ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1767
ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ |
Ο «Κορίνθιος» |
Για πρώτη φορά, στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη και η Ελλάδα |
Στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, μετείχε για πρώτη φορά και η Ελλάδα. Εκτός από τη γεωγραφική εγγύτητα της Ελλάδας, όπως και της Ιταλίας και της Μάλτας με τη Λιβύη, η συμβολή της Ελλάδας στην εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή υπογραμμίζεται έντονα από την πρόσκληση που δέχτηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να συμμετάσχει στη Διάσκεψη από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.
Το γεγονός, μάλιστα, ότι επρόκειτο για την πρώτη πρόσκληση που δέχθηκε η Ελλάδα σε τόσο υψηλό επίπεδο, είναι δηλωτικό του θετικού διεθνούς κλίματος απέναντι στη χώρα… Ως προς το περιεχόμενο της ελληνικής παρέμβασης, διπλωματικές πηγές μετέδιδαν ότι «η θέση της Ελλάδας, η οποία έχει εκφραστεί από τον πρωθυπουργό σε όλες τις διεθνείς επαφές του, είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των εκλογών της 24ης Δεκεμβρίου, να εφαρμοστεί πλήρως η Συμφωνία Εκεχειρίας της 23ης Οκτωβρίου 2020 και να αποσυρθούν όλα τα ξένα στρατεύματα, οι ξένες δυνάμεις και οι μισθοφόροι από τη Λιβύη το συντομότερο δυνατόν», ώστε η χώρα να αλλάξει αποφασιστικά σελίδα, βαδίζοντας προς τη σταθερότητα και απαλλαγμένη από παρεμβάσεις τρίτων.
Όπως ενθυμούνται οι αναγνώστες μας, έχουν προηγηθεί πλείστες όσες παρόμοιες διασκέψεις με πρωτοβουλία της Γερμανίας και με «δάκτυλο» της φίλης της Τουρκίας η Ελλάδα -παρά τα πλήρη δικαιώματά της- είχε αποκλειστεί των διασκέψεων, που αφορούσαν εξελίξεις εξομάλυνσης της κατάστασης στην γειτονική μας χώρα. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η Γερμανίδα Μέρκελ με αστείες δικαιολογίες στήριζε τις αποφάσεις της για τον αποκλεισμό της χώρας μας.
Στο Παρίσι πλέον διενεργήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ακόμη μία διάσκεψη και η συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δικαιώνει τους υπέροχους αγώνες της Ελληνικής Διπλωματίας. Η Ελλάδα κτίζει γερά θεμέλια στον τομέα των Εξωτερικών υποθέσεων.
ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ!
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»
Αφήστε ένα σχόλιο