ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1769
Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗΝ Ι.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο Επίσκοπο Κορίνθου τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία σήμερα Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, ημέρα της μνήμης Του, στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, όπου υπάρχει αφιερωμένο κλίτος προς τιμήν Του.
Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Πέτρος Καγιούλης, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Θεόδωρος Κεραμίδας και οι Διάκονοί του π. Δαμασκηνός Γεννηματάς, π. Γεράσιμος Λάμπος, π. Χρήστος Χίλιας, ενώ οι πιστοί είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα εκ των Ι. Λειψάνων του εορταζομένου Αγίου Διονυσίου, το οποίο προσεκόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας.
Στο κήρυγμα του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την Εκκλησία ως «Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική», και τα οποία ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως. Ο όρος «Αποστολική» σημαίνει ότι οι Αλήθειες της Πίστεώς μας διαδόθηκαν στην οικουμένη από τους Αγίους Αποστόλους και ο τιμώμενος Άγιος Διονύσιος έχει χαρακτηριστεί από τους Πατέρες της Εκκλησίας ως Αποστολικός Πατήρ, καθώς υπήρξε μαθητής και διάδοχος του Αποστόλου Παύλου. Επιπρόσθετα, κέρδισε αυτόν τον χαρακτηρισμό επειδή οι Τοπικές Εκκλησίες, όπως η Εκκλησία της Ρώμης, αλληλογραφούσαν μαζί Του για να μάθουν και να διδαχθούν τις αλήθειες της Πίστεώς μας από έναν γνήσιο μαθητή του Αποστόλου των Εθνών. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, αναλύοντας το Απολυτίκιο του Αγίου, τόνισε ότι εκτός των άλλων ο Άγιος Διονύσιος ήταν «Καὶ τρόπων μέτοχος, καὶ θρόνων διάδοχος, τῶν Ἀποστόλων», δηλαδή, μιμήθηκε στους τρόπους, στις σκέψεις, στην θεολογία και στην ολότητά Του γενικότερα τον Απόστολο Παύλο με αποτέλεσμα να γίνει όχι μόνο διάδοχος του Αποστολικού Θρόνου αλλά και μέτοχος των τρόπων Του και θεματοφύλακας της Πίστεως. Κατά τον ίδιο τρόπο όλοι οι Επίσκοποι της Εκκλησίας μας, μέσω της Αποστολικής Διαδοχής, είναι θεματοφύλακες της Πίστεώς μας και για αυτόν τον λόγο όταν προκύπτει κάποιο ζήτημα συγκεντρώνονται σε Σύνοδο προκειμένου με προσευχή και με επίκληση του Αγίου Πνεύματος να καταλήξουν στην αλήθεια. Στις μέρες μας ακούμε διαφόρους υποτιθέμενους θεολόγους να λένε ότι οι Επίσκοποι και η Σύνοδος δεν παίρνει σωστές αποφάσεις και καλούν τους ανθρώπους να αποτειχιστούν αγνοώντας ότι, με αυτόν τον τρόπο δεν μετέχουν στον «τρόπο» της Εκκλησίας και γίνονται αιρετικοί. Μέσα στην Εκκλησία τα λάθη διορθώνονται, γιατί υπάρχει η μετάνοια και αυτή γίνεται δεκτή από τον Θεό.
Εκτός των τειχών της Εκκλησίας η μετάνοια είναι σαν του Ιούδα, δεν οδηγεί στην σωτηρία αλλά στην αυτοκτονία.
Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του τονίζοντας ότι εμείς οι Κορίνθιοι έχουμε γερές θεολογικές βάσεις και δυνατά πνευματικά θεμέλια και γι’ αυτό οφείλουμε να τιμούμε τον Άγιο, ώστε να αξιωθούμε, μιμούμενοι την αγία βιωτή τους, να γίνουμε με τις πράξεις και τα έργα μας τρόπων μέτοχοι, εφαρμόζοντας την διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου και του μαθητή του Αγίου Διονυσίου. Επιπροσθέτως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον προσωπικό του σύνδεσμο με τον Άγιο, καθώς την ημέρα της μνήμης Του τέλεσε την πρώτη του Θ. Λειτουργία, μετά την Ενθρόνισή του, ως Μητροπολίτης Κορίνθου, πριν ακριβώς από δεκαπέντε (15) χρόνια.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ 1ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΥ Λ.Σ. κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΖΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.
Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021, ο Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχος Λ.Σ. κ. Αντώνιος Μάζης, συνοδευόμενος από την Εκπρόσωπο Γενικής Επιθεώρησης Λ.Σ.-Ελληνικής Ακτοφυλακής Πλοίαρχο Λ.Σ. κ. Βασιλεία Γιαννακή και τον Λιμενάρχη Κορίνθου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ., κ. Παναγιώτη Κοντό, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.
Κατά την διάρκεια της επισκέψεως, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο κ. Υποναύαρχος και οι συνοδοί του αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις για υπηρεσιακά, κοινωνικά και φιλανθρωπικά θέματα, ενώ παράλληλα διημείφθη συζήτηση γενικού ενδιαφέροντος που κατέληξε και στην έως σήμερα αγαστή συνεργασία της Ι. Μητροπόλεως μας με το Λιμενικό Σώμα.
Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον κ. Υποναύαρχο και τους συνοδούς του, και αφού εδέχθη εις ανάμνηση της επισκέψεως τους τον θυρεό της 1ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, τους έδωσε και αυτός αναμνηστικά δώρα και τους ευχήθηκε όπως ο Κύριος τους φωτίζει και τους καθοδηγεί στην μετά χρηστότητος και ζήλου επιτέλεση των υψηλών καθηκόντων τους προς δόξαν Θεού!
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.
ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΛΜΥΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον Ι. Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αλμυρής Κορινθίας ως και η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Γεωργίου Μαρινάκη.
Στην Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, πλαισιούμενοι από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας, Αιδεσ. Πρωτ/ρους π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, π. Παναγιώτη Αντωνόπουλο, π. Δημήτριο Ζούζια και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά, π. Γεράσιμο Λάμπο και π. Χρήστο Χίλια. Ο π. Γεώργιος προσφωνών ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την ύψιστη τιμή της προαγωγής του στον Β΄ βαθμό της Ιερωσύνης, καθώς και για την τετραετή διακονία του πλησίον του και κυρίως πλησίον του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου αγίου Κεγχρεών, μέσω της οποίας απέκτησε καθ᾿ όλο αυτό το χρονικό διάστημα την δέουσα εμπειρία, ώστε να δύναται να ανταποκριθεί, χάριτι Χριστού, στις μεγάλες ευθύνες, που αναλαμβάνει ως Πρεσβύτερος – Εφημέριος της συγκεκριμένης Ενορίας «Μεταστάσεως Θεοτόκου» Αλμυρής, τους πατέρες της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, τους Ιερείς, Διακόνους, Εκκλησιαστικούς υπαλλήλους των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως, την σύζυγό του Γεωργία, τους γονείς, αδελφό, συγγενείς του ως και τους Ενορίτες, το από σήμερα ποίμνιό του, οι οποίοι συναθροίσθηκαν με χαρά, αφού η Ενορίας τους «δοκιμάσθηκε» για αρκετά χρόνια με απουσία μόνιμου Εφημερίου, προκειμένου να προσευχηθούν κατά την Χειροτονία του.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος στην αντιφώνησή του, λαβών αφορμή από τους λόγους του Χριστού: «ἡ γυνὴ ὅταν τίκτῃ, λύπην ἔχει, ὅτι ἦλθεν ἡ ὥρα αὐτῆς· ὅταν δὲ γεννήσῃ τὸ παιδίον, οὐκέτι μνημονεύει τῆς θλίψεως διὰ τὴν χαρὰν ὅτι ἐγεννήθη ἄνθρωπος εἰς τὸν κόσμον.» (Ιωαν. ιστ΄, 21) μίλησε για τον «αποχωρισμό» του Διακόνου από την διακονία του πλησίον του και πλησίον του Βοηθού Επισκόπου, τονίζοντας την «χαρά» της εις Πρεσβύτερον ανάδειξής του και μάλιστα στην συγκεκριμένη Ενορία. Ο σήμερον Χειροτονούμενος νέος Ιερεύς μετέχει της Ιερωσύνης του Χριστού, «γαλακτοτροφείται» και «ανδρώνεται» υπό της Εκκλησίας και μέσα στην Εκκλησία, ώστε να καταστεί «πατέρας» της Ενορίας του, μεταφέρων στους Πιστούς την Χάρι και τις δωρεές του Θεού δια των Ι. Μυστηρίων. Η Εκκλησία είναι η «Πνευματική Μητέρα» και ο Επίσκοπος ο «Πνευματικός Πατέρας» της «Πνευματικής Οικογένειας» της Τοπικής μας Εκκλησίας και για να μπορεί να σταθεί «η πνευματική οικογένεια» και να μην επικρατεί το χάος απαιτείται ο σεβασμός και η υπακοή εκ μέρους των «τέκνων» στην Εκκλησία και στον Επίσκοπό Της. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ποικιλόμορφη «κρίση», που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα και που κατά βάση είναι «Πνευματική κρίση», τονίζοντας ότι όποιος πιστεύει, ακούει και πειθαρχεί στον Θεό, εφαρμόζει τις εντολές Του και δεν ενοχλείται από το τι θα πουν οι άνθρωποι, δεν έχει να φοβηθεί κάτι, καθώς ο Θεός διέπει τα πάντα δια της πανσοφίας και αγαθής πρόνοιάς Του.
Στον λόγο του, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Παναγιώτη Αντωνόπουλο, ο οποίος εξυπηρετούσε λειτουργικώς και διοικητικώς την Ενορία της Αλμυρής με φιλότιμο και αγάπη χωρίς να παραμελεί την δική του, ενώ εκφράστηκε με πατρικούς λόγους για τον Χειροτονούμενο π. Γεώργιο, ο οποίος από σήμερα θα είναι «ο παπάς» (ο «πατερούλης») της Ενορίας της Αλμυρής! Μετά το πέρας της Θείας Λατρείας ο άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, κατ’ εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου μας και τιμώντας την έως τώρα ευσυνείδητο διακονία του νεοχειροτονηθέντος εχειροθέτησε τον Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Μαρινάκη σε Σταυροφόρον-Οικονόμον.
Ο χειροθετήσας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών συνεχάρη τον νεοχειροτονηθέντα π. Γεώργιο ευχαριστώντάς τον για την εύορκο και εν αφοσιώσει τριετή διακονία του πλησίον του, οικοδομήσας αυτόν δια λόγων συμβουλευτικών, τονίζοντας ότι εν ημέρα Κυριακή και κατά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου αξιώνεται του Β΄ βαθμού της Ιερωσύνης και όπως η Θεοτόκος εισήλθε εις τα Άγια των Αγίων και ετράφη σωματικώς δι᾿ Αγγέλου, πνευματικώς δε δια της μελέτης των Γραφών και κατέστη «Θεοχώρητος Ναός», έτσι κι αυτός εισήλθε προ ολίγου εις τα ενδότερα του καταπετάσματος και έλαβε την Χάρι, ώστε δια της Ιερατικής ευλογίας να μεταβάλει τον άρτο και τον οίνο, τις προσφορές των Πιστών, σε Σώμα και Αίμα Χριστού αντιστοίχως και αυτός να κοινωνεί γενόμενος «Θεοχώρητος» και να μεταλαμβάνει τους Πιστούς καθιστώντας και αυτούς «Θεοχωρήτους».
Λαβών αφορμή από την προτροπή του σοφού Σειράχ προς τους Ισραηλίτες: «φοβο᾿ τ᾿ν Κύριον κα᾿ δόξασον ᾿ερέα» (ζ΄,31) επεσήμανε ότι, παρά την πολεμική εναντίον του Ι. Κλήρου και της Εκκλησίας γενικότερα, εν πολλοίς ο Λαός του Θεού τιμά τους Κληρικούς. Για να τιμηθεί όμως ο Κληρικός υπό του Λαού οφείλει αυτός πρώτος να τιμά την Ιερωσύνη του, δοξάζοντας Την δια του Εκκλησιαστικού φρονήματος του και έργων αγαθών προς δόξαν Θεού, ωφέλεια των Πιστών και επίτευξη της ιδικής του ψυχικής σωτηρίας.
Επίσης, αναφέρθηκε στην συγκυρία ότι καθίσταται Ιερεύς εφέτος που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, κατά την οποία ο Ιερός Κλήρος πρωτοστάτησε, προηγούμενος, ως «Καλός Ποιμένας», του Ποιμνίου του. Έτσι κι αυτός καλείται να προηγείται του Ποιμνίου του και θυσιαστικά να προσφέρεται μη εγκαταλείποντας αυτό. Ολοκλήρωσε δε προτρέποντας αυτόν να καταρτίζεται, ώστε να προάγεται «από δόξης εις δόξαν», ο Άγιος Θεός να τον σκεπάζει, να τον αγιάζει και να του δίδει την δύναμη να προχωρεί και να επιτελεί αξίως τα Άγια Μυστήρια της Εκκλησίας μας!
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.
Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.
Στο Λουτράκι και στον εκεί πανηγυρίζοντα ιστορικό Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, χθες το απόγευμα Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, πλαισιούμενος από τους Σύγκελλο–Οικονόμο π. Πρόδρομο Αντωνίου, αδελφό της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Νικόλαο Βασιλόπουλο, ΣταυροφόροΟικονόμο π. Γεώργιο Μαρινάκη και τους Εφημερίους του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, στην δικαιοδοσία του οποίου ανήκει ο Ι. Ναός του Αγ. Ανδρέου, Αιδεσ. π. Πέτρο Καγιούλη, π. Δημήτριο Σουσούνη, π. Ιωάννη Δρίτσα και τον Διάκονο π. Χρήστο Χίλια.
Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι αν ο Απ. Παύλος είναι ο Απόστολος των Εθνών, αφού πρώτος Αυτός εστράφη προς τους ειδωλολάτρες, ο Απόστολος Ανδρέας δύναται να χαρακτηρισθεί ως ο Απόστολος της Ελλάδας, καθώς διέτρεξε ολόκληρη την Ελλάδα από Εύξεινο Πόντο, Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Αττική, Ανατολική Πελοπόννησο, καθαγίασε δια των ποδών Του την Κορινθιακή γη διελθών από την περιοχή του Λουτρακίου και τους Αριστοναύτες, το σημερινό Ξυλόκαστρο, έως και την Πάτρα, όπου και μαρτύρησε, προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα του Ευαγγελίου και την διδασκαλία του Ιησού Χριστού.
Ο Άγιος Ανδρέας είχε σωστή άποψη για τον αναμενόμενο Μεσσία σε σχέση με τους συμπολίτες του Ιουδαίους, που περίμεναν τον Μεσσία να λυτρώσει το Ισραήλ από την Ρωμαϊκή κυριαρχία και γι’ αυτό όταν αντίκρισε τον Χριστό, αμέσως Τον ανήγγειλε στον αδελφό του Σίμωνα, με την γνωστή ρήση: «εὑρήκαμεν τὑν Μεσσίαν» (Ιω. α΄, 42). Συνεχίζοντας ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε ο Άγιος Ανδρέας να μας χαρίζει την διάκριση, την οποία Αυτός είχε και την επαρκή γνώση των Γραφών, ώστε στερεωμένοι στις αλήθειες της Πίστεώς μας, να μην κινδυνεύουμε να βγούμε έξω από τα όρια της Εκκλησίας, που οι Άγιοι Πατέρες μας, επόμενοι της διδασκαλίας των Αγίων Αποστόλων έθεσαν και να αξιωθεί ο καθένας από εμάς να «εύρη» τον Μεσσία Χριστό δια της μετοχής του στα Άγια Μυστήρια της Εκκλησίας μας, ώστε ασφαλώς να βαδίζει προς την Βασιλεία Του.
