Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1752
ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ
|
Προς Θεού, όχι άλλο διχασμό……
Ανάμεσα στα πολλά που διάβασα, μελέτησα αι προσπάθησα να βρω την άκρη του νήματος ήταν διάφορες Εκθέσεις επίσημων Ιατρικών φορέων, που μιλάνε ανοικτά για παρενέργειες που αφορούν κυρίως τα εμβόλια που επέλεξε η Ευρωπαϊκή Ένωση και επέβαλε με το έτσι θέλω στα κράτη μέλη κυρίως του Νότου και τα αδύναμα – μικρά. Το παράδοξο είναι πως μερικά ε αυτών, κυρίως του βορρά έχουν επιλέξει το δικό τους δρόμο εμβολίων και εμβολιασμού με πρωτοστάτηδα χώρα τη Γερμανία. Επίσης κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα αποτελέσματα με εκατοντάδες χιλιάδες υπαρκτές παρενέργειες και ευάριθμους θανάτουςπου προκαλούν τα εμβόλια, ενώ στο Ισραήλ, που προηγείται σε πληθυσμιακό εμβολιασμό πέραν του 50% της χώρας, παρουσιάστηκε το φαινόμενο να νοσήσει μετά την πρώτη και δεύτερη δόση πάνω από το 40% των εμβολιασμένων από τον κορωνοϊό. Πάμπολλα τα δείγματα.
Και ενώ η κοινή γνώμη των Ελλήνων άρχισε να ανησυχεί για την περαιτέρω πορεία των γεγονότων, διαβάζει στα ολίγον τι ελεύθερα ΜΜΕ και site στο διαδίκτυο την αντίθετη άποψη άρχισε να κρατάει πισινή, όπως λέγει και ο λαός, επιφυλασσόμενος περί του πρακτέου. Σε αυτό το σημείο είναι φανερή η πορεία που έχει χαράξει η Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία – κατά κάποιον τρόπο πρωτοστατεί και υποδεικνύει δρόμο δύσκολο και ακατανόητο εν πολλοίς Κοινή είναι η διαπίστωση πως η χώρα μας δεν αντέχει και άλλο διχασμό. Ακόμη και σήμερα δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το παλαιότερο διχασμό Βασιλικών και Δημοκρατικών, Εθνικοφρόνων και Κομμουνιστών, Φιλελεύθερων (ΕΡΕ) και Κεντρώων (Ένωση Κέντρου). Να μην πάμε τώρα σε διχασμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων Ελλήνων πολιτών, γιατί αυτό θα είναι η καταστροφή της χώρας.
Να τηρηθεί το Σύνταγμα…
ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
|
Οι ευθύνες των αρμοδίων μπροστά στην κάμερα...
Η Τηλεόραση έχει μπει για τα καλά στη ζωή των ανθρώπων. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, που επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται με κάθε επιφύλαξη το μικρόφωνο και η τηλεοπτική κάμερα. Ό,τι πεις, καλό, στραβό, ανάποδο, αλήθεια ή ψέμα, θα αποτυπωθεί στην οθόνη χωρίς φτιασίδια, αν δεν υποστεί προηγουμένως μοντάζ. Αυτό βεβαίως δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει, αν η εκπομπή είναι ζωντανή. Από την τηλεοπτική πείρα που κατέχω – ήμουν από τους πρώτους, που έκανα απ΄ ευθείας αναμετάδοση στον τηλεοπτικό Σταθμό TV SUPER της Κορινθίας – έχω συμπεράνει πως με την τηλεόραση υπάρχει περίπτωση να πάθεις την ασθένεια της τηλεολαγνείας. Αυτό το παθαίνουν οι επιρρεπείς προς επίδειξη και οι ασήμαντοι, που τους δίνεται η ευκαιρία να φανούν διαφορετικοί από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Είναι αυτοί που πάσχουν από το Σύνδρομο της αυτοπροβολής.
Αυτή η τάση των ανθρώπων να θέλουν να επιδειχθούν αντί να είναι προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, τους οδηγεί πολλές φορές σε ακατάσχετη φλυαρία, την οποία δεν έχουν την ευχέρεια να αντιληφθούν ή να διορθώσουν. Όταν πάει κάποιος να κάνει οποιεσδήποτε προσωπικές δηλώσεις οφείλει να είναι μελετημένος και ιδιαίτερα να μην παρασυρθεί σε αντιδεοντολογική υστερία. Αυτό παθαίνουν οι παραθυράκιδες στους διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς, που λένε ό,τι τους κατέβει, αρκεί να τους δείχνει η κάμερα.
Παρακολουθούσα για λίγο κάποιο βράδυ σε ένα Περιφερειακό Κανάλι της Πελοποννήσου το δελτίο ειδήσεων, στο οποίο η παρουσιάστρια είχε έναν φιλοξενούμενο, ο οποίος είναι εκπρόσωπος σε Επαγγελματικό Σωματείο της περιοχής μας. Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά τη λίγη ώρα που τον άκουσα, έβγαζε έναν “Φιλιππικό λόγο” κατά ενός Δημάρχου τον οποίο πυροβολούσε φραστικά χωρίς αντίλογο, μπροστά σε μια δημοσιογράφο, η οποία ήταν ανεκτική και εν μέρει άβουλη, αφού επέτρεπε ακρότητες, που δεν επιτρέπονται από τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τα προσωπικά δεδομένα. Τα αρνητικά μηνύματα του ομιλητή για τα πεπραγμένα του Δημάρχου δεν είχαν τελειωμό.. Αντί, ως αρμόδιος και ενδιαφερόμενος για τον κλάδο του να προβάλει τα αιτήματά του έβγαζε «Φιλιππικό» κατά του αντίπαλου δέους. Ποίος ξέρει γιατί, με τον τρόπο του έβγαζε χολή και τον κατηγορούσε.
Δεν ήταν ποιοτική η περίπτωση και άλλαξα Κανάλι με το εξής ερώτημα. Πως γίνεται και μερικοί εκλεγμένοι επαγγελματίες, δεν μπορούν να δουν τι επιτάσσει το γενικότερο συμφέρον του τόπου; Γιατί προτάσσουν οτιδήποτε άλλο κάνοντας κακό αντί καλού, χάρη της επιδειξιομανίας;
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ
|
Ο Μακάριος κάλεσε στον ΟΗΕ τους Τούρκους στην Κύπρο!
Με την ευκαιρία της καταστροφικής Επετείου, χωρίς πολλά λόγια και σχόλια απαντώ σε ερωτήσεις αναγνωστών, για τα Ιουλιανά του 1974 της Κύπρου: Κομβικό σημείο, πέραν των άλλων αποτελoύν πρώτον η προηγηθείσα εκδίωξη της Ελληνικής Μεραρχίας με εντολή Μακαρίου από την Κύπρο και η περιβόητη ομιλία του Μακαρίου της Κύπρου στον ΟΗΕ, στις 19 Ιουλίου 1974, με την οποία στην ουσία κάλεσε τους Τούρκους στην Κύπρο. Βάσει των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου, εγγυήτριες δυνάμεις της ανεξαρτησίας της Κύπρου ήταν η Ελλάς, η Τουρκία και η Μ. Βρετανία… Θεωρούμε πως η υπόθεση του Πολυτεχνείου δεν ήταν άσχετη με τη Συνωμοσία, που εξυφάνθηκε από τον διαβόητο και μοιραίο – για την Ελλάδα – πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χάρη Κίσινγκερ, με στόχο την κατάληψη της Μεγαλονήσου από την Τουρκία.
Είναι σε όλους τους ερευνητές γνωστό ότι ο τότε Πρόεδρος και Αρχηγός του Καθεστώτος των Συνταγματαρχών Γ. Παπαδόπουλος, αντιδρούσε στο Πραξικόπημα του Σαμψών και τη συμμετοχή Στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εγχείρημα.
Είναι προπαγανδιστική η άποψη των δήθεν αντιστασιακών ότι με την εξέγερση του Πολυτεχνείου καταλύθηκε το Στρατιωτικό Καθεστώς. Αντίθετα, Αντικειμενικός Σκοπός ήταν να εκδιωχθεί ο Αντιρρησίας Γ. Παπαδόπουλος και να αναλάβει στη συνέχεια το Καθεστώς Ιωαννίδη, που ήταν πρόθυμο να προχωρήσει στο θανάσιμο διάβημα. Ο “Κανταφικός”, όπως τον έλεγαν, πρώην Διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ, Δημήτριος Ιωαννίδης, όπως λέγεται, έπεσε θύμα με δόλωμα την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και ενέδωσε στο να στηρίξει το προδοτικό και μοιραίο σχέδιο του ραδιούργου Αμερικανού Υπουργού.
Ως Ανώτερος Αξιωματικός των Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών ε.α., μετά το διάστημα του 1972, είχα την ευκαιρία να ζήσω από κοντά την πίεση, που εδέχετο ο Γ. Παπαδόπουλος από “Κανταφικούς “ Αξιωματικούς, ώστε να δώσει το “Πράσινο φως” στο Πραξικόπημα Σαμψών και την εμμονή του στην άρνηση. Στο «Φάκελο της Κύπρου», που καταχωνιάστηκε στα υπόγεια της Βουλής για να μη δουν το φως της δημοσιότητας οι ευθύνες της τότε πολιτικής ελίτ, αποδεικνύεται πως η Ελληνική Στρατιωτική Ηγεσία της Κύπρου ήταν αντίθετη με το Πραξικόπημα και είχε στείλει το μήνυμα στην Ελλάδα, πράγμα που είχε υιοθετήσει ο Γ. Παπαδόπουλος. Έχω ιδία γνώμη και άποψη. Δεν μου διαφεύγει όμως, το ερώτημα και η απόδοση τεράστιας ευθύνης και στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε την παρέμβαση των εγγυητριών Δυνάμεων στην Κύπρο, δηλαδή κάλεσε την Τουρκία και την Αγγλία να αιματοκυλήσουν και αλώσουν τμήμα της Κύπρου. Αυτός ο επιλεγόμενος “Εθνάρχης”, πως τόλμησε να προβεί σε αυτή την “Θανάσιμη Εθνική Πρόσκληση”:
ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ
|
Η τηλεομανία αυξάνει τη μοναξιά και τον εθισμό…
Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε μετά από μία κουραστική μέρα να επιστρέφουμε σπίτι και να χαλαρώνουμε, χαζεύοντας στην τηλεόραση. Για τους επιστήμονες η συνήθεια αυτή δεν είναι αθώα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά ή υποφέρουν από κατάθλιψη είναι πιο επιρρεπείς στο να «κολλήσουν» μπροστά στην τηλεόραση, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα.
Μοιραία δημιουργείται ένας φαύλος-κύκλος, που όχι μόνο δεν οδηγεί πουθενά, αλλά κάνει χειρότερη την κατάσταση. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνθρωποι αυτοί χάνουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεκολλήσουν από το «χαζοκούτι» και τις περισσότερες φορές να παραμελούν τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους.
Για τους ειδικούς τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν κάτι πιο ουσιαστικό: ότι οι ψυχολογικοί παράγοντες, όπως η μοναξιά, η κατάθλιψη και η έλλειψη αυτοσυγκράτησης, οδηγούν σε εθιστικές συμπεριφορές.
«Όταν οι ώρες μπροστά στην τηλεόραση είναι ανεξέλεγκτες, οι άνθρωποι παραμελούν τα καθήκοντά τους, αλλά και τις σχέσεις τους, την κοινωνικότητα. Ακόμη και όταν γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να το κάνουν, δυσκολεύονται να αντισταθούν στη συνήθεια αυτή», δήλωσε η Yoon Hi Sung, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες παρατήρησαν τη συμπεριφορά και τις συνήθειες 316 ανθρώπων, ηλικίας 18-29 ετών. Ουσιαστικά κατέγραψαν και μελέτησαν πόσο τακτικά παρακολουθούσαν τηλεόραση και πόσο συχνά ένιωθαν μοναξιά, κατάθλιψη και έλλειψη αυτοελέγχου.
Αυτή την κακιά συνήθεια δεν πρέπει να πάτε μακριά να την βρείτε. Κοιτάξτε στον περίγυρο της οικογένειάς σας ή ρίξτε μία ματιά στο δρόμο. Δεν θα εκπλαγείτε καν, γιατί σας έχει γίνει συνήθεια να βλέπετε ανθρώπους ακόμη και ό,που λάχει να ασχολούνται με το χαζοκούτι, όπως λέγεται το κινητό και τα παρεμφερή με τις οθόνες που χωρίς πρόσκληση τις ανοίγουν τα ανυποψίαστα θύματα.
Δεν απέχει της πραγματικότητας ότι η συνήθεια υπεραπασχόλησης με την τηλεόραση και τα άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δημιουργούν την αίσθηση επιθετικότητας των χρηστών, όταν πάει κάποιος να τους υπενθυμίσει ότι η πολύ χρήση κάνει προσθετικό κακό στον άνθρωπο. Τα νέα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο 65ο Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Συνδέσμου Επικοινωνίας στο Πουέρτο Ρίκο, το 2017...
Αφήστε ένα σχόλιο