Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα

Φ.1794

Δήμας Χρίστος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Βουλευτής Κορινθίας
  


«Θέλουμε να αναδείξουμε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης, ανάπτυξης και ευημερίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο.»
  
Παρουσία Χρίστου Δήμα στο διεθνές συνέδριο του Economist στην Νέα Υόρκη Για τις δομικές αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην χώρα σε όλα τα επίπεδα, σε συνδυασμό με τα δρώμενα στην ευρύτερη περιοχή που φέρνουν την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων μίλησε στο Διεθνές Συνέδριο του Economist στην Νέα Υόρκη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας.

Η ετήσια σύνοδος του Economist New York – Mediterranean Business Summit έχει τον τίτλο «Επενδύοντας για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πλουραλιστική ανάπτυξη.» Στο συνέδριο συμμετέχουν στελέχη της Ελληνικής, Κυπριακής και Ισραηλινής Κυβέρνησης, διεθνείς επιχειρηματικοί φορείς και επενδυτικοί οίκοι, επιστήμονες, αλλά και αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Ο κ. Δήμας, κατά την τοποθέτηση του, μίλησε για τις προκλήσεις της εποχής, τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας, καθώς και για την σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, τις υψηλές δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού, τις μεταρρυθμίσεις στο οικοσύστημα καινοτομίας και τις εγχώριες επενδυτικές ευκαιρίες στην Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D).

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εξής:

To 2021 η Ελλάδα είχε την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη όσον αφορά στην αύξηση του ΑΕΠ, κατά 8,3%, επιτυγχάνοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 18 ετών στις ξένες άμεσες επενδύσεις.

Στο γεγονός ότι μέσα στα τρία χρόνια διακυβέρνησης, αυξήθηκε δύο φορές ο κατώτατος μισθός, από τα 650 στα 713 ευρώ, ποσοστό που αναλογεί σε αύξηση της τάξεως του 9,7%. «Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία σημαντική ανάσα για την κοινωνία μετά την σκληρή οικονομική κρίση αλλά και εν μέσω της κλιμάκωσης του πληθωρισμού.» Επίσης, τόνισε πως τα τελευταία τρία χρόνια μειώθηκε η ανεργία στους νέους κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες, από το 40% τον Ιούλιο του 2019 στο 27%, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας και την ενεργειακή κρίση. Για την μεγαλύτερη αύξηση (+17,2%) της τελευταίας δεκαετίας στον δείκτη έντασης Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D). Πιο συγκεκριμένα, οι δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης ως ποσοστό του ΑΕΠ ανήλθαν το 2020 σε 1.50%, έναντι του 1.28% του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Στο πάνελ που συμμετείχε ο κ.Δήμας με θέμα: “INVESTING FOR INCLUSIVE GROWTH US-Eastern Mediterranean trade relations: where do we stand? Sustainability innovation and investment from USA to Greece”, τοποθετήθηκαν επίσης ο κ. James Burchfield, Αντιπρόεδρος του American-Central European Business Association (ACEBA) και Πρόεδρος του US-Greece Business Council, η κα Anat Katz, Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ αρμόδια για θέματα οικονομικής αποστολής στην Βόρεια Αμερική (New York), η κα Shelly Porges , Συνιδρυτής & Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας «Beyond the Billion & The Billion Dollar Fund for Women», η κα Deborah Wince-Smith, Πρόεδρος του Συμβούλιου των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ανταγωνιστικότητα (United States Council on Competitiveness) και ο κ. Demetri Argyropoulos, Διευθύνων Σύμβουλος της Avant Global.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμα στον παρακάτω σύνδεσμο: https:// youtu.be/9xjBsLophas Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Θέλουμε να αναδείξουμε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης, ανάπτυξης και ευημερίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο. Τα τελευταία τρία χρόνια, η χώρα μας έχει γυρίσει σελίδα σε όλα τα επίπεδα και αποτελεί πλέον έναν επενδυτικό προορισμό που προσελκύει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον κολοσσών όπως οι Microsoft, EY, Applied Materials, Pfizer, Cisco, Amazon, Volkswagen κ.ά., γεγονός που αναβαθμίζει τη θέση μας στους διεθνείς οικονομικούς δείκτες και κατατάσσει την Ελλάδα σε κόμβο καινοτομίας. Η Κυβέρνηση προσπαθεί επίσης να καλλιεργήσει τις συνθήκες και να παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε οι ταλαντούχοι νέοι επιχειρηματίες και επιστήμονες να νιώθουν σιγουριά πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα από την Ελλάδα.





PwC Technology and Innovation Hub:

Παρουσία και του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστου Δήμα. ολοκληρώθηκε το πρώτο Student Meet Up στην Πάτρα φέρνοντας κοντά την ακαδημαϊκή, επιστημονική και startup κοινότητα
 


Η PwC Ελλάδας πραγματοποίησε με επιτυχία το πρώτο Technology and Innovation Hub Student Meet Up, στα νέα γραφεία της στην Πάτρα, παρουσία και του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστου Δήμα. Σε μια ημέρα αφιερωμένη στην καινοτομία, η διοργάνωση έφερε κοντά τη φοιτητική κοινότητα της Πάτρας με την ομάδα Τεχνολογίας της PwC, με στόχο την παρουσίαση των καινοτόμων τεχνολογικών εργαλείων, αλλά και των επαγγελματικών ευκαιριών που παρουσιάζει ο κλάδος των Τεχνολογικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.

Σε χαλαρό κλίμα, η PwC υποδέχτηκε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και πληθώρα ομιλητών από το ακαδημαϊκό, το επιχειρηματικό και το startup οικοσύστημα της Πάτρας. Μέσα από μια σειρά ομιλιών, συζητήσεων και networking sessions, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν καλύτερα τον ρόλο του Συμβούλου Τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης. Στην διοργάνωση ομιλία παρέθεσε ο Βασίλης Λουκόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών ενώ παρευρέθηκε επίσης και η Έλενα Ζαγλαρίδου η υπεύθυνη Προγραμμάτων Εκπαίδευσης της Microsoft, στρατηγικού συνεργάτη της PwC, η οποία μίλησε για τη σημασία των κατάλληλων πιστοποιήσεων και δεξιοτήτων στην ψηφιακή εποχή.

Ο Νάσος Κοσκινάς, ιδρυτής της PΟS4Work αναφέρθηκε με τη σειρά του στο startup οικοσύστημα της Πάτρας και στις προοπτικές που παρουσιάζει, ενώ ο φοιτητικός, μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός, μη κυβερνητικός, εθελοντικός οργανισμός ΒΕST, παρουσίασε το όραμά του για το πώς μπορούν οι φοιτητές να χαράξουν το δρόμο προς την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Χρίστου Δήμα, ο οποίος μίλησε για την εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και για την σύνδεση της έρευνας που παράγεται στα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια της χώρας με την επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε αναφορά στο Elevate Greece και στα εργαλεία και τα κίνητρα που προωθεί πλέον η πολιτεία ώστε οι ταλαντούχοι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο από την Ελλάδα. Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε επίσης στις δραστηριότητες και στο έργο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη της PwC, παρουσίασαν τις τρέχουσες αλλά και μελλοντικές τεχνολογικές τάσεις και ευκαιρίες και μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες την εμπειρία τους για τη μετάβαση από το Πανεπιστήμιο στον εργασιακό χώρο.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με την ομάδα Talent Acquisition της PwC, και να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες απασχόλησης στην εταιρεία.

Το Technology and Innovation Hub στην Πάτρα, στοχεύει στην αξιοποίηση του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και το σχεδιασμό δράσεων που προωθούν και ενισχύουν την ένταξη των πλέον εξελιγμένων λύσεων τεχνολογίας στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Παράλληλα, εντάσσεται σε ένα νέο, καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας που προβλέπει τη δημιουργία αντίστοιχων γραφείων δορυφόρων σε όλη την Ελλάδα που στόχο έχουν να δώσουν σε νέους από όλη τη χώρα τη δυνατότητα να εργαστούν σε ένα διεθνές ευέλικτο περιβάλλον εργασίας χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τις περιοχές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Ο Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, PwC Ελλάδας αναφέρει σχετικά : «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο πυρήνας καινοτομίας Technology and Innovation Hub παίρνει σάρκα και οστά με μία εκδήλωση αφιερωμένη στους φοιτητές τους Πανεπιστημίου Πατρών, δίνοντάς τους την δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τις ευκαιρίες που ξεδιπλώνονται μπροστά τους. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη των δραστηριοτήτων που έχουμε σχεδιάσει για να φέρουμε κοντά την ακαδημαϊκή, την ερευνητική και τη startup κοινότητα με στόχο να απαντήσουμε στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και να μεγιστοποιήσουμε την αξία που παίρνουμε από την τεχνολογία ως κοινωνία και αγορά.» Σχετικά με την PwC Στην PwC, στόχος μας είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην κοινωνία και η επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Είμαστε ένα δίκτυο εταιρειών σε 156 χώρες με περισσότερα από 295.000 στελέχη που δεσμεύονται να παραδίδουν ποιοτικό έργο στις ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες που αναλαμβάνουν. Πείτε μας τι έχει αξία για σας και μάθετε ακόμα περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.pwc.com.

Η επωνυμία PwC αναφέρεται στο δίκτυο των εταιρειών μελών και/ή σε μία ή περισσότερες από τις εταιρείες μέλη, κάθε μία από τις οποίες αποτελεί μια ξεχωριστή νομική οντότητα. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.pwc.com/structure.

© 2022 PwC. Με επιφύλαξη όλων των νόμιμων δικαιωμάτων


Δεν υπάρχουν σχόλια