Την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, πλαισιουμένου από τους Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, Εφημερίους του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου και τους Ιεροδιακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Γεράσιμο Λάμπο.
Στο κήρυγμα του λίγο πριν την απόλυση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι το αποτέλεσμα της πτώσης των πρωτοπλάστων ήταν η απομάκρυνση από τον Θεό, η αμαρτία και ο θάνατος. Ο ερχομός του Μεσσία λύτρωσε την ανθρωπότητα από την φθορά και τον θάνατο και ένωσε τα πριν διεστώτα. Ο Άγιος Ανδρέας προετοιμασμένος από τον Τίμιο Πρόδρομο πίστεψε αμέσως στον Ιησού Χριστό με αποτέλεσμα να ανακαινίσει όλον τον κόσμο με τις αλήθειες της Πίστεώς μας. Σήμερα, οι Επίσκοποι, ως διάδοχοι των Αποστόλων, συνεχίζουμε να κηρύττουμε, να ομολογούμε και να πιστεύουμε τον Ιησού Χριστό, ώστε να σώζεται ο κόσμος.
Το ερώτημα όμως, που προκύπτει σήμερα, είναι εάν ομολογούμε τον Χριστό ως Μεσσία και Σωτήρα και εάν ακούμε τους διαδόχους των Αποστόλων, ως κήρυκες του Ευαγγελίου Του. Πάντοτε υπήρχαν οι πιστοί, οι «χαλαροί» και οι άπιστοι, που δεν ξέρουν τι θέλουν, ο Χριστός όμως, ήρθε με αποκλειστικό σκοπό να τους σώσει όλους. Οφείλουμε να βρούμε τον Μεσσία για να σωθούμε και αποτελεί μέγα λάθος ο Μεσσίας να είναι ανάμεσά μας και εμείς να του γυρίζουμε την πλάτη φοβούμενοι να τον πλησιάσουμε. Κανένας, από τους μεγάλους και ισχυρούς, όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, δεν μίλησε για τον Χριστό και δεν κάλεσε τους ανθρώπους να προσευχηθούν και να ενωθούν με τον Μεσσία, ώστε να σωθούν αντίθετα προέτρεπαν για πλήρη απόκλιση από τον δρόμο Του. Εμείς όμως, οι Επίσκοποι, οι διάδοχοι των Αποστόλων και οι Ιερείς μας δεν σταματάμε να προσευχόμαστε: «τους νοσούντας ίασαι, ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών».
Γι’ αυτό Χριστιανοί μου σας εκλιπαρώ, ας βάλουμε τον Χριστό στην ζωή μας και ας προσευχηθούμε ο Θεός να μας φωτίζει όλους, τον καθένα από τη θέση που κατέχει, σημαντική ή και ασήμαντη, ώστε να βρούμε τον Μεσσία και να λυτρωθούμε επιτέλους! Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την Θ. Λειτουργία εκχωρώντας την δυνατότητα της Πνευματικής Πατρότητος στον Αιδεσ. π. Ιωάννη Δρίτσα.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας, προσκληθείς από τον Δήμαρχο Λουτρακίου–Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιο Γκιώνη, συνοδευόμενοι από την Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου κ. Μάρθα Μυστακίδου και τους Ιερείς και τους Διακόνους συζήτησαν θέματα που απασχολούν το Λουτράκι πίνοντας τον καφέ τους. Εκεί ο σεπτός Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τα μέλη του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου «Ξένιος Ζευς», τα οποία συνεδρίαζαν, ευχόμενος ο Θεός να τους βοηθήσει να πάρουν σωστές αποφάσεις, καθώς ο τομέας της εστίασης είναι άμεσα πληττόμενος από την πανδημία και αποτελεί σημαντικότατο «γρανάζι» όχι μόνο της οικονομίας μας αλλά και της κοινωνικής ζωής του τόπου, καθώς φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.
Αφήστε ένα σχόλιο