής. Που είναι και νίκη του ανθρώπου. Η πίστη στις δυνάμεις μας, η ανθρωπιά, η ενότητα, η αλληλεγγύη, η επιμονή, το θάρρος, ο αγώνας για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία μας, είναι η εγγύηση ότι θα τα καταφέρουμε και σήμερα. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση.





Η «αργία» στις 4 και η «απεργία» στις 6 Μαΐου
  

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο διεξάγεται και η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από την πραγματοποίηση της απεργίας της φετινής εργατικής πρωτομαγιάς.Η κυβέρνηση μετέφερε την επίσημη αργία την Τρίτη 4 Μαΐου και μαζί της ουσιαστικά συντάχθηκε η ηγεσία της ΓΣΕΕ προκηρύσσοντας απεργία για εκείνη την ημέρα, ενώ αντίθετα η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ προκήρυξαν απεργία για τις 6 Μαΐου προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που αναμένεται να φέρει αυτές τις ημέρες ο Κωστής Χατζηδάκης. Αυτή η διαχωριστική γραμμή μεταφέρεται και στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο καθώς τα κόμματα της Αριστεράς στα πρωτομαγιάτικα μηνύματά τους καλούν στην απεργία της 6ης Μαΐου και όχι στις 4 Μαΐου που έχει μεταφέρει την επίσημη αργία η κυβέρνηση.

Προσκλητήριο 
Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνοντας προσκλητήριο για συμμετοχή στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Πέμπτη 6 Μαΐου, υπογραμμίζει, ότι «αυτή την ώρα, το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν χρέος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βρεθούν με πραγματική διάθεση ενότητας και αγώνα, όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μάχης που έρχεται». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι είναι «ταυτισμένη με τα πιο ακραία επιχειρηματικά συμφέροντα» και «κηρύσσει ουσιαστικά τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας» με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και το αίτημα για το 8ωρο γίνεται επίκαιρο ξανά.




Παύλος Χρηστίδης: Το «ξεστοκάρισμα» και τα «διαπαιδαγωγικά sms» είναι όψεις του ίδιου νομίσματος

  

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης καταλογίζει στην κυβέρνηση σειρά παράλογων μέτρων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, που «δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας». Ο ίδιος χρησιμοποίησε παραδείγματα από το άνοιγμα της εστίασης, τον διαγωνισμό για την προμήθεια λεωφορείων, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων την προηγούμενη περίοδο. Την ίδια στιγμή επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για το είδος της αντιπολίτευσης που ασκεί. Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς και ειδικότερα της εστίασης, σε συνέντευξή του το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN, σημείωσε πως «η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει εμμονές και παραλογισμούς στον τρόπο με τον οποίο αποφασίζει το άνοιγμα της εστίασης» και χαρακτήρισε την απόφαση να λειτουργήσει η εστίαση χωρίς μουσική ως «ομελέτα χωρίς αυγά». Παράλληλα, τόνισε πως «όλοι μας θέλουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά χρειάζεται γενναία στήριξη με σημαντικό κεφάλαιο κίνησης στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους εδώ και πολύ καιρό και θέλουν να λειτουργήσουν ξανά με όλο τους το προσωπικό».

Newsroom Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021






ΜέΡΑ25 για την Πρωτομαγιά: Τα κεκτημένα έγιναν ζητούμενα
  

1 Μαΐου 2021, 14:33 Στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας, αναφέρεται το ΜέΡΑ25 στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά. Το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι «η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας – όπως και τον γενικό πληθυσμό της – για άλλη μια χρονιά σε καραντίνα, όχι μόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά κυρίως λόγω του εξοβελισμού των όποιων ελάχιστων – από τα μνημόνια – εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει στον τόπο». Προσθέτει ότι «το μέχρι πρότινος κεκτημένο του 8ώρου εργασίας έχει μπει πλέον και επισήμως στο στόχαστρο της παρούσας μνημονιακής κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, μιας κυβέρνησης που μαζί με τις προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους σε στρατιές ενοικιαζόμενων, δανειζόμενων εργαζομένων σε κρατικοδίαιτους ή “ομιλοδίαιτους” εργολάβους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς άδειες, χωρίς ωράρια, χωρίς πληρωμένες υπερωρίες, χωρίς πλήρη εργασία και ασφάλιση, χωρίς αξιοπρεπή μισθό, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας».





ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 2021
  


ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΜΑΪΟΥ 2021 
Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατέθεσε την Μεγάλη Πέμπτη πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο με την υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας για το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2021. Κατόπιν πρόσκλησης από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ανταποκρίθηκε με την συγκεκριμένη υποψηφιότητα στέλνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα ενότητας των Ορθοδόξων πληθυσμών των Βαλκανίων. Κάθε έτος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη». Το βραβείο του ευρωπαίου πολίτη θα απονεμηθεί σε πολίτες, ομάδες, ενώσεις ή οργανισμούς για έργα που έχουν πραγματοποιήσει και έχουν επιδείξει εξαιρετικά επιτεύγματα. Επίσης τα υποψήφια πρόσωπα έχουν επιδείξει εξαιρετική δέσμευση σε τομείς όπως η στενότερη ένταξη μεταξύ πολιτών των κρατών μελών, διασυνοριακή ή διεθνική πολιτιστική συνεργασία και προώθηση των Ευρωπαϊκών αξιών, με βάση και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος προτείνει την υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας για το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη, σε μια κρίσιμη φάση της ιστορίας για το Ευρωπαϊκό μέλλον των Βαλκανίων. Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος αποτελεί προσωπικότητα παγκοσμίου εμβέλειας, με διακρίσεις και αδιάλειπτους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και την ειρήνη. Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, μέσα από τη συνολική δράση και τη στάση ζωής του, αποτελεί εξέχουσα τιμή στην πατρίδα μας και την Εκκλησία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